morfish Napisano 1 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Absolutny szacun za średnią i całokształt http://tiny.pl/q14s1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 1 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Niezły as, wielu trzydziestolatków nie jest w stanie tak pojechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Classified Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Moja babcia - świeć Panie nad jej duszą - w wieku 96 lat poginała do lekarza na badania 25km swoją Ukrainą. W obie strony. Dwa razyw tygodniu (nie pytajcie, hipochondria i te sprawy). Wielu starszych ludzi ma krzepę i zdrowie, jakich my nigdy nie będziemy mieć. Wychowali sie w innej epoce, na innym jedzeniu, z dala od wielu zanieczyszczeń i zagrożeń cywilizacyjnych. Ja w tym wieku - jak dożyję - będę pewnie bił rekordy w podnoszeniu i opuszczaniu powiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Ja w wieku tego pana pewnie będę juz kolejna dekadę sie integrował z matką ziemią ... Ale pełen szacunek dla determinacji i wytrwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Prawda jest taka, że każdy z nas ma szansę z dużym prawdopodobieństwem dożyć wieku statystycznego i tyle (dla mężczyzn około 70 lat, dla kobiet około 80 lat). Na wiek 100 lat+ raczej nie ma co liczyć. Żeby dożyć godnego wieku (czyli powyżej średniej) powinienem nie później niż za 10 lat porzucić obecną pracę zawodową, przeprowadzić się na wieś i zająć czymś mniej stresującym, pozwalającym na regularny ruch i zdrowe odżywianie. Oczywiście w obecnych czasach jest to mrzonka... Smutne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.