wojtibk Napisano 31 Stycznia 2014 Napisano 31 Stycznia 2014 Witam serdecznie. Zakładam nowy temat, choć wiem że co nieco było coś na temat tego modelu. Moje pytanie jest trochę innego typu: rowerek posiada amortyzator SR NVX bez blokady, czy będzie mi to przeszkadzało w eksploatacji roweru? Podobno ten z blokadą najlepiej hydrauliczną jest wygodniejszy, bo można zwiększyć sztywność roweru szczególnie na podjazdach. Rower będę użytkował głównie po asfalcie (jakieś 70% trasy) w mieście: jakieś podjazdy się zdarzą ale ścigać się nim nie będę - jazda głównie rekreacyjna, dojazd do pracy w słoneczne dni. Rower z 2014 roku mogę kupić za około 1620 zł (około 80 zł taniej) i zastanawiam się czy ten rabat który otrzymam nie przeznaczyć na zamianę amorka na ten sam model tylko z blokadą hydrauliczną (SR NVX HLO 75 mm - jest 100zł droższy od montowanego seryjnie w tym modelu). Nie wykreślajcie mojego tematu - jestem zdecydowany na zakup tego modelu tylko potrzebuję fachowej rady czy warto ulepszyć w taki sposób rower. Dużo problemu w zakupie roweru sprawia marketing i chwyty marketingowe - tu lepsza tylna przerzutka, tu manetki, w innym trochę lepszy amorek - czytając różne opinie człowiek głupieje. Pozdrawiam Wojtek
thomasz Napisano 31 Stycznia 2014 Napisano 31 Stycznia 2014 Gdybym kupował nowy rower drugi raz to tylko z blokadą. Mnie osobiście, brak blokady bardzo dawał się odczuć ale może to dlatego, że przy każdym wypadzie mam podjazdy - taki urok gór.
kniaz Napisano 31 Stycznia 2014 Napisano 31 Stycznia 2014 Jeśli chodzi o widelce 28" SunTour-a, to w zasadzie albo NCX, albo lepiej NRX. Jeśli chodzi o blokadę, to najlepiej manetką z kierownicy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.