Hogg Napisano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Jak dla mnie okulary z Lidla ok, gąbka przydatna rzecz: nic nie hula między ramką, a twarzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crux Napisano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Polecam Accent Onyx ze szkłami ciemnymi, przydymionymi i żółtymi albo pomarańczowymi. Ciekawie wyglądają. Przy okazji trafiłem na konkurencyjne Arctica S70 i S125, ale jednocześnie trafiłem na opinię, że tworzywo z których są wykonane rozpada się po kilku miesiącach używania (pewnie brak dodatków wystarczającej ilości anty UV). Czy z Onyxami ten problem nie występuje? Używasz ich używa dłużej niż 1-2 lata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delarte Napisano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 same okulary z ramkami na soczewki to pół biedy, wyrobienie soczewek u optyka to jest spory wydatek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szynder Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Co do okularów z lidla to biegam w nich od ponad roku i wszystko z nimi ok. Używam często bo 4-5 dni w tygodniu. Nic się nie odkleja, gabka przylega do skóry, Tych z Decathlonu nie widziałem, ale do lidlowskich się nie mogę przyczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donn Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Ja tez mam Lidl'owskie, nic się z nimi nie dzieje, nie raz spadły, nie raz się gniotły z innymi rzeczami w plecaku i zero uszkodzeń. Jedyne do czego mogę się przyczepić to trochę kiepsko przez nie widać. Ale nie bardzo mam porównanie do innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturo1 Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Ciekawie wyglądają. Przy okazji trafiłem na konkurencyjne Arctica S70 i S125, ale jednocześnie trafiłem na opinię, że tworzywo z których są wykonane rozpada się po kilku miesiącach używania (pewnie brak dodatków wystarczającej ilości anty UV). Czy z Onyxami ten problem nie występuje? Używasz ich używa dłużej niż 1-2 lata? Używam ich od ok. 1,5 roku, parę razy spadły mi już na asfalt/kostkę i nic się nie stało. Świetnie chronią przed słońcem, piachem, kurzem i gałęziami w lesie. Jak już je kupisz to przyklej sobie noski jakąś kropelką bo potrafią łatwo odpaść. Acha, i w takich okularach trochę inaczej widać, wszystko jakby dalej. Ale można się przyzwyczaić same okulary z ramkami na soczewki to pół biedy, wyrobienie soczewek u optyka to jest spory wydatek... Dorobienie szkieł korekcyjnych do wkładki kosztowało mnie razem z badaniem wzroku 100 PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delarte Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 powiedz gdzie to zaraz tam jadę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamm Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Witam, Dla Zony dorabialismy szkla do oprawek accenta w vision express, koszt zwyklych nie antyrefleks wyniosl 50zl. (bez badania, bo dokladnie wiedzielismy jakie sa potrzebne) ALE w innym salonie vision express zaoferowali szkla za 500zl!! Pani mowila ze to z powody szkiel ze wstepna krzywizna, czy jakos tak. Tam gdzie finalnie robilismy to Pani powiedziala, ze te ze wstepna krzywizna to nie sa szkla do tego typu oprawek. W innych salonach koszt wynosil ok. 150-200 zl ale antyrefleksem. Tutaj tez by wyniosl ok. 100-150zl jakbysmy wzieli jeszcze antyrefleks... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturo1 Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Dokładnie jest tak jak pisze adamm. Ja również robiłem w Vision Express. Koszt najzwyklejszych szkieł bez antyrefleksu (bo niby po co do takich okularów?) to 50 PLN + badanie wzroku 50 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petro7 Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 A ja mam pytanie w sprawie tego śpiwora, parę postów wcześniej parę osób piało iż zamierza kupić, jeśli kupiliście to proszę o opinie bo sam się mocno zastanawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4moments Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Kupiłem śpiwór, wygląd ok. Junior właśnie zabrał go na wyjazd. Po powrocie mogę cos więcej napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Póki co, leży i czeka na początek lipca. Po wyjeździe będę mógł wyrazić opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Warszawa, carrefour arkadia, sa koszulki rowerowe krotki i dlugi rekaw po 10 zlotych, przecenione odpowiedni z 20 i 25 zl. Nie moge wrzucic zdjec pogladowych >_> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Witam, Dla Zony dorabialismy szkla