tobo Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Oczywiście, jeśli oba zestawy kół masz z piastami na konusach i jest spora różnica w ustawieniu tarczy w szczelinie zacisku to można skorygować to dając cienką podkładkę między konus a zewnętrzną nakrętkę - musiałbyś mieć jednak dostęp do bardzo cienkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zws Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Dzięki Herman88, ale u mnie tak to nie działa. Jakbym tę oś nie ustawiał to i tak NIE obciera. Natomiast patrząc względem widelca, na osi mam kontrę, podkładkę i konus, dalej kulki i bieżnię piasty z tarczą. Zmieniając grubość podkładki, mógłbym zmienić odległość piasty z od lewej lagi a tym samym pozycję tarczy względem zacisku. Mylę się ? Tylko pytanie, jakie są rozbieżności, bo osi w widelcu mam po niecałe 5 mm z każdej strony więc dużego pola do manewru nie ma. Edycja: Dzięki tobo. O tym właśnie myślałem, i to chyba będzie najlepsze rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.