zuczek222 Napisano 2 Lutego 2014 Napisano 2 Lutego 2014 Witam chcę zbudować coś takiego Na jakiej to jest ramie, czy MTB? znalazłem kilka takich ram ale wszystkie na koła 26. Interesuje mnie tylko stalówka.
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Lutego 2014 Mod Team Napisano 2 Lutego 2014 Kpisz czy o drogę pytasz? Przecie ewidentnie widać co to za rower i jaki model ---> Vassago Jabberwocky Zajrzyj sobie do śmietnika Więcej info na temat stalowych 29-tek w jednym miejscu na tym Forum raczej nie znajdziesz... Ewentualnie tutaj jeśli masz więcej fantazji... Szacunek... I.
zuczek222 Napisano 2 Lutego 2014 Autor Napisano 2 Lutego 2014 Jak taki mądry jesteś to podrzuć linka do ramy stalowej 28/29 z hakami poziomymi do tyłu jak na foto.
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Lutego 2014 Mod Team Napisano 2 Lutego 2014 Czytałeś wogóle to co napisałem? Linkę do Jabbera masz, resztę znajdziesz w pomienionych tematach... Szacunek... I.
Ziemko Napisano 2 Lutego 2014 Napisano 2 Lutego 2014 Przecież dostałeś linka bezpośrednio do ramy. Jak się rozglądniesz to znajdziesz przycisk "BUY" na następnej stronie wybierzesz sobie rozmiar ramy, rodzaj sterów i czy chcesz wideł do tego. A po potwierdzeniu zabulisz ~1705-2050zł. Możesz też poszukać ramy Kony Hanzo lub jakiejś torówki
panSocjolog Napisano 2 Lutego 2014 Napisano 2 Lutego 2014 Żeby uprościć: One One Inbred w wersji SS lub slot dropout.
Mod Team adamos Napisano 2 Lutego 2014 Mod Team Napisano 2 Lutego 2014 A po potwierdzeniu zabulisz ~1705-2050zł. Tijaaa, a kupowałeś kiedyś ramę/rower w USA? Hanzo Chyba Honzo? jakiejś torówki ? One One Inbred w wersji SS lub slot dropout To chyba obecnie najtańsza i najlepsza opcja.
Ziemko Napisano 2 Lutego 2014 Napisano 2 Lutego 2014 Tijaaa, a kupowałeś kiedyś ramę/rower w USA? No i... Masz zaparcia czy jak? Nie będę pisał kropka w kropkę co ma autor robić. Mimo że raczej tego wymaga. ? Nie doczytałeś czy trybisz jak autor tematu? Ja mam złożonego ninera na podobnej ramie. No nie jest to typowa torowa bo to jakiś giełdowy sh*t ale geo całkiem okej.
Mod Team adamos Napisano 2 Lutego 2014 Mod Team Napisano 2 Lutego 2014 Pierwsza sprawa, jeśli chcesz już komuś doradzać w zakupie ramy/roweru to wypadałoby się legitymować jakimś tam zakresem wiedzy, a nie pisać, że jak ktoś sobie wciśnie przycisk "BUY" na stronie manufaktury za Wielką Sadzawką, to prócz zadeklarowenej ceny będzie musiał liczyć z zapłacieniem podateku i cła, które prawdopodobnie wyniosą blisko 30% pierwotnej kwoty.Druga sprawa, to życzę powodzenia w utykaniu najnerowych opon do torowej ramy. Chętnie też zobaczę Twoją.Trzecia i ostatnia sprawa, to trochę szacunku i kultury Kolego.
Ziemko Napisano 2 Lutego 2014 Napisano 2 Lutego 2014 1. Wystarczyło jakbyś po prostu zwrócił na ten aspekt uwagę zamiast robić osobiste krucjaty. Jak to właściwie świadczy o Twojej kulturze Kolego? 2. Prześwity w widłach są bardzo małe a korzystam z opon 2.0, fakt. Ale ogólnie da się. Jeszcze raz napiszę że rama nie jest typowa. Wracając do tematu Jest jeszcze rodzimy Kross Unplugged LTD (2008), Kona Unit, Romet 29er oraz Jamis Dragon 29 Sport. Przy czym pierwsze dwa to singespeed z czego tylko Kona posiada poziome haki (w każdym razie coś w tym stylu).
Mod Team adamos Napisano 2 Lutego 2014 Mod Team Napisano 2 Lutego 2014 1. Ależ ja właśnie zwróciłem uwagę na to co piszesz, aby zakładający wątek nie podjął przypadkiem złej decyzji, budując swojego Jaberwocky na "jakiejś ramie torowej" albo żeby go Urząd Celny z niezapłacaonymi należnościami nie ganiał. 2. Z nas dwóch, jak na razie osobistą krucjatę urządziłeś sobie Ty - mnie w przeciwności do Ciebie czyjeś zatwardzenia nie interesują. 3. Podane powyżej przez Kolegę Ivana oba tematy w zupełności wystarczą, by zorientować się "co w trawie piszczy", gdzie, za ile i czego szukać. Kto ma chęci i ochotę na pewno znajdzie.4. Powtórzę się - jeśli się nie orientujesz, to sobie odpuść, zamiat się kopromitować. z czego tylko Kona posiada poziome haki (w każdym razie coś w tym stylu) Dobranoc.
Ziemko Napisano 2 Lutego 2014 Napisano 2 Lutego 2014 Kona Unit i Honzo mają ten myk że można je łatwo przerobić na singlespeed/wielobieg. Przy czym ten pierwszy jest sprzedawany jako single a drugi ma napęd 1x9. W każdym razie tylne haki są "poziomymi hakami". A raczej wariacją pozwalającą na zmianę długości tylnych widełek. Powtórzę się - jeśli się nie orientujesz, to sobie odpuść, zamiast się kompromitować. Temat skończyłem
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Lutego 2014 Mod Team Napisano 2 Lutego 2014 Kolego, kto jak kto ale Adamos ma jedną lub dwie rzeczy do powiedzenia w temacie jednobiegania, a szczególnie jednobiegania via Kona. Także spokojnie i bez denerwacji... Autor tematu wykazał się lekkim lenistwem, gdyż: a ) nie zadał sobie trudu aby poszukać własnoręcznie ramy/roweru o który pytał expresis verbis b ) nie zadał sobie trudu aby sprawdzic dwa najbardziej zaawansowane i obszerne tematy w nomen-omen temacie jednobiegówek, a w szczególności stalowych jakie są i mają się całkiem dobrze na Forum. A od tego to już prosta droga do konkretny i detalicznych pytań... I zeby nie było, to co zaposiadają Unit i Honzo to tzw-ne haki regulowane, czyli z angielska sliding dropouts Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.