pfourul Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Witam. Proszę abyście pomogli mi w wyborze klocków do hamulca Avid Elixir 7. O ile jestem zadowolony z siły hamowania oryginalnych klocków, to przerażają mnie dźwięki jakie sie z nich wydobywają niczym syrena okrętowa Próbowałem już na różne sposoby chociaż zmniejszyć te dźwięki jednak z marnym skutkiem. Zacząłem troche czytać na temat klocków jednak do końca nie wiem jak to sie ma w praktyce do tego co piszą producenci i na które sie zdecydować. Myślę, że optymalnym rozwiązaniem będzie klocek półmetaliczny. Jakiego producenta wybrać? Zależy mi na dobrym klocku o mocnej sile hamowania. Fundusz jaki moge przeznaczyć na kpl to max 100zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Kup sobie jakieś żywiczne to nie będą kwiczeć, spokojnie zmieścisz się w tej kwocie. Co do firmy dobre klocki robi Clarks. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.