llancer Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Kupiłem 2xSkarpetki Okulary Pokrowiec na telefon i klucze itd. na kierownice. Skarpetki super,tanie,wygodne,cieple Super. Pokrowiec no cóż.Porażka Nie dosc ze jak sie go wkłada do mocowania to luźny i można nim prawie bez siły kręcić-słaba sprężyna-musze wymienic. A i jest mało sztywny więc lipa. Do tego jak sie włoży telefon,np lg l5 to po prostu przesuwa sie w dół i połowe ekranu z dołu zasłania materiał-wiec ja wkładam odwrotnie telefon i pokrowiec przekręcam o 180* i jest w miare ok. Okulary-fajnie przylegają,w miare pasują,wydają sie ok-nie testowałem. Wziąłem te granatowe. Rękawiczki przymierzałem-pierwsze czerwone i były super-lecz nie kupiłem :/ Pokrowiec lipa-do naprawy. Skarpetki ok. Okulary chyba ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makap Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Jak wrażenia po zakupie pokrowca? Jak kolega powyżej, wydaje mi się że za luźno można nim kręcić. Co do wielkości to mam Lumię 720 i pasuje idealnie, nie przemieszcza się w pokrowcu. Wyjadę w trasę to napiszę coś więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grom546 Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Mam pytanie do osób które mają licznik z lidla. Dzisiaj kupiłem i zamontowałem ale nie działa, rozumiem że na mostku jest zbyt przechylony i nie będzie łapał sygnału? Bo w instrukcji coś o 30stopniach. Druga sprawa to czy da się go wyłączyć? Bo z tego co widzę to chyba nie, ciągle wyświetla godzinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makap Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Sprawdź czy nie za daleko jest ten magnes na szprychy od czujnika. U mnie pochylenie nie przeszkadza. W instrukcji jest że przerwa ma być około 2mm.Licznik sam się wyłącza po jakimś czasie bezczynności. Niestety sam się nie włącza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grom546 Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Robiłem nawet z 1mm przerwy i nie rusza licznik. Testowałem rozkręcając kołem przednim w kierunku jazdy, nie jeżdżąc, ale chyba powinno coś zaskoczyć. Może też za nisko zamontowałem czujnik to prawie na końcu widelca, a powinno być chyba max 70cm. W poniedziałek będę miał nowe opaski zaciskowe to zmienię. Z że ciągle pokazuje godzinę to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makap Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 A co ci się wyświetla? Może nie jest włączony. Godzinę będzie cały czas chyba wyświetlał. Naciśnij jakikolwiek przycisk żeby coś innego się włączyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grom546 Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Chodziło mi o to czy da się całkowicie wyłączyć, ale jak nie to ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 https://www.dropbox.com/s/df5cj68oyvgn5ct/2014-06-28%2018.40.14.jpg Jak możecie lub niemożecie zaułważyć w takim czerwonym kwadracie wystają 2 sprężynki,już chyba od długopisu są lepsze,tj. są do wymiany i bedzie ok chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makap Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Ale te sprężyny są chyba od odblokowywania pokrowca. Po naciśnięciu tego czerwonego można odczepić, ale czy dzięki mocniejszym sprężynom nie będzie się obracać? Tego nie wiem, ale warto sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Jak dam mocniejsze to nie bedzie sie obracał,lub bedzie to cięzej sie robilo,zawsze mozna wcisnac przycisk zeby obrócić/włożyć,a sztywnosc na trasie/lesie bedzie lepsza bo tak moge złapać uchwyt i kręcic pokrowcem jak kołem prawie bez oporu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczylepszy Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 nie mozna go zamontowac na mostku, a na kierze nie chce. Szkoda że nie można montować go mostku Oczywiście, że się da. Uchwyt licznika jest kwadratowy i posiada po 2 dziurki z każdej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Zakupiłem w tym rzucie skarpety rowerowe, po powrocie do domu zbadałem dokładnie zdobycz i wywróciłem na lewą stronę, oczom mym ukazał się następujący widok: Myślę że do jesieni uda się usunąć wszystkie nici , w tej chwili wygląda jak padłe zwierzę Co do licznika składam votum separatum - po roku działa jak i na początku czyli solidnie jak skała. Zero problemów. Jedyną rzeczą którą zrobiłem na starcie było przetarcie styków i baterii IPA. Oraz przeczytanie instrukcji obsługi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Licznik zamontowałem na mostku i działa bez problemu, rower 29`` rama 23`` czujnik zamontowany bardzo nisko. Spodenki z cienką wkładką, koszulka z bardzo słabego materiału, rękawiczki będą szybko się rwały (rzep przyszyty do cienkiego materiału) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makap Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 https://www.dropbox.com/s/df5cj68oyvgn5ct/2014-06-28%2018.40.14.jpg