Skocz do zawartości

[hamulce]problem z bolcami

olafbando

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem trochę nowy w temacie rowerów więc nie jestem wstanie używać fachowego języka, ale mam nadzieję że będe potrafił wytłumaczyć o co mi chodzi.

Przez nieszczęsny wypadek wygiął mi się jeden z tych dwóch bolców na które nakłada się hamulce. Niedość że się wygiął (i chyba nawet w jednym miejcu zaczyna się łamać) to jeszcze rozwalił mi się przy okazji ten gwint ze środka. Pytanie brzmi czy ten bolec mogę jakoś wymienić ?

Z góry dziękuje.

No to sprawa sie tak przedsatwia.......z opisu wynika że mówisz o piwocie.....owszem można to bezproblemowo wymienić......gorzej jest z gwintem bo skoro mówisz że Ci już pęka to trzeba bedzie zastosować jakiś dobry patent......jak masz możliwosc to zapodaj jakieś foto......... :) wymyślimy....

No to sprawa sie tak przedsatwia.......z opisu wynika że mówisz o piwocie.....owszem można to bezproblemowo wymienić......gorzej jest z gwintem bo skoro mówisz że Ci już pęka to trzeba bedzie zastosować jakiś dobry patent......jak masz możliwosc to zapodaj jakieś foto......... :) coś wymyślimy....

No to zależy...sa w sumie 2 opcje albo wymienić cały widelec na lepszy a przy okazji z wymienialnymi piwotami albo probowac żeby w jakimś zakładzie dospawali coś takiego..ale to to juz zalezy z czego masz rame i czy jakis zakład by Ci to dorobił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...