Scarper Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Witam dzisiaj zostawiłem przypięty rower pod sklepem, nie było mnie 10-15 minut kupowałem wodę i gumy do żucia, była długa kolejka,wychodze sobię odpinam rower jadę, nie mam hamulców nie hamują!. hamuję nogami, patrzę nie mam klocków! Wracam na miejsce gdzie stał rower, leżały tylko zawleczki, żadnych kamer nie było tam, nikt nic nie widział a prawie nowe klocki SHIMANO metaliki(te z bikestacji co w promo były) znikły.Więc teraz szukam jakiś porządnych klocków do tych hamulców, teraz włożyłem oryginalne organiki ale one latająja w lewo i prawo.Tłoczki nie wysujęły się mocno bo poszułem że klamka za miękko idzie.Teraz zawszę będe jeździł do sklepu rowerem zimowym, a wtedy nie chciało mi się wyjmować go bo normalny stał w moim pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Ktoś Ci buchnął klocki? Tego jeszcze nie było. Ciężko żeby same wypadły. Ale jaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Tak, co polecacie w cenie do 50zł za komplet metaliki na 1 koło ? Lepsze od oryginalnych shimano metalicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 A wiesz że w SLX można śruba skręcić ?? polecam Jeżeli pasowały ci oryginały możesz je kupić, choć ja odradzam. Ja kupiłem metaliki XT za ok 45zł na 1 koło i sa ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Nie wiedziałem tego, ale dla tego kolesia to nic trudnego, bo raz już mi magnes ze szprychy SIGMY znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 No jak byś skręcił śruba bez klucza nie podziała Ale żeby klocki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Dla chcącego nic trudnego, byłem 20km od domu więc nie znam tamtych ludzi. Czy to normalne że jak zacisne średnio klamkę to klocki się ruszają prawo lewo w zacisku razem z tarczą? Jak bardzo mocno zacisne i mocno pchne rower też się przesuwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Tak bo nie są tam sztywno tylko luzem i właśnie sie o ten luz mogą ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Ale to jest 100% normalne? Na metalikach nie miałem takiego czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Śrubę łatwiej odkręcić niż wyciągnąć zawleczkę, a już jak dobrze zagnie się ją na końcu to 5 minut roboty jak nic. Za 5 dych to tylko Shimano się łapią http://allegro.pl/shimano-g03s-klocki-okladziny-metalczne-xtr-xt-slx-i3934598808.html Drożej jest A2Z http://allegro.pl/klocki-a2z-metaliczne-shimano-xtr-xt-slx-2011-i3902357792.html Miałem takie do starych XTRów i sprawowały się lepiej niż oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Pod jakim względem się lepiej sprawowały? Tarcze mam 180/160 HS1 avida. Waże ponad 100kg, zależy od miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Poprawiła się modulacja, bo w XTRze M975 była w dużej mierze zero-jedynkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Na metalikach shimano w slx modulacja była nawet lepsza od organików. Zastananawiam sie dlaczego ukradli klocki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Ja bym się nie zastanawiał tylko cieszył, że nie buchnęli całego bika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Był przypięty aż kłudka kellysa ktora dostalem za friko, jak by buchneli to by mieli nie za ciekawie. A kto mi klocki buchnal to dochodze do trgo kto to kogl byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi