Skocz do zawartości

[koła] Koła do XC do 500 zł

blader

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zamierzam złożyć koła 26" do XC/maraton. Jestem raczej początkujący w tej dziedzinie, gdyż wcześniej zajmowałem się wyłącznie Dirtem, ew. DH. Moja waga to 75 kg i zamierzam czasem odwiedzić ciężki teren (las, kamienie, korzenie).

Myślałem o takim zestawie:

Obręcz: Alexrims TD17/Mavic XM 319 - TD17 pod węższą oponę na przód (2.0) i XM319 pod 2.2 z tyłu

Opony(przód/tył): nie zwijane (zależy mi na wytrzymałości, cena też gra rolę) szerokość 2.0/2.2. Myślałem o Geax Saguaro, Schwalbe Nooby Nic/Smart Sam lub po taniości - Continental Race King - ogólnie coś w tym przedziale 60-80 zł/sztuka. 

Piasta (przód/tył): Shimano Deore/Shimano LX (zachęcające ceny zł a Shimano z tego segmentu chyba złe nie jest, ponadto zamierzam kupić hamulce(tarcze) Shimano montowane na Center Lock, więc by pasowało.

Do tego oczywiście 2x32 szprychy i nyple jakieś sensowne, które będą dostępne w zaufanym sklepie rowerowym. 

Teraz pytanie końcowe, czy warto kombinować z różnymi szerokościami opon przód/tył?

• Mod Team
Napisano

radzę przejrzeć odpowiednie działy, a wcześniej użyć opcji szukaj.

zamykam

p.s. nie że nie szanuję Twojej pracy i poprawnie założonego tematu tylko takich tematów jest od groma - rozejrzyj się a będziesz zadowolony

pozdrawiam i jednocześnie załączam delikatne ostrzeżenie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...