kporys Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Siemka, mam na oku dwa konkretne Epicony tj. -X1 RL-RC oś 9mm -X2 RL-R oś 9mm Różnica w cenie między nimi wynosi niewiele, bo 100zł. Główne różnice, które rzucają się w oczy to korona hollow i inny tłumik w X1, co przekłada się na ok. 100g mniej. Jak sądzicie, czy warto jest dorzucić te 100zł do Epicona X1, czy pozostać przy X2? Z góry mówię, że nie interesują mnie posty typu: "Dołóż dwie stówy i kup Rebę", rozpatrzam tylko te dwa modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 A korzystał byś z regulacji wolnej kompresji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Nie wykluczam, chociaż nie wiem jakie są z tego korzyści Ważę ok. 65kg +- 2 i słyszałem, że zwykłe Epicony pod taką wagą albo dobijają na większych nierównościach, albo nie wykorzystują pełnego skoku, a odpowiednio ustawiając wolną kompresję, można go ustawić żeby wykorzystywał cały skok, jednak w końcowej fazie trochę się utwardzał, zapobiegając dobiciu. Co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Ja tam zawsze mysle ze lepiej jest coś mieć niż tego nie mieć, chyba ze o długi chodzi Z epiconami nie wiele miałem do czynienia a na pewno nie z tymi nowymi. Nie dam sobie nic uciąć ale ten rlrc ma nowy tłumik. Z tego co mi sie zdaje on lepiej pracuje ale może niech to ktoś potwierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Właśnie szukam osoby, która potwierdzi to co napisałem, bo byłoby to świetną opcją X1 na 100% ma nowy tłumik. Podobno X2 też jest zmieniony względem modeli SF-9/11. Niestety podejrzewam, że użytkowników iks-jedynek jest tyle, co kot napłakał, więc będzie to utrudnione zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Bierz droższego. 100zł to nie pieniądz a jednak fajnie jest coś nowego spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 (edytowane) To tak najprawdopodobniej zrobię, w końcu ktoś musi go przetestować Jedyna wada droższego modelu to to, że mogę go mieć tylko w białym kolorze (biała korona i niebieskie naklejki), a mój rower jest czarny matowy z szarymi i pomarańczowymi wstawkami i pod tym względem X2 wypadałby duuużo lepiej Co sądzicie o połączeniu tego: http://img.yunqudao.com/UploadFolder/75ba85c4-6646-4eaf-822f-b1c1806c6d24/Default/PD001086-16.JPG ,z tym: http://www.kross.pl/sites/default/files/styles/bike_zoom/public/bikes/2013/mtb_xc/level_a4_czar_sreb.png ? Edytowane 28 Stycznia 2014 przez kporys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Ja też mam czarno srebrny rower z białym amorkiem i jest fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Ja miałem czarny z białym, idzie sie przyzwyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Czy X1 o którym piszecie to jest może ten nowy TR 2014 ??? Ja się czaje na takiego: http://rowerowy.com/sklep/czesci/amortyzatory/all_mountain_enduro/prod/epicon_tr_rl_rc Ciekawe czy pod 100kg jeźdźcem się nie rozsypie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Nie to nie ten, TR to wersja Trail, do trochę innej jazdy, tłumiki także mają inne, dopasowane do terenu po którym sie będą poruszać. Pod 100kg posypać sie nie powinien, poradzi sobie jednak wiadomo im mniej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedzi To wezmę w takim razie biały A ten Epicon TR ma ten sam tłumik co X1, tylko konstrukcja jest bardziej sztywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Możliwe choć mi się wydaje że ten sam ale inaczej ustawiony. Póki co to zbyt nowe konstrukcje by można było coś sensownego na ten temat znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi