Hogg Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Moim zdaniem, to te pomarańczki nie są złe. W zasadzie prawie takie kupiłem, ale żona wskazała te białe. Moim zdaniem pomarańczowe wyglądają na lepsze jakościowo (chociaż i te i te to derma, a nie skóra) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Jak tą maszynkę można porównać z myciem ręcznym (szmatka i benzynka)? Szmatką i benzyną umyjesz tylko wierzch łańcucha. Szczotki z maszynki zdzierają mechanicznie jeszcze przestrzenie gdzie wchodzą zęby koronek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ja widziałem tylko pomarańczowe... i zastanawiam się czy mimo wszystko nie wziąć. W cenie 99PLN to chyba nie mają żadnej konkurencji... Oglądałem te buty i jak dla mnie to są one zbyt obszerne, tzn. za szerokie jak na rowerowe buty. Takie "adidasy" z SPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry6 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Jaka jest wartość tych butów z decathlonu? Czy drugie są kompatybilne z SPD? http://www.decathlon.pl/buty-na-rower-id_8199403.html http://www.decathlon.pl/buty-na-rower-mtb-id_8283630.html Ja używam butów z drugiego linka, jak dla mnie są w porządku. Mam je dość krótko więc nie powiem nic o trwałości. Tak, są kompatybilne z SPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crux Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Jeszcze dwa słowa ode mnie odnośnie lidlowych SPD. Jak myślicie, co wyjdzie jeżeli dodamy do siebie: Las po deszczu ze średnio utwardzonymi ścieżkami/błotem + rower crossowy z oponami 1,60 + 5 bar w oponach + SPD na nogach drugi raz w życiu? Tak, wyjdą nam dwie gleby na szczęście w krzakach a nie w kałuży z błotem Chciałem pojechać sobie skrótem i niestety musiałem wrócić z powrotem na asfalt i auta pędzące 120km/h Ogólnie po przejechaniu w ciągu dwóch dni 150km w tych butach ciągle je polecam. Noga nie lata, są bardzo stabilne i przewiewne, noga się nie poci. Nic mnie również nie obtarło. Chodzenie w butach jak najbardziej możliwe oczywiście na niedługich odcinkach, ale swobodnie można dojść do ławki aby buty zmienić na inne Miłego dnia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ja wczoraj oglądałem te buty w lidlu z ciekawości i powiem szczerze, że aż od nich bije kiepska jakość wykonania. 2 Lata temu kupiłem żonie polskie buty marki vemont, kosztowały 120 złotych i były podobnej jakości. Wtedy to były najtańsze buty spd, reklamowane jednak jako buty do spinningu. Po roku się rozlazły i skapcaniały a rok oznaczał przejechanie 1000 km... identyczna podeszwa, czyli praktycznie sam plastik uniemożliwia bezproblemowe poruszanie się w terenie błotnistym. Doskonale rozumiem zabieg, chodziło o sensowną sztywność, ale niestety takie podejście nie zdaje egzaminu. Buty lidlowskie są mocno przewiewne, ale z kolei derma , z której są zrobione nie jest. Więc noga i tak i tak będzie się pocić. Doświadczenie mówi, że ta derma również popęka na zgięciach, ale to dopiero czas pokaże. Poza tym tak, jak przedmówca tutaj mówił, są bardzo szerokie. Moim zdaniem trochę im ten produkt nie wyszedł, bo rozsądniej było zrobić 20 zl tańsze buty do spd ale turystyczne, na grubej gumowej podeszwie. Te, które są w ofercie do sportu się nie nadają, a do turystyki będą po prostu niewygodne. No i 100 zł za takie buty...To już lepiej 120 wydać i poszukać wyprzedaży w sklepach internetowych na shimano. Taka moja opinia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
