Skocz do zawartości

[opony] przełajowe wąskie

tiomek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Popylałem dzisiaj, a w zasadzie próbowałem popylać, po śniegu na szosówce, opony 23mm, no i cóż, i lipa, nie ma szans wjechać nawet na najmniejszą górkę ;) Przednie koło spoko, działa jak płoza, ale tył w ogóle nie ogarnia.

Czy istnieją wąskie opony przełajowe? Maksymalne opony, jakie wchodzą do mojego roweru to kenda kwest 32mm, są na styk, zostaje 0,5-1mm. Znacie oponki, które mają duży bieżnik (raczej nie semi slick, tylko z normalnymi klocuszkami) i zmieszczą się do mojego roweru? Mile widziane, żeby były tanie :)

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Schwalbe CX Pro drutówka, 700x30c, 60-70 ziko sztuka.

Michelin Cyclocross Mud2 700x30c, ale to już chyba coś koło stówki za sztukę.

I to by było tyle chyba z możliwie tanich 30-tek.

W segmencie 32c to już poszalejesz, ale może się nie zmieścić...

Sam z powodzeniem używam WTB Crosswolf. Też mi się więcej niż 32c z klockiem do tyłu nie mieści...

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano
I to by było tyle chyba z możliwie tanich 30-tek.

Jest jeszcze Kenda Kwick 700x30c :P

Nie mam i nie używałem, ale pono niezła i tania.

Edyta: klocek też wygląda na dosyć niski i nierozczapirzony.

TF-TR5135-4.jpg

Napisano

Jest jeszcze Kenda Kwick 700x30c 

Z tego co znalazłem to opisują ja tak: -warunki: suche, twarda ziemia, asfalt, piach , szuter.

Więc jako opona przełajowa na pewno się nie sprawdzi.

• Mod Team
Napisano

Więc jako opona przełajowa na pewno się nie sprawdzi.

A ja znalazłem na forum golinogów, że z powodzeniem używają tej opony w przełaju. Ja mam ramę przełajową pod szersze opony, więc nie zaprzątam sobie głowy takimi "cieniasami". :)
Napisano

Witam, mam Schwalbe marathon plus 700x32c i tak mnie korci coby na 28c nie zamienić. Ew. coś  gdzie będę mógł 8-10 barów wcisnąć. Moje pytanie, czy jest sens? Chodzi mi oczywiście o opory toczenia. W obecnych oponkach 6 bar ale to już prawie wszytko co opona wytrzyma (chyba) :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...