krzychumdc Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 rower stacjonarny nova pro-form. niemozliwy montaz sztycy. w instrukcji na rysunku, otwory na sztycy do regulacji wysokosci sa z tylu a otwor z pokretlem z przodu : co robie zle? no wydaje mi sie ze zmontowanie jest niemozliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulf Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Spróbuj obrócić sztycę o 180*. Zobacz jak jest montowane siodełko (możliwe, że w instrukcji jest błąd), przykręć je do sztycy, wtedy będziesz wiedział gdzie jest przód a gdzie tył. Z tego co widzę na zdjęciu roweru sztyca powinna mieć otwory regulacyjne z przodu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychumdc Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 rower stacjonarny nova pro-form. niemozliwy montaz sztycy. w instrukcji na rysunku, otwory na sztycy do regulacji wysokosci sa z tylu a otwor z pokretlem z przodu : jjj.jpgk.jpg co robie zle? no wydaje mi sie ze zmontowanie jest niemozliwe obrocenie o 180 stopni nic nie da. wtedy owszem, mozna chwytakiem przymocowac sztyce, bo otwory sa z przodu ale siodelko jest wtedy do tylu normalnie nienormalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulf Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 ja się sugeruję tym zdjęciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Możliwe, że nawiercono otwory z niewłaściwej strony sztycy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychumdc Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Na zdjęciu Ulfa nie widać przez osłonę gdzie są otwory na sztycy. Zakładam, że z przodu bo przecież jest zamontowana a na mojej sztycy są z tyłu i w instrukcji też. Dzwonilem do producenta i miła pani powiedziała, że trzeba zamontować tak jak na rysuneczku w instrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Tylko pewnie instrukcja sie nie zgadza ze stanem rzeczywistym trzeba wywiercić otwory z drugiej strony, albo wziąć coś w stylu punktaka, przyładować młotem kilka razy żeby zrobić wgłębienie i wtedy bez dziury teoretycznie też sie będzie trzymało. Jednak byłbym za zrobieniem otworów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychumdc Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Właśnie instrukcja zgadza się ze stanem rzeczywistym otwory są z tyłu. Widzę, że nie ma innej możliwości jak wywiercić otwory z przodu. Tak trzeba by zrobić. Właśnie instrukcja mnie zmyliła. Myślałem, że coś źle robię. No ale jednak widzę, że otwory na sztycy zgadzają się z instrukcją jednak są z tyłu i bez szans na zmontowanie. Ciekawe jak mi pójdzie to wiercenie może jednak reklamować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Nie zgadza sie ze stanem rzeczywistym, skoro pokrętło od blokowania jest w innym miejscu jak by było na miejscu nie było by problemu Ale kilka dziur i po sprawie Co do reklamacji ... można oczywiście i na pewno to uwzględnią bo rower nie nadaje sie do użytku i żeby jakie bajki nie wymyślali, na użytkowanie niezgodne z przeznaczeniem raczej nie zwalą pytanie ile to potrwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychumdc Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Z 3tyg. na bank. A miało być już dziś pedałowane Normalne, że jak wywiercę dziury to o gwarancji mogę zapomnieć. Pomyślę jeszcze. Może ktoś jeszcze miał taką dziwna dostawę i napisze co zrobił. Może ktoś kupił ten sam model i miał tak samo albo inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Proponuję zwrócić to coś tam skąd przyszło.Nawet sprawne nadaje się co najwyżej do rehabilitacji,a nie jakiejś nawet najprostszej aktywności rowerowej zimą,O treningu nie wspomnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.