Matt92 Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Witam, Poszukuje roweru MTB na dość lekki teren ( 70 % asfalt / 30 % drogi leśne, szutry i inne mniejsze korzenie ) Znalazłem duzo pochlebnych opinii na temat KANDS ENERGY 1300 http://allegro.pl/niezawodny-kands-energy-1300vb-sh-alivio-gratis-i3933673972.html i to własnie na niego byłem na początku zdecydowany. Dobry stosunek ceny do jakości, tak mi sie wydaje no i opony CTS w koncu szosowo=terenowe, mysle ze dałyby rade na jakiś czas. Potem oczywiscie zaczeły sie nowe poszukiwania i w oko wpadł : LEVEL A2 2013r . http://www.kross.pl/pl/2013/mtb-xc/level-a2 oraz ten EUROBIKE EXPERT. http://www.goride.pl/eurobike-expert-2013-deore-wysylka-kurierem-dhl-gratis-p-1159.html Coraz więcej poszukiwań, coraz więcej wątpliwości Najbardziej mnie nurtuje to czy opłaca sie dokładać te 200-300 zl do blokady amortyzatora ( ktorego w KANDS' ie nie ma ) Dziękuje z góry za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Miom skromnym zdaniem Kross,dlaczego? bo osprzęt i może prestiż.Wydaje mi się najlepszy ze wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek196 Napisano 1 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Eurobike - WHAT? Pierwszy raz słyszę o takiej marce, ale trzeba przyznać że osprzęt sensowny.Kands - popularny rower na tym forum z racji dobrej relacji cena-jakość ale geometria ramy trochę bardziej rekreacyjnaKross - podobna specyfikacja co Kands lecz z bardziej sportową geometrią ramyWybór należy do Ciebie P.S.: Jeśli zdecydujesz się na Krossa napisz do mnie PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 1 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 A ja bym się zastanowił nad rowerem crossowym, a nawet i nie zastanawiał tylko do takich celów jak opisujesz kupił. Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7mtb Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 ( 70 % asfalt / 30 % drogi leśne, szutry i inne mniejsze korzenie ) Jeżeli przewidujesz rekreacyjną jazdę głównie po szosie to bierz Kands'a. Schwalbe Rapid Rob w levelu nie nadają się na szosę, moje wytrzymały 1000km katowania (60%szosa 40%góry) podczas gdy mój kolega który ma owego Kands'a jeździ sobie dalej na seryjnych Jeżeli chcesz mniej wydać to spokojnie Kands ci starczy, jeżeli zaś wolisz więcej wydać to możesz wziąć tego EUROBIKE EXPERT (nie miałem z nim styczności, ale osprzęt za tą cenę kozak ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zienio Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Polecam kandsa, w zeszłym, roku udało mi sie dla panny wyrwać kandsa energy 1300 za 1,1k z wysyłką. Kobieta zadowolona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt92 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Do wyboru wpadł też rower Rometa http://allegro.pl/rowery-rower-romet-rambler-5-0-shimano-rock-shox-i3966542269.html Jak wygląda na tle Kandsa 1300 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Do wyboru wpadł też rower Rometa Jak wygląda na tle Kandsa 1300 ? Romet oczywiście lepiej wypada,rama i widelec na plus,w skrócie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Skoro MTB na lekki teren, to Level będzie tylko wrzodem. Kup jakiegoś Crossa (obejrzyj co mam w profilu, takie coś właśnie używam szutry/asfalt/miasto 80%, 20% leśne ścieżki i się sprawdza) i ewentualnie od razu opony do niego lepsze na teren np. Schwalbe Smart Sam 28x1.6". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.