misiekk Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Jak w temacie ^. Czy da rade zrobić jakiś myk, żeby lżej pracował i nadgarstki nie dostawały po plecach? Robię miesięcznie 1000 km w mieście (praca gońca), i nie powiem, ciągłe podjazdy i zjazdy z krawężników, przejazd przez tory, dziury w naszych idealnych drogach, czasem polne drogi.... Już nie mam siły an ten amor a nie chce kupować innego bo trochę kasy brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu29 Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Chciałem napisać żebyś zmienił ten uginacz na amortyzator, ale skoro nie masz kasy to możesz popróbować zalać go jakimś olejem 10w (20 ml na golen), a jeśli jest rozkręcalny to najlepiej by było go najpierw przeserwisować. Może pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 z tego co kojarzę te Z(ł)OOMy sa rozbieralne... ale potrzeba imbus 5tkę o dlugosci 20cm... Kupno moze wyniesc polowe wartosci tego widelca :/ a zalanie olejem nie zaszkodzi mu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 W jaki sposób może zaszkodzić przy jego obecnej kondycji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 30 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Jeżeli przez 'zaszkodzi mu' rozumiesz pogorszenie pracy to nie, nie zaszkodzi. W zasadzie to nic mu nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ja jak rozbierałem zooma to miałem taki mały zestaw kluczy yato z przedłóżkami, i dałem radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 bo juz slyszalem od róznych "majstrów" od rowerów o historiach typu: ze górne golenie wpadly do dolnych w czasie jazdy itp... własciwie racja ZOOM zaszkodzil sam sobie ze został zamontowany w czymkolwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Większośc amortyzatorów ZOOM ma na dole dziurki. Jesli go z góry zalejesz olejem to wszystko przez nie wypłynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 To zalep to czymś i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 gdzies tu czytalem ze ktos mial podobny problem i wystarczy wkręcić śrubkę owinięta taśma do uszczelniania hydrauliki i powinno grać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Może wyjmij jedną sprężynę ale wtedy będzie za miękki chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 pewnie i łącznik U przerobi sie sam na dwie J-tki (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Jak do tej pory sie nie przerobił to mu nie zaszkodzi a tego szitu nawet google nie zna ... ja bym z tym na mecze zamiast maczety chodził Ale brak kasy rozumiem, to tak na przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Wiadomo, marzy mi się coś na wypasie... chociaz zeby mial regulacje twardosci lub cos w tym stylu... ale nie wiem jakei to koszty bo za bardzo sie nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Jedyne co można zrobić to go rozebrać i wyjąć elastomer ze sprężyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Jak byś uciułał z 500zł można coś, użyłbym w twoim wypadku słowa luksusowego znaleźć ... tylko .... czy twoja rama temu podoła, czy nie ma czasem 1" główki ... oto jest pytanie. Co to za rama ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 nie mam mega wymagań. chce tylko miec tarcze z przodu, i w miare jakas tam regulacje. Rowerek mój to RAYON VIP Shared na kółkach 28 cali. Rama aluminium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Jak 28" to coż, no wielkiego szału w tym segmencie to nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 cholerunia.... Czyli zostaje mi smigac na sztywnym uginaczu...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Nie, ale nie masz takiego wyboru jak w MTB 26 czy 29". Poza tym tego roweru jakoś nie znalazłem a po zdjęciach ciężko mi określić rodzaj sterów po za tym że są klasyczne. Ta informacje jest kluczowa. Jak posiadasz suwmiarkę zmierz jaką średnicę ma rura sterowa widelca, jej gładka nie gwintowana cześć albo średnice mostka, tego co sie w rurę wpuszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 ok. W pracy sprawdze i napisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FiFiAk Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Kup sprężyne do teleskopu do SIMSONA, dotnij i wsadź zamiast starej. Ja tak robiłem w RS Pilocie C i obecnie w sprężynowym Skarebie, chodzi elegancko O ile zrobisz to sumiennie, z rozumem i nie ważysz > 80kg będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 o ile dobrze myśle i dobrze sprawdziłem, to ta rura co wchodzi w główkę ramy ma 25mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Czyli jeden cal ... wiesz musisz szukać widelców jedno calowych. Albo jak pisałem w temacie hamulców, pomyśleć nad wymianą ramy lub całego roweru. Ale rura widelca czy rura mostka wchodząca w rure widelca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekk Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 chyba mostka, ta co jest u góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.