offmarkus Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Tak trochę z innej beczki - może ktoś się orientuje kiedy można sie spodziewać wyprzedaży czy przeceny resztek rowerowej oferty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Kryształowa kula mówi, że najwcześniej za 3 tygodnie. A koła na wodzie po wrzuceniu kamienia przybrały kształt kwadratu, co sugeruje dokładnie środę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ciekawe, co mówią wnętrzności kury karmionej ekologicznym prosem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeronimo1 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Tak trochę z innej beczki - może ktoś się orientuje kiedy można sie spodziewać wyprzedaży czy przeceny resztek rowerowej oferty? Nie wiem kiedy tej, ale w Lidlu w Jeleniej Górze jest wyprzedaż z poprzedniej oferty rowerowo - biegowej. Są m.in rękawiczki po 9,90, jednak jak pisałem wyżej są znacznie gorszej jakości jak te obecne. Są tez koszuli funkcyjne i chyba resztki pompek ręcznych. Innych rzeczy nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzi Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ja wczoraj oglądałem te buty w lidlu z ciekawości i powiem szczerze, że aż od nich bije kiepska jakość wykonania. 2 Lata temu kupiłem żonie polskie buty marki vemont, kosztowały 120 złotych i były podobnej jakości. Wtedy to były najtańsze buty spd, reklamowane jednak jako buty do spinningu. Po roku się rozlazły i skapcaniały a rok oznaczał przejechanie 1000 km... identyczna podeszwa, czyli praktycznie sam plastik uniemożliwia bezproblemowe poruszanie się w terenie błotnistym. Doskonale rozumiem zabieg, chodziło o sensowną sztywność, ale niestety takie podejście nie zdaje egzaminu. Buty lidlowskie są mocno przewiewne, ale z kolei derma , z której są zrobione nie jest. Więc noga i tak i tak będzie się pocić. Doświadczenie mówi, że ta derma również popęka na zgięciach, ale to dopiero czas pokaże. Poza tym tak, jak przedmówca tutaj mówił, są bardzo szerokie. Moim zdaniem trochę im ten produkt nie wyszedł, bo rozsądniej było zrobić 20 zl tańsze buty do spd ale turystyczne, na grubej gumowej podeszwie. Te, które są w ofercie do sportu się nie nadają, a do turystyki będą po prostu niewygodne. No i 100 zł za takie buty...To już lepiej 120 wydać i poszukać wyprzedaży w sklepach internetowych na shimano. Taka moja opinia. Pokaż mi rozmiar 45 za 120 zł. Damskich rozmiarów to nawet szukać nie trzeba, za ok. 100 zł jest już pełno różnych ofert. Ale męskie to co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Akurat jak ja szukałem, to było tych rozmiarów na pęczki. A że ja mam najbardziej popularny 43, to musiałem się uszukać prawie miesiąc, ale za 110 zł nowe shimano kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zindo Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 jutro dokupie drugi zestaw lampek - uchwyt na kierownice idealnie pasuje na moja 32mm rure! (bez zadnej gumy) od dawna nie moglem kupic tak duzego uchwytu! przerobie sobie a reszte komus oddam bylem dzisiaj w tesco z 10-letnim siostrzencem kupic mu dzwonek. patrze ze sa tanie kaski. cena na polce 38zl to wybralem mu odpowiedni i idziemy do kasy... przy kasie cena kasku wzrosla do 55zl :/ a za ta cene ten kask to juz tandeta! ale wazne zeby mlody nauczyl sie go nosic i zeby mial kask na egzamin na karte rowerowa Na produkt obowiązuje cena, która widnieje na półce sklepowej. Takie są przepisy. Nie jest ważne co tam na kasie wyskoczy - może i nawet 1000 zł. Muszą Ci skorygować cenę do tej która widnieje przy towarze na półce. Jedynie co to trzeba sprawdzać czy etykieta należy do tego produktu bo czasami są pomieszane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derr Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 a czy ktoś czyścił już łańcuch maszynką? Ja już wyczyściłem, płynu wystarcza na dwa mycia. Ogólnie rewelacja , chociaż w moim przypadku nie mogę obracać łańcuchem w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara,co czyni lekki dyskomfort w użytkowaniu. Ale z pewnością polecam lepsze to niż rozpinanie łańcucha lub czyszczenie samą szmatką . