Skocz do zawartości

[rower stacjonarny] jak zamontowac sztyce?

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbuj obrócić sztycę o 180*. Zobacz jak jest montowane siodełko (możliwe, że w instrukcji jest błąd), przykręć je do sztycy, wtedy będziesz wiedział gdzie jest przód a gdzie tył. Z tego co widzę na zdjęciu roweru sztyca powinna mieć otwory regulacyjne z przodu.

Pozdrawiam.

rower stacjonarny nova pro-form. niemozliwy montaz sztycy. w instrukcji na rysunku, otwory na sztycy do regulacji wysokosci sa z tylu a otwor z pokretlem z przodu :

attachicon.gifjjj.jpgattachicon.gifk.jpg

co robie zle? no wydaje mi sie ze zmontowanie jest niemozliwe

obrocenie o 180 stopni nic nie da. wtedy owszem, mozna chwytakiem przymocowac sztyce, bo otwory sa z przodu ale siodelko jest wtedy do tylu :) normalnie nienormalne

Na zdjęciu Ulfa nie widać przez osłonę gdzie są otwory na sztycy. Zakładam, że z przodu bo przecież jest zamontowana :) a na mojej sztycy są z tyłu :) i w instrukcji też. Dzwonilem do producenta i miła pani powiedziała, że trzeba zamontować tak jak na rysuneczku w instrukcji

• Mod Team

Tylko pewnie instrukcja sie nie zgadza ze stanem rzeczywistym :D trzeba wywiercić otwory z drugiej strony, albo wziąć coś w stylu punktaka, przyładować młotem kilka razy żeby zrobić wgłębienie i wtedy bez dziury teoretycznie też sie będzie trzymało. Jednak byłbym za zrobieniem otworów.

Właśnie instrukcja zgadza się ze stanem rzeczywistym :) otwory są z tyłu. Widzę, że nie ma innej możliwości jak wywiercić otwory z przodu. Tak trzeba by zrobić. Właśnie instrukcja mnie zmyliła. Myślałem, że coś źle robię. No ale jednak widzę, że otwory na sztycy zgadzają się z instrukcją jednak są z tyłu i bez szans na zmontowanie. Ciekawe jak mi pójdzie to wiercenie :) może jednak reklamować...

• Mod Team

Nie zgadza sie ze stanem rzeczywistym, skoro pokrętło od blokowania jest w innym miejscu :D jak by było na miejscu nie było by problemu :D Ale kilka dziur i po sprawie ;)

Co do reklamacji ... można oczywiście i na pewno to uwzględnią bo rower nie nadaje sie do użytku i żeby jakie bajki nie wymyślali, na użytkowanie niezgodne z przeznaczeniem raczej nie zwalą :D pytanie ile to potrwa.

Z 3tyg. na bank. A miało być już dziś pedałowane :( Normalne, że jak wywiercę dziury to o gwarancji mogę zapomnieć. Pomyślę jeszcze. Może ktoś jeszcze miał taką dziwna dostawę i napisze co zrobił. Może ktoś kupił ten sam model i miał tak samo albo inaczej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...