Skocz do zawartości

[wiosna] Podkoszulka

vanor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zabieram się powoli za zakupy na wiosnę i stoję aktualnie przed wyborem podkoszulki na wiosnę, na temperatury 5-10 stopni. Zastanawiam się, co będzie lepszym połączeniem: 

http://www.decathlon.pl/podkoszulka-sm-siatka-id_6169133.html + zwykła koszulka krótki rękaw + rękawki

http://www.decathlon.pl/podkoszulka-300-drkaw-id_8217439.html + zwykła koszulka krótki rękaw

wiem że może byłyby lepsze opcje, jednak ja musze to wpasować w mój budżet :) jestem jednak otwarty na inne propozycje

Jeżeli chodzi o dół, to u mnie są to nogawki + zwykłe spodenki od kompletu

Ja zdecydowanie wolę drugą opcję, bo nie przepadam za rękawkami - jak dla mnie to za dużo nakładania i przy aktywniejszej jeździe mogą się zsuwać, a nienawidzę tego poprawiać, tyczy się to też nogawek.

Jeżdżę tak często i spisuje się bardzo dobrze, czyli długie termo + krótka koszulka/ewentualnie dłuższa ale za to cienka :-) Jedyny mankament, to to, że te termo dosyć łatwo nasiąka i po kilku godzinach jazdy w takim błotnistym terenie to może robić się zimno jeśli temperatura jest niska.

Witam, zabieram się powoli za zakupy na wiosnę i stoję aktualnie przed wyborem podkoszulki na wiosnę, na temperatury 5-10 stopni. Zastanawiam się, co będzie lepszym połączeniem: ...

Rozumiem, że masz na to jakąś kurtkę zakładać? Bo ja jakoś tego nie widzę, że przy +5*C w samej podwójnej podkoszulce chcesz jeździć. Biorąc pod uwagę, że wiatr jako czynnik chłodzący o tej porze roku powoduje, że temperatura odczuwalna jest sporo niższa niż ta na termometrze.

vanor . Ja mam tę czarną koszulkę co pokazałeś z długim rękawem .jest rewelacyjna . Naprawde polecam . Ale nie jest to opcja z rękawkami jako dodatek . To jest koszula z długim rękawem i nie ma mozliwości odczepienia rękawku . To jest szew nie zamek .
No chyba, że ja czegoś nie zrozumiałem ( a mogłem bo drinkuję  )

nie nie, bardziej chodziło mi o to co bęxzie lepszym rozwiązaniem, czy ta koszulka bez rękawów, na to zwykła koszulka od kompletu i do tego rekawki, czy własnia ta koszulka o której mówisz i na nią koszulka od kompletu :)

no to górę bysmy mieli załatwioną, a co by na dół? nogawki z decathlonu?

Wiadomo, że opcja z rękawkami jest bardziej uniwersalna, choć mniej wygodna (ale to zależy od ściągaczy w rękawkach). Przyda się i na wiosnę i na chłodnie/wietrzne dni lata. Ja jednak wybrałbym podkoszulkę z krótkim rękawem, a nie bezrękawnik, bo w tym przypadku barki masz nieosłonięte.

Co do nogawek - polecam np. Rogelli Thermo Light, moje służą mi już kilka lat, jedynie napisy odblaskowe się rozlazły od kilkudziesięciu prań.

Przy chłodzie i wietrze pamiętaj o dogrzewaniu pęcherza, ja wiosną/jesienią na lycrowe gacie często zakładam spodenki z Decathlonu (Domyos Respi 250 Shorts) i mam kryte nery i pęcherz. Miałem parę lat temu nauczkę jak w listopadzie przejechałem się w szortach FOX'a Mid Ranger i potem przez kilka dni co chwilę latałem do WC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...