poli811 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Witam. Kupiłem mój pierwszy rower z blokadą widelca i mam problem, ponieważ nie wiem jak poprawnie złożyć blokadę. Amortyzator to Fox 32 Float EVO CTD, tłumienie CTD z trzema trybami, 100 mm skoku, blokada, zdalna manetka Rideloc. Problem mam z tym, iż widelec nie blokuje się na stałe. Na każdym z 3 trybów manetki, amortyzator pracuje. Proszę o jakieś wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 27 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Spróbuj ręcznie przekręcić pokrętło w amorku to końca i sprawdź czy wtedy blokuje. Jeśli nie to czeka Cie serwis widelca. Jest na gwarancji? Jeśli nie czujesz też różnic pomiedzy poszczególnymi trybami pracy prawdopodonbnie wymienią Ci tłumik, najczęściej to wada fabryczna tych modeli. A tak nawiasem wklep tu swój numer seryjny widelca, może łapiesz się na program wymiany: http://www.ridefox.com/content.php?c=recall Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Maniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Przecież CTD to nie jest blokada widelca ...To są tryby pracy tego widelca-Climb,Trail,Descent gdzie C to twardo ,a D miękko.Amortyzator jest stale aktywny tylko pracuje inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 31 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Ale w trybie climb/firm powinna być tak duża kompresja że w czasie jazdy będzie odczuwana jako blokada. W rock shockach też nie blokuje na kamień. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Maniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Dzwon do CultBikes i jezeli masz kwity to prpblem raczej z glowy. Koles stracil CTD po 50km i po kolejnych kilku za nim zdazyl zdemontowac widelec wszystko wrocilo do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 31 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 No dokładnie, ostatnio rozmawiałem z serwisem fox'a, wspomnieli o tym że ctd nie da się rozebrać bez zestawu specjalnych kluczy, więc nawet nie specjalnie jest wybór poza uderzeniem do dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuptacz Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Dzwon do CultBikes i jezeli masz kwity to prpblem raczej z glowy. Koles stracil CTD po 50km i po kolejnych kilku za nim zdazyl zdemontowac widelec wszystko wrocilo do normy. Cześć Możesz przybliżyć szczegóły tego zdarzenia - właśnie dotknął mnie ten sam problem. 3 tryby pracy i bez różnicy jeśli chodzi o tłumienie. Blokady jakby nie było. Na początku było ok. Ale teraz po 250 km zero blokady. Amor kupiony na chainreaction i nie objęty jest akcją serwisową. Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi