Skocz do zawartości

[Manetki] Deore a SLX/XT

mbaranek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Mam w rowerze manetki Deore (z 2013 roku) i chcialbym sie dowiedziec jaka jest roznica pomiedzy Deore a SLX czy XT?

na razie praca Deore mi odpowiada a jedyne czego mi brakuje to zrzucania 2ch zebatek w dol.

Napisano

Deore, a SLX to w sumie tylko odpinane telewizorki.

W XT inaczej działa dźwigia. Można uaktywnić podwójne zrzucanie oraz manetka ciągnie linkę od razu.

Napisano

Być może plastiki są ciut lepsze bo moje deorki lubią "cykać" jak stane na pedały i opre sie na kierownicy podczas pedałowania :P

Napisano

Różnica jest taka, że jak często zmieniasz przełożenia, ścigasz się to warto zainwestować w XT. Jeśli nie to SLX czy nawet Deore w zupełności starczają.

• Mod Team
Napisano

Jeśli nie to SLX czy nawet Deore w zupełności starczają.

Chyba że jest perfekcjonistą, bo co prawda xt do perfekcji trochę brakuje ale różnica jest znaczna.

Napisano

Podsumowujac - z Deore na SLX nie ma sensu, jezeli juz to na XT.

Dzieki za odpowiedzi - mam wiedze na przyszlosc. Ten sezon przejezdze na Deore.

• Mod Team
Napisano

Nikt chyba nie wspomniał że Acera,Deore i SLX mają w środku ten sam mechanizm i chodzą dokladnie takim sam "tępy" sposób.

XT-ek to już wyraźny przeskok jakościowy, alu dźwignie i gładka praca, jak już to oczywiście warto inwestować w xt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...