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crux Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ja również wykorzystałem dziś ową maszynkę. Użyłem jednak PUR do mycia naczyń a nie ten w komplecie. Łańcuch jest umyty, ale na pewno nie całkowicie. Czytałem, że przy 800km wypada kupić nowy łańcuch więc i tak wkrótce zaopatrzę się z spinkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 800km nowy łańcuch ... to w maju dwukrotnie zapomniałem kupić. Łańcuch się wymienia, jak się zużyje, Po ilu km się zużyje, to inne pytanie. Jak jeździsz na 3 łańcuchy, to też inna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crux Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ok, zrozumiałem Podrzuć link gdzie poczytam kiedy dokupić łańcuch/łańcuchy aby zjechać kasetę równo. Mam CN-HG53 oraz CS-HG50-9, wszystko z przebiegiem 500km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sredniaq Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Testował ktoś może imbusy i torxy z biedronki? Ostatnio widziałem u znajomego i do roweru wyglądają ok, ale zastanawiam się, jak z jakością. Cena, podobno 35 zł, ale nie na 100%, bo u mnie w Biedrze już nie ma :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Mam CN-HG53 oraz CS-HG50-9, wszystko z przebiegiem 500km. 500km to przeciez nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ok, zrozumiałem Podrzuć link gdzie poczytam kiedy dokupić łańcuch/łańcuchy aby zjechać kasetę równo. Mam CN-HG53 oraz CS-HG50-9, wszystko z przebiegiem 500km. Kup do tego łańcuch Campagnolo C9 i co 500 km sprawdzaj, który jest najkrótszy na tej samej długości ogniw. Zakładasz zawsze łańcuch najkrótszy. Tak się efektywnie zużywa łańcuchy i kasetę. Kasetę i 3 łańcuchy zmieniasz jak już się jeździć nie da, bo przeskakuje na każdym z łańcuchów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astrolog Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Na produkt obowiązuje cena, która widnieje na półce sklepowej. Takie są przepisy. Nie jest ważne co tam na kasie wyskoczy - może i nawet 1000 zł. Muszą Ci skorygować cenę do tej która widnieje przy towarze na półce. Zgadzam się z Kolegą w 99%, dodam tylko (jako prawnik) że jeżeli cena jest rażąco różna, to zasada ta nie obowiązuje, stąd jeśli na półce jest 100 a na kasie 1000 to będzie to oczywista omyłka i nie będzie można tak łatwo tego kupić za 100 , ale próbować trzeba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ja już wyczyściłem, płynu wystarcza na dwa mycia. Ogólnie rewelacja , chociaż w moim przypadku nie mogę obracać łańcuchem w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara,co czyni lekki dyskomfort w użytkowaniu. Ale z pewnością polecam lepsze to niż rozpinanie łańcucha lub czyszczenie samą szmatką . Jakoś nie kojarzę czyszczenia łańcucha SZMATKĄ,ale pewnie ja już do tego pokolenia nie należę,a cóż to za filozofia rozpiąć łańcuch(o potrzebie spinki pisać?)wyszejkować,założyć i posmarować.Poza tym,czytając post pt: jak zmienić dętkę...odpadłem,nie zaniżajcie poziomu tego forum bo idąc tą drogą dojdziemy na fejsbuka a wtedy będę musiał się wypisać.Chociaż przy poziomie umysłowym co niektórych nikt po mnie płakać nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baikal Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Pod koniec tygodnia będę u rodziny w Białym stoku i znalazłem na allegro, niestety u mnie brak w mojej miejscowści http://allegro.pl/akumulatorki-sanyo-eneloop-r6-aa-2000mah-utgb-i4234027927.html warto? czy lepiej sprowadzać lub szukać w innych sklepach/ na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 · