mbaranek Napisano 28 Stycznia 2014 Napisano 28 Stycznia 2014 Hej, Mam w rowerze manetki Deore (z 2013 roku) i chcialbym sie dowiedziec jaka jest roznica pomiedzy Deore a SLX czy XT? na razie praca Deore mi odpowiada a jedyne czego mi brakuje to zrzucania 2ch zebatek w dol.
MokryxD Napisano 28 Stycznia 2014 Napisano 28 Stycznia 2014 Deore, a SLX to w sumie tylko odpinane telewizorki. W XT inaczej działa dźwigia. Można uaktywnić podwójne zrzucanie oraz manetka ciągnie linkę od razu.
Mod Team michuuu Napisano 28 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 28 Stycznia 2014 Można uaktywnić podwójne zrzucanie potrójne wzorem xtr-a. Oczywiście że podwójne, przymulenie poranne.
Miner Napisano 28 Stycznia 2014 Napisano 28 Stycznia 2014 Być może plastiki są ciut lepsze bo moje deorki lubią "cykać" jak stane na pedały i opre sie na kierownicy podczas pedałowania
redbull1 Napisano 28 Stycznia 2014 Napisano 28 Stycznia 2014 między slx a xt jest różnica , jak masz wolny budżet to warto zmienić
beskid Napisano 28 Stycznia 2014 Napisano 28 Stycznia 2014 Różnica jest taka, że jak często zmieniasz przełożenia, ścigasz się to warto zainwestować w XT. Jeśli nie to SLX czy nawet Deore w zupełności starczają.
Mod Team michuuu Napisano 28 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 28 Stycznia 2014 Jeśli nie to SLX czy nawet Deore w zupełności starczają. Chyba że jest perfekcjonistą, bo co prawda xt do perfekcji trochę brakuje ale różnica jest znaczna.
mbaranek Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Napisano 28 Stycznia 2014 Podsumowujac - z Deore na SLX nie ma sensu, jezeli juz to na XT. Dzieki za odpowiedzi - mam wiedze na przyszlosc. Ten sezon przejezdze na Deore.
Mod Team Maniak Napisano 28 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 28 Stycznia 2014 Nikt chyba nie wspomniał że Acera,Deore i SLX mają w środku ten sam mechanizm i chodzą dokladnie takim sam "tępy" sposób. XT-ek to już wyraźny przeskok jakościowy, alu dźwignie i gładka praca, jak już to oczywiście warto inwestować w xt.
Mod Team Puklus Napisano 28 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 28 Stycznia 2014 Ja o tym pisałem wielokrotnie ale ludziom zazwyczaj sie szukać nie chce Wg mnie albo alivio albo XT
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.