Dziubek Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Z ostatniej chwili. W Tesco na Pojezierskiej w Łodzi koszulki sportowe po 20 bez rękawków, 25 z rękawkiem. Duży wybór. Wszystkie kolo działu z kosmetykami (na wprost szamponów) :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabbenn Napisano 22 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Jakby ktoś szukał koszulek rowerowych, spodenek albo rękawiczek to są jeszcze w Lidlu koło bazaru na Bakalarskiej w Warszawie. Skarpetek też było kilka sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekk Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-1923B6EE-CD14D5A6/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?action=showDetail&id=17649 Kupował ktoś może z poprzednich rzutów? Ewentualnie jakąś podobną latarkę z Lidla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Dużo lepsze były w biedronce za połowę ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Mam pytanie z innej beczki mianowicie jak wyprać te koszulki rowerowe z Lidla aby nie straciły one swoich właściwości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 A one mają jakieś magiczne właściwości? Jedyne co to mogą lekko kolorek puścić, także pierwsze pranie zalecane ręczne a potem ja się nie szczypię tylko piorę w pralce i nie protestują. A jeśli akurat prania nie robię to po prostu ręcznie w płynie, wystarczy wypłukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 zasada co do ciuchów technicznych (nieważne czy to lidl, czy to nike) jest taka, żeby nie używać do prania płynów do płukania (lenor itp.) i najlepiej prać w 30 stopniach, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Mam pytanie z innej beczki mianowicie jak wyprać te koszulki rowerowe z Lidla aby nie straciły one swoich właściwości?Są specjalne płyny do płukania odzieży technicznej - ostatnio dostałem próbkę do testów. Nikwax basefresh nawet się sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 @, Gdyby to była jakaś powłoka typu Goretex, gdzie kurtka kosztuje 3-4 tyś PLN, to pewnie bym się zastanawiał nad nabyciem specjalnej chemii... Tzw rowerowe ciuchy termoaktywne od wiosny 2012 piorę jak normalne ciuchy, w 40 stopniach. Nic się z nimi nie dzieje, poza normalnym zużyciem, jakiego należy się spodziewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 zasada co do ciuchów technicznych (nieważne czy to lidl, czy to nike) jest taka, żeby nie używać do prania płynów do płukania Hę? Jest taka zasada ale dotyczy ubrań z membraną (membrana się zatyka od płynów do płukania) ale do nie-membranowych ubrań takiej zasady nie znam. Co płyn w nie-membranowych ubraniach niby robi złego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Prać idzie normalnie, sam tak piorę. Obecnie koszulka sobie leży w szafie głównie, bo znalazłem za 20zł koszulkę dobrego klubu rowerowego z Danii, w sumie tylko 20zł używana, a materiał lepszy i są metki CoolMax'a i Lycry (w przeciwieństwie do Lidlowej koszulki która "podobno" ma Coolmax i Lycre, więc przy okazji polecam szukać mocno używanych koszulek rowerowych na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BTG Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Oj panowie, chodzi o lanolinę! Nie prać w płynie i nie płukać w płynach z lanoliną. A zresztą lanolina wszystko niszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 @BTG: Lanolina niszczy _membranę_. Nic więcej. W typowych ciuchach rowerowych (poza jakimiś przeciwdeszczowymi czy windstopperami) NIE ma membrany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Ja nie daję płynów żeby nie karmić bakterii. Nie ma ją co żreć to i koszulka nie śmierdzi od razu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BTG Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 @arekm:To pierz w tym gównie polary, bluzki bawełnianie albo rowerowe: efekt robią się po kilku pytaniach, nazwałbym to "klejące". Odradzam lanolinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 23 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 a po co kupować jakieś wymyślne płyny za kilkanaście złotych saszetka(na jedno pranie), jak można kupić płatki mydlane w płynie i w tym prać.Wiele razy pisałem na forum, że skład jest niemalże identyczny (poza substancjami zapachowymi). Pisałem też że pracowałem w branży i te informacje nie są wyssane z palca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Dużo lepsze były w biedronce za połowę ceny Niby które? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 http://www.forumrowerowe.org/topic/118641-czolowka-tania-czolowka-z-biedronki-warto/ myślę że mowa o tych czołówkach, pojawiają się cyklicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 W Biedronce http://www.biedronka.pl/pl/artykuly-przemyslowe Licznik odradzam Lidl od 28 http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-32635AEC-1C34E078/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?id=361 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 A ja polecam lampki, przyzwoito świecą i paranoją jest kupować lampy o olbrzymiej mocy do roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Dzięki Bogu mam paranoję polegającą na tym, że chcę widzieć drogę przede mną również po zmierzchu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 24 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 paranoją jest kupować lampy o olbrzymiej mocy do roweru. Ale niektórzy chcą bezpiecznie jeździć w nocy tempem niespacerowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 W Biedronce pojawiły się liczniki rowerowe za około 15 zł Jestem strasznie ciekawy czego od nich można się spodziewać. Stałem z nim przy kasie ale zoabczyłem że mocowanie do kierownicy ma bardzo mało średnice i odłożyłem wątpie że bym go założył. Kupił to ktoś wogóle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczylepszy Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Nie wiem czy miałem identyczny licznik czy bardzo podobny ale kupiłem kiedyś w carrefour'ze za 9.99zł, jeździłem z nim 4 lata, po czym sprzedałem go za 15 zł. Nie jest to jakiś super nowoczesny i śliczny licznik ale spokojnie wystarczy dla amatora. Kabel w żadnym miejscu mi się nie naderwał, sensor działał jak należy, uchwyt też się dalej trzymał. Jedyne co z nim musiałem zrobić to wymiana baterii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 To ja już nie ogarniam.... Może mi ktoś powiedzieć jak najlepiej wyprać te koszulkę Lidl;a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.