zienio Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Planuje zakup nowego kasku rowerowego. Z racji tego, że mam bardzo dobre dojście do kasków uvexa 55% rabatu na wszystkie modele. Potrzebuję rady od użytkowników tych kasków. Jaki model polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Mam Supersonic. Nie występuje już w bieżącym katalogu. Najbliżej niego jest chyba model Oversize. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 27 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Łomatkoboskokochano, tyle modeli ma uvex...szosowe, XC, AM, ędurą, proste orzechy do dirtu, itd., itp.Napisz jakiego szukasz i czego od niego oczekujesz - bedzie łatwiej... Poza tym z kaskami, tak jak z siodełkami - nie każdemu na daną du.., znaczy się głowę przypasują. Krócej - lepiej mieć dopasowany kask, niż niedopasowany, taniej kupiony uvex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zienio Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Kask głównie do XC i czase ostrzejszego polatania po lesie, primo dobra wentylacja, teraz mam jakis tani szit, gdzie strasznie poci mi sie głowa. Niestety brak mozliwości przymiarki, w moim mieście nikt nie sprzedaje uvex-ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 29 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Ja osobiście biorąc pod uwagę kolekcję 2013, wybierałbym pomiędzy uvex i-vo cc i uvex xp cc, z czego ten pierwszy, to taka bardziej "wersja XC", lżejsza i bardziej przewiewna, a drugi droższy, "wersja AM" z bardziej zabudowanym tyłem, pewnie też nieco cięższa i mniej przewiewna. Przy czym uvexy zawsze charakteryzowały się niską wagą i niezłą przewiewnością.Powtórzę się - nakważniejsze żeby kask odpowiednio dopasować i żeby był wygodny. PS. najlepiej byłoby zamówić 2-3, wybrac najlepszy i resztę odesłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.