Skocz do zawartości

[rower] Unibike crossfire GTS

wojtibk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. Zakładam nowy temat, choć wiem że co nieco było coś na temat tego modelu. Moje pytanie jest trochę innego typu: rowerek posiada amortyzator SR NVX bez blokady, czy będzie mi to przeszkadzało w eksploatacji roweru? Podobno ten z blokadą najlepiej hydrauliczną jest wygodniejszy, bo można zwiększyć sztywność roweru szczególnie na podjazdach. Rower będę użytkował głównie po asfalcie (jakieś 70% trasy) w mieście: jakieś podjazdy się zdarzą ale ścigać się nim nie będę - jazda głównie rekreacyjna, dojazd do pracy w słoneczne dni. Rower z 2014 roku mogę kupić za około 1620 zł (około 80 zł taniej) i zastanawiam się czy ten rabat który otrzymam nie przeznaczyć na zamianę amorka na ten sam model tylko z blokadą hydrauliczną (SR NVX HLO 75 mm - jest 100zł droższy od montowanego seryjnie w tym modelu).

Nie wykreślajcie mojego tematu - jestem zdecydowany na zakup tego modelu tylko potrzebuję fachowej rady czy warto ulepszyć w taki sposób rower. Dużo problemu w zakupie roweru sprawia marketing i chwyty marketingowe - tu lepsza tylna przerzutka, tu manetki, w innym trochę lepszy amorek - czytając różne opinie człowiek głupieje.

Pozdrawiam Wojtek

Napisano

Gdybym kupował nowy rower drugi raz to tylko z blokadą. Mnie osobiście, brak blokady bardzo dawał się odczuć ale może to dlatego, że przy każdym wypadzie mam podjazdy - taki urok gór.

Napisano

Jeśli chodzi o widelce 28" SunTour-a, to w zasadzie albo NCX, albo lepiej NRX.

Jeśli chodzi o blokadę, to najlepiej manetką z kierownicy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...