Grand231 Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Chyba jest 1" SR Suntour XCM - zmień na taki, przynajmniej będzie to już amortyzatoropodobny sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 chyba mostka, ta co jest u góry Czyli ta co trzyma kierownice, bo sie nie dowiem ... ?? jeżeli tak to masz stery 1 1/8", jeżeli to ta szersza na która nakręca sie te 2 nakrętki na górze te duuuze to masz 1". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 ta co trzyma kierownice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Albo dozbieraj kasy i kup jakiegoś Kandsa Maestro. Myślę, że bardziej odczujesz zmianę roweru niż zmianę amortyzatora. Wiem, że może łatwo powiedzieć, ale nie wiadomo jak z resztą części, a niedługo koszt modernizacji takiego sprzętu przekroczy jego wartość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 31 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Kup sprężyne do teleskopu do SIMSONA, dotnij i wsadź zamiast starej. Ja tak robiłem w RS Pilocie C i obecnie w sprężynowym Skarebie, chodzi elegancko O ile zrobisz to sumiennie, z rozumem i nie ważysz > 80kg będzie dobrze. Jaki jest orientacyjny koszt sprężyny do simsona? Rozumiem że trzeba uciąć długość równą wymontowanej sprężynie? Czy trzeba końcówkę wyszlifować na płasko? Aż mnie dziwi że sprężyna od motoru jest bardziej miękka niż z amortyzatora rowerowego, mimo wszystko patent ciekawy i wart zapamiętania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Albo dozbieraj kasy i kup jakiegoś Kandsa Maestro. Myślę, że bardziej odczujesz zmianę roweru niż zmianę amortyzatora. Wiem, że może łatwo powiedzieć, ale nie wiadomo jak z resztą części, a niedługo koszt modernizacji takiego sprzętu przekroczy jego wartość Chodzi mi właśnie o to, żeby modernizować ten rowerek. Dostałem go i głupio by mi było odstawić go... a tak troche udowodnie, że ten rowerek jest całkiem całkiem (: zwłaszcza, że w te lato chce jechać z Luksemburga do Hiszpanii i mimo wszystko wole go troche wyrobić bo tereny tam są rozmaite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 31 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Więcej niż sprzęt sobą prezentuje nie przeskoczysz, o ile reszta jest tak jak mówisz całkiem całkiem to akurat widelec nie zasługuje na męczenie się z nim. Na twoim miejscu bym kupił tanio podstawowy "działający" amortyzator i cieszył się normalną jazdą zamiast męczyć się z zoomem z którego i tak nic nie wyciśniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 dlatego szukam juz czegos co przypasuje do mojego roweru i ma juz jakies mozliwosci. i ewentualni mocowanie na tarczowke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Jaki jest orientacyjny koszt sprężyny do simsona? W porywach do 10 zł zależy gdzie się kręcisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FiFiAk Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Jaki jest orientacyjny koszt sprężyny do simsona? Rozumiem że trzeba uciąć długość równą wymontowanej sprężynie? Czy trzeba końcówkę wyszlifować na płasko? Koszt sprężyny to około 15zł (zależy gdzie). Ja mam nieco dłuższą niż była oryginalna. Najlepiej na płasko, grunt żeby docięta końcówka nie była ostra i nie uszkodziła korka od amortyzatora. Tak, jest dużo bardziej miękka, ale też dużo dłuższa. Trudność polega na odpowiednim dobraniu długości do swojej wagi, ale jest to świetna alternatywa dla w miare lekkich bikerów, zamiast pakować kase w amortyzatory powietrzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Jak masz taką możliwość to zagadaj do rodziny, może będą mieć stać simsony stare na podwórku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 1 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 ...zrobić jakiś myk, żeby lżej pracował i nadgarstki nie dostawały po plecach? Robię miesięcznie 1000 km w mieście (praca gońca), i nie powiem, ciągłe podjazdy i zjazdy z krawężników, przejazd przez tory, dziury w naszych idealnych drogach, czasem polne drogi.... Już nie mam siły an ten amor Amor amorem, a na jakim ciśnieniu w oponach jeździsz? Jaką decyzję podejmujesz z tym widelcem, rozbierasz i próbujesz sił w tuningu czy szukasz czegoś lepiej uginającego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Podjąłem decyzję i kupiłem nowy amorek SUNTOUR XCR LO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Za rok napisz jakie duże luzy masz. Przygotuj się na czyszczenie go co 1 mieisąc. Chyba że kupiłeś wersję na 2014 rok z goleniami 32mm(upgrade do raidona). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 nie powiem ile kasy poszło, ale poszlo duzo jak na taki rower... licze na to ze nei bedzie problemow. Nowy model kupilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 http://www.srsuntour-cycling.com/cs/bike/details/?TreeNodeID=3951 Coś takiego? Czy powietrzny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 powietrzny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Jeszcze nie widziałem ich w sklepach, ale mają być po około 550-600zł. A w tej kasie byś miał coś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 znajomy co rowery naprawia mi przywiozl z holandii albo neimiec. za pol ceny (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 To około 300zł, nie tak źle jak to jest teraz RAIDON. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 dokładnie zaplacilem 330 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Nasuwa się tylko jedno pytanie. Jak chcesz zmieścić rurę 1 i 1/8" do główki 1"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Uciąć gumówką sterówkę i przykleić nową. Mam aż 6km do grodziska wlkp więc mógl bym zobaczyc tą kombinację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Jak chcesz zmieścić rurę 1 i 1/8" do główki 1"? Ale przecież ma 1 1/8" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 o ile dobrze myśle i dobrze sprawdziłem, to ta rura co wchodzi w główkę ramy ma 25mm Czyli jeden cal ... wiesz musisz szukać widelców jedno calowych. Albo jak pisałem w temacie hamulców, pomyśleć nad wymianą ramy lub całego roweru. Ale rura widelca czy rura mostka wchodząca w rure widelca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.