Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2014 cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

@lucass3: Hehehe ;) no dobra nie cofnąłem się za daleko czytając ten temat.

Co do odzieży z Lidla to mam 3 rzeczy kiedyś kupiłem bluzę na długi rękaw z Lycra i powiem, że o dziwo się sprawdza odprowadza pod i od strony skóry jest sucha. 
Dwie kolejne rzeczy to kurtka trekingowa i spodnie z ostatniej oferty. 
Kurtka to tragedia jeśli chodzi o pot. Już po 4-5 km z prędkością 17 km/h czuć wilgoć po zrobieniu 10 odwracam ją na drugą stronę robię dwa kilometry, aż wyschnie i odwracam znowu. Niestety to co mam pod spodem jest wilgotne brak komfortu jazdy ogólnie tragedia. Kurtka to cerata nic więcej. 
Przestałem ubierać ja na rower. Zobaczę jak sprawdzi się na wypadach w Bieszczady przy wchodzeniu na Tarnicę, mam nadzieję, że wrażenia będą lepsze bo jeśli nie to oddam ją komuś kto chodzi na spacery ;) 
Spodnie jako luźne na rower na termoaktywną odzież (Haster ok 70 zł) sprawdzają się znakomicie. Są z poliamidu. Trzymają ciepło i nie pocę się w nich.
Temperatury w jakich jeździłem to +8 - +10 *C. 

Z tej gazetki Lidla zamierzam kupić okulary ( kilka postów dalej były pozytywne opinie) i bidon. Odzieży już dziękuję ;) 

A propos okularów: warto się zastanowić, jaką wersję wybrać - z oprawkami pełnymi czy "półoprawkami". Ja mam złe doświadczenia z okularami lidlowymi (modele z wymiennymi szkłami). W dwóch kolejnych parach, kupionych rok po roku, pękły mi oprawki - wg. mnie bez szczególnej przyczyny. Teoretycznie pełne oprawki powinny być mocniejsze. Wiem, że nie każdy takie lubi, ale warto się zastanowić...

Co do potówki to w tym roku kupiłem z długim rękawem z jakiejś oferty narciarskiej. Wygląda na to, że ta jest z tego samego materiału. Nawet kolorystycznie to samo. Co mogę powiedzieć? Taka tania termoaktywna bielizna. Szału nie ma, ale źle też nie jest, swoje zadanie spełnia - jako tako odprowadza pot. Moja jest dość ciepła, mimo, że jest cienka. Trzeba odpowiednio dobrać warstwę wierzchnią bo jak ubierzesz się za grubo to koszulka potęguje uczucie gotowania się  :P

Co nie zmienia faktu, że też się nad nią zastanawiam, ale raczej na chłodniejsze dni pod krótką koszulkę, niż jako typową potówkę na lato.

Pewnie wezmę też rękawiczki bo droższe "firmowe" są dla mnie za grube. A poprzednie z Lidla są dla mnie idealne. A jak za tą cenę to można brać :)

Kusi mnie też pompka, ale już jedna z LIdla mi wybuchła podczas pompowania opon w szosówce :P Chyba lepiej dołożyć chociaż do jakiejś Beto.

Okulary z Lidla też miałem. Dawały radę :) Jeździłem kilka sezonów. Nawet mam je gdzieś do dziś i jeszcze się trzymają.

Teraz dojrzałem ten bidon termiczny. Ciekawe czy coś warty do zimowych zastosowań. W sumie za tą cenę można przetestować...

A co powiecię o bieliźnie z lidla tej pod hasłem "profesjonalna bielizna"?
Warto? dobra by była na temperaturę 10-15 stopni?
I może ktoś napisać coś więcej o kasku? Bo mam ochotę sobie kupić kask dla bezpieczeństwa i kiedyś oglądałem jakiś filmik w którym była mowa że kask to tylko renomowanej firmy czyli 200zł+

Niestety ale znowu to samo :/

Kurcze zastanawiam się nad licznikiem, miałem brać Sigme 16.12 (~100zł), a tu w lidlu z podobnymi funkcjami i 3 letnią gwarancją jedyne 25zł. Te liczniki zachowują przebieg po wyjęciu baterii?

Jeżeli mogę doradzić - Ja mam właśnie Sigmę 16.12 przewodową, ostatnio dokupiłem kadencję i jestem MEGA zadowolony. Jeżeli coś się zgubi, urwie - to można zakupić praktycznie wszystko osobno (oprócz samego "computerka"), ale przewody są solidne i możesz zamontować podstawkę, czujnik "na gumkach" i na opaskach - więc wychodzi na to, że jedynie magnes można stracić ze szprychy.

Ja polecam, bo solidna robota - ale cena też większa - jednak atuty które podałem. Osobiście nie żałuje i zamiana nie wchodzi w rachubę ;)

Sam może przypoluję na kask, może brylki, fusekle i szprej do kety :whistling:

Znając realia, to albo zaśpię, albo się nie dopcham :icon_confused:

Z doświadczenia wiem że to co jest na zdjęciu reklamy sklepu typu lidl biedronka itp a to co w sklepie to dwie różne rzeczy dlatego pytam. Zdjęcia zawsze są piękne

Trust no one/the truth is out there :icon_mrgreen:

A na serio i merytorycznie - ktoś może coś powiedzieć na temat tej mini pompki, głównie interesuje mnie masa:

http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-B453F95B-AFDFC056/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?action=showDetail&id=9257

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...