Jak możecie lub niemożecie zaułważyć w takim czerwonym kwadracie wystają 2 sprężynki,już chyba od długopisu są lepsze,tj. są do wymiany i bedzie ok chyba. Jednak masz racę, mocniejsza sprężyna może dużo pomóc, bo mechanizm jest kwadratowy i powinien się obracać po wciśnięciu przycisku. Jestem po krótkim teście licznika i jest ok. Prędkość stabilna nie ma skoków prędkości pomimo obecności telefonu tuż obok. W telefonie uruchomiona była nawigacja i prędkość była zbieżna. Muszę się tylko wybrać w dłuższą trasę, żeby sprawdzić czy dobrze odmierza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keke Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Testował już ktoś koszulki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Zrobiłem 24 km i uważam, że są kiepskie. Rozmiar jakiś dziwny. Brak gumek ściągających na dole od przodu. Wygląd jedynie na plus. Mowie o biało - niebieskiej. Wg. mnie w ubiegłym roku były zdecydowanie lepsze. Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 to już 3 rowerowy rzut w tym roku,za każdym razem są inne wyroby,znaczy to samo w 90% tylko inaczej zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keke Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Jednak 100% poliester i topcool nie znaczy to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Jak to w Lidlu z wymianą czy zwrotem nie było problemu. Od ręki załatwione: wymieniłem na L-kę i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzi Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Może dla kogoś całkiem początkującego te spodenki są ok. Ale powiem szczerze, że to najgorsze spodenki rowerowe jakie widziałem. Wkładka to jakaś kpina, nie są warte nawet 20 zł, za które będą po obniżce. Znów powraca temat rękawiczek, a ja powtarzam, że nie ma czegoś takiego jak "rękawiczki z lidla". Są różne - dziś trzymałem w ręku te poprzednie za 20 zł i te z dzisiaj - jakość wykończenia obecnych jest nieporównywalnie lepsza. Ktoś mówił, że lepiej iść do decathlona. Proszę bardzo- idź i daj za to samo 60 zł. Za tyle można już kupić naprawdę dobre rękawiczki, na pewno nie w decathlonie. A dzisiejszd lidliwe za 15 to świetna oferta. Btw, dziś w Białymstoku widziałem buty z poprzedniej oferty - 44 i 45 - za 70 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majql Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Ja kupiłem te krótkie spodenki, jako "wkład" pod zwykłe. Wkładka nie jest jakaś pro, ale na pewno jest lepiej niż w zwykłej bieliźnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Co do wkładki to nie przyglądałem się dokładnie, ale na pierwszy rzut oka i 1 "macanie" wydaje się bardzo podobna w grubości do endury z szortów hummvee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 btw. spróbował bym tych butów za 70zl 44 xD Szkoda ze u mnei w okolicy nie ma,takie drugie awaryjne by byly ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geos Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 nie wiecie gdzie i czy można kupić samo mocowanie takie jakie jest w pokrowcach na smartfon w bieżącej ofercie lidla? konkretnie chodzi mi o parę: zatrzask + uchwyt mocowany na kierownicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belmond Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Może dla kogoś całkiem początkującego te spodenki są ok. Ale powiem szczerze, że to najgorsze spodenki rowerowe jakie widziałem. Wkładka to jakaś kpina, nie są warte nawet 20 zł, za które będą po obniżce. Znów powraca temat rękawiczek, a ja powtarzam, że nie ma czegoś takiego jak "rękawiczki z lidla". Są różne - dziś trzymałem w ręku te poprzednie za 20 zł i te z dzisiaj - jakość wykończenia obecnych jest nieporównywalnie lepsza. Ktoś mówił, że lepiej iść do decathlona. Proszę bardzo- idź i daj za to samo 60 zł. Za tyle można już kupić naprawdę dobre rękawiczki, na pewno nie w decathlonie. A dzisiejszd lidliwe za 15 to świetna oferta. Btw, dziś w Białymstoku widziałem buty z poprzedniej oferty - 44 i 45 - za 70 zł. hej, w którym lidlu konkretnie? tylko te dwa rozmiary? Może dla kogoś całkiem początkującego te spodenki są ok. Ale powiem szczerze, że to najgorsze spodenki rowerowe jakie widziałem. Wkładka to jakaś kpina, nie są warte nawet 20 zł, za które będą po obniżce. Znów powraca temat rękawiczek, a ja powtarzam, że nie ma czegoś takiego jak "rękawiczki z lidla". Są różne - dziś trzymałem w ręku te poprzednie za 20 zł i te z dzisiaj - jakość wykończenia obecnych jest nieporównywalnie lepsza. Ktoś mówił, że lepiej iść do decathlona. Proszę bardzo- idź i daj za to samo 60 zł. Za tyle można już kupić naprawdę dobre rękawiczki, na pewno nie w decathlonie. A dzisiejszd lidliwe za 15 to świetna oferta. Btw, dziś w Białymstoku widziałem buty z poprzedniej oferty - 44 i 45 - za 70 zł. w którym lidlu? tylko te dwa rozmiary byly? buty te pomaranczowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.