do oprawek accenta w vision express, koszt zwyklych nie antyrefleks wyniosl 50zl. (bez badania, bo dokladnie wiedzielismy jakie sa potrzebne) ALE w innym salonie vision express zaoferowali szkla za 500zl!! Pani mowila ze to z powody szkiel ze wstepna krzywizna, czy jakos tak. Tam gdzie finalnie robilismy to Pani powiedziala, ze te ze wstepna krzywizna to nie sa szkla do tego typu oprawek. W innych salonach koszt wynosil ok. 150-200 zl ale antyrefleksem. Tutaj tez by wyniosl ok. 100-150zl jakbysmy wzieli jeszcze antyrefleks... Pozdrawiam. Dorabianie zwykłych szkieł do oprawek sportowych , które są zakrzywione ze względu na ochronę przed wiatrem i owadami wiąże się ze zniekształceniem pola widzenia , szczególnie w miejscach oddalonych od środka soczewki i dlatego powinno się dorabiać specjalne szkła niwelujące tą krzywiznę, cena pary to min. 400 zł i nie ma zmiłuj się.Dorabianie soczewek z antyrefleksem nie ma sensu w przypadku okularów z wkładką optyczną, antyrefleks, polaryzcję, fotochrom mogą mieć soczewki zewnętrzne. Sensowne jest zamówienie soczewek antyfog (przeciwmgielne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Nie wiem czy czytałeś wcześniejsze posty, ale cytowana przez Ciebie odpowiedź dotyczyła okularów Accent Onyx, które mają wkładkę korekcyjną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamm Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Dokladnie, chodzi o to, ze okulary przeciwsloneczne sa standardowe / zakrzywione, dopasowane sa do glowy. Wewnatrz jest wkladka / ramka pod szkla korekcyjne - proste. I to jest to o czym pisalem, szkla ze wstepna krzywizna sa do stosowania gdybym chcial zrobic okulary przewisloneczne korekcyjne bez wkladek korekcyjnych - duze, dopasowane do glowy. A wkladka powoduje, ze mozna zastosowac normalne szkla korekcyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Moja odpowiedź dotyczy każdych okularów z wkładką korekcyjną. http://www.21zakladoptyczny.pl/okulary-sportowe.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamm Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Nie jestem optykiem i klocic sie nie bede :-) ale wydaje mi sie, ze wlasnie w tym tkwi roznica. Tzn. W linku sa okulary sportowe gdzie szklo korekcyjne jest na calej szerokosci, czyli wtedy to szklo ma juz swoja krzywizne. W okularach accenta ta wkladka jest znacznie mniejsza, wyglada jak normalne nie za duze oprawki do okularow standardowych przypiete do duzej ramki w okolicach noskow. Szklo jest w tych ramkach plaskie, a przynajmniej nie ma takiej krzywizny. Jak widac roznice co do interpretacji sa i to takze na poziomie salonow optycznych, gdzie jak co tam powinni byc zgodni. W sklepie sprzedawca mowil, ze on dal za szkla ok 150 zl, czyli musial placic za mniej wiecej standardowe szkla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gello1 Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 UWAGA!!!!! Byłem dziś w Lidlu w Krasnymstawie(województwo Lubelskie) to 17km od miejsca zamieszkania i stoją tam 4 stojaki rowerowe(tyle ile wystawili) także tego. Będę czekał na obniżkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Gwarantuję Ci że nie doczekasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soulburner Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Co sądzicie o takim pokrowcu na telefon? Czy ktoś z Was miał już coś takiego? Jeśli tak, to czy da się przez folię obsługiwać ekran dotykowy, no i czy jest pewność, że się telefonu (i pokrowca ) nie zgubi podczas jazdy http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-F950D4D2-5E296044/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?action=showDetail&id=16006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtazzz Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 wprawdzie mam innych uchwyt ale bez problemów da się obsługiwać telefon. Co do jakości mocowania trzeba najlepiej zobaczyć na żywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rophoe Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Jak się bawić w tego typu pokrowce to radzę trochę dopłacić do któregoś roswheela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filkry22 Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Nie lepiej coś takiego kupić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delarte Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 a czy korzystał ktoś z Was z tego typu ustrojstwa? jak to się sprawuje, warte tych pieniędzy?http://www.lidl.pl/cps/rde/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?action=showDetail&id=15718 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.