Skocz do zawartości
  • 0

fatbike

Gość Paulina

Pytanie

Gość Paulina

Witam,

kupiłam sobie na giełdzie rowerek, i nie wiem cóż to jest dokładnie i chciałam się popytać :)

mówili, że okazja, to wzięłam.

ogólnie mnóstwo opisów fatbike etc.

na amortyzatorze napisane epicon sr suntour

a na ramie ams project

gdzie bym nie szukała, to wszędzie są rowery Cube z tym ams

jedno co wiem, to to, że nic nie wiem :)

no i, że można tym jeździć po piasku, po śniegu i po wszystkim innym, po czym nie da się jeździć normalnym rowerem.

tak orientacyjnie chciałam się dowiedzieć co eksperci o tym myślą, czy to dobre i ile to kosztuje, gdybym chciała kiedyś sprzedać, chociaż na razie się na to nie zanosi, bo jak jeżdżę po "kocich łbach" do pracy, to nic nie czuję :)

Pozdrawiam forumowiczów, Pauina :)

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli ma epicona to znaczy że nie jest to fatbike.

Fatbike to specyficzny rower, jego dwie bardzo ważne cechy to szerokie opony (3,8 - 4 cale, czyli ok 10 cm szerokości) i brak amortyzatora (przynajmniej ja się z takim nie spotkałem). Przeciętny góral ma widelec amortyzowany i opony mtb o szerokości około 2.1 cala czyli trochę ponad 50 mm szerokości. Jeśli go kupiłaś to prawie na 100 procent zostałaś ofiarą przekrętu. 

Fatbike w mieście byłby zbędnym "zamulaczem".

Gość Paulina

Jeśli ma epicona to znaczy że nie jest to fatbike.

Fatbike to specyficzny rower, jego dwie bardzo ważne cechy to szerokie opony (3,8 - 4 cale, czyli ok 10 cm szerokości) i brak amortyzatora (przynajmniej ja się z takim nie spotkałem). Przeciętny góral ma widelec amortyzowany i opony mtb o szerokości około 2.1 cala czyli trochę ponad 50 mm szerokości. Jeśli go kupiłaś to prawie na 100 procent zostałaś ofiarą przekrętu. 

Fatbike w mieście byłby zbędnym "zamulaczem".

aaa, czyli lipa ;/

ani opon nie ma duzych ;/

no coz, tak czy inaczej fajno sie jezdzi i wygodnie, chcialam wkleic zdjecie, ale jakos nie umiem...

dobrze, ze jest takie miejsce, gdzie ludzie Ci powiedza co i jak :)

szukalam w sumie sobie na allegro, ebayu etc, i nie znalazlam ani jednej takiej sztuki, wiec moze sobie czlowiek po prostu naklejki ponaklejal i jakas samorobke z tego zrobil. chlopak mi podpowiada, ze nie fatbike, tylko FAT AMS Project sie nazywa, wiec chyba niepotrzebnie zadawalam pytanie :)

tak czy inaczej, serdecznie dziekuje za informacje :)

pozdrawiam goraco!

Paulina :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...