deaddance Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Napisano 27 Stycznia 2014 wielkie podziękowania za dysputę , cóż jakby nie patrzeć jest to sporo kasy , dlatego utworzyłem ten temat.Podstawa roweru to rama , osprzęt idzie cały do wymiany w przeciągu 3 sezonów najpóżniej.Dlatego moje obawy czy carbon jest na tyle wytrzymały , gwarancje są do d...y , uwierzczie i nie dajcie się nabrać sprzedawcy , wszystko cacy dopóki ktoś nie uderzy w widelec ,rame itd. lub nie zaliczysz dzwona.Jeszcze jedno , słyszałem aby unikać lekkich carbonów, bo to jest jak z każdym lżejszym materiałem super,super tylko na krótką metę.Ale niech będzie ten carbon
Klosiu Napisano 27 Stycznia 2014 Napisano 27 Stycznia 2014 Jak szukasz ramy na 3 i więcej sezonów, to może raczej nie nowoczesny karbon z wciskanymi łożyskami suportu. Ponoć gniazda się niszczą już przy paru wymianach misek, a później rama jest do wyrzucenia.
Piksel Napisano 27 Stycznia 2014 Napisano 27 Stycznia 2014 W ogóle rama na parę lat powinna być pozbawiona idiotycznych patentów typu suporty press fit, stery zintegrowane, direct mount, post mount itp.
Darek14 Napisano 27 Stycznia 2014 Napisano 27 Stycznia 2014 Ależ dobrze rozumiem. Obaj uważacie że skoro np. sklep może dać upust X% przy zarobkach ~30% od ceny detaliczej sugerowanej przez producenta to również Canyon sprzedający bez udziału pośredników (czyt. sklepów) też powinien tak robić. Czy nie tak? Przedmówca pomylił się pisząc, że "chyba" nie rozumiesz : Ty zdecydowanie nie rozumiesz.
Ziemko Napisano 27 Stycznia 2014 Napisano 27 Stycznia 2014 Sam nie rozumiesz co piszesz. Jak sklepowi będzie się opłacało dać rabat 35% skoro na rowerze zarabia 30%? 10-15% to się zgodzę ale bez przesady. Sklepy robią promocję przede wszyskim po to aby zrobić miejsce na nową kolekcję a nie po to żeby tylko sprzedać. Producent nie musi tego robić.
Rekomendowane odpowiedzi