Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2014 cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam Accent Onyx ze szkłami ciemnymi, przydymionymi i żółtymi albo pomarańczowymi.

Ciekawie wyglądają. Przy okazji trafiłem na konkurencyjne Arctica S70 i S125, ale jednocześnie trafiłem na opinię, że tworzywo z których są wykonane rozpada się po kilku miesiącach używania (pewnie brak dodatków wystarczającej ilości anty UV). Czy z Onyxami ten problem nie występuje? Używasz ich używa dłużej niż 1-2 lata?

Ja tez mam Lidl'owskie, nic się z nimi nie dzieje, nie raz spadły, nie raz się gniotły z innymi rzeczami w plecaku i zero uszkodzeń. Jedyne do czego mogę się przyczepić to trochę kiepsko przez nie widać. Ale nie bardzo mam porównanie do innych :)

Ciekawie wyglądają. Przy okazji trafiłem na konkurencyjne Arctica S70 i S125, ale jednocześnie trafiłem na opinię, że tworzywo z których są wykonane rozpada się po kilku miesiącach używania (pewnie brak dodatków wystarczającej ilości anty UV). Czy z Onyxami ten problem nie występuje? Używasz ich używa dłużej niż 1-2 lata?

Używam ich od ok. 1,5 roku, parę razy spadły mi już na asfalt/kostkę i nic się nie stało. Świetnie chronią przed słońcem, piachem, kurzem i gałęziami w lesie. Jak już je kupisz to przyklej sobie noski jakąś kropelką bo potrafią łatwo odpaść. Acha, i w takich okularach trochę inaczej widać, wszystko jakby dalej. Ale można się przyzwyczaić ;)

same okulary z ramkami na soczewki to pół biedy, wyrobienie soczewek u optyka to jest spory wydatek...

Dorobienie szkieł korekcyjnych do wkładki kosztowało mnie razem z badaniem wzroku 100 PLN :)

Witam,

Dla Zony dorabialismy szkla do oprawek accenta w vision express, koszt zwyklych nie antyrefleks wyniosl 50zl. (bez badania, bo dokladnie wiedzielismy jakie sa potrzebne) ALE w innym salonie vision express zaoferowali szkla za 500zl!! Pani mowila ze to z powody szkiel ze wstepna krzywizna, czy jakos tak. Tam gdzie finalnie robilismy to Pani powiedziala, ze te ze wstepna krzywizna to nie sa szkla do tego typu oprawek. W innych salonach koszt wynosil ok. 150-200 zl ale antyrefleksem. Tutaj tez by wyniosl ok. 100-150zl jakbysmy wzieli jeszcze antyrefleks...

Pozdrawiam.

Witam,

Dla Zony dorabialismy szkla do oprawek accenta w vision express, koszt zwyklych nie antyrefleks wyniosl 50zl. (bez badania, bo dokladnie wiedzielismy jakie sa potrzebne) ALE w innym salonie vision express zaoferowali szkla za 500zl!! Pani mowila ze to z powody szkiel ze wstepna krzywizna, czy jakos tak. Tam gdzie finalnie robilismy to Pani powiedziala, ze te ze wstepna krzywizna to nie sa szkla do tego typu oprawek. W innych salonach koszt wynosil ok. 150-200 zl ale antyrefleksem. Tutaj tez by wyniosl ok. 100-150zl jakbysmy wzieli jeszcze antyrefleks...

Pozdrawiam.

Dorabianie zwykłych szkieł do oprawek sportowych , które są zakrzywione ze względu na ochronę przed wiatrem i owadami wiąże się ze zniekształceniem pola widzenia , szczególnie w miejscach oddalonych od środka soczewki i dlatego powinno się dorabiać specjalne szkła niwelujące tą krzywiznę, cena pary to min. 400 zł i nie ma zmiłuj się.Dorabianie soczewek z antyrefleksem nie ma sensu w przypadku okularów z wkładką optyczną, antyrefleks, polaryzcję, fotochrom mogą mieć soczewki zewnętrzne. Sensowne jest zamówienie soczewek antyfog (przeciwmgielne).

Dokladnie, chodzi o to, ze okulary przeciwsloneczne sa standardowe / zakrzywione, dopasowane sa do glowy. Wewnatrz jest wkladka / ramka pod szkla korekcyjne - proste. I to jest to o czym pisalem, szkla ze wstepna krzywizna sa do stosowania gdybym chcial zrobic okulary przewisloneczne korekcyjne bez wkladek korekcyjnych - duze, dopasowane do glowy. A wkladka powoduje, ze mozna zastosowac normalne szkla korekcyjne.

Nie jestem optykiem i klocic sie nie bede :-) ale wydaje mi sie, ze wlasnie w tym tkwi roznica. Tzn. W linku sa okulary sportowe gdzie szklo korekcyjne jest na calej szerokosci, czyli wtedy to szklo ma juz swoja krzywizne. W okularach accenta ta wkladka jest znacznie mniejsza, wyglada jak normalne nie za duze oprawki do okularow standardowych przypiete do duzej ramki w okolicach noskow. Szklo jest w tych ramkach plaskie, a przynajmniej nie ma takiej krzywizny. Jak widac roznice co do interpretacji sa i to takze na poziomie salonow optycznych, gdzie jak co tam powinni byc zgodni. W sklepie sprzedawca mowil, ze on dal za szkla ok 150 zl, czyli musial placic za mniej wiecej standardowe szkla.

epa9atup.jpg

Co sądzicie o takim pokrowcu na telefon? Czy ktoś z Was miał już coś takiego? Jeśli tak, to czy da się przez folię obsługiwać ekran dotykowy, no i czy jest pewność, że się telefonu (i pokrowca ;)) nie zgubi podczas jazdy :P

http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-F950D4D2-5E296044/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?action=showDetail&id=16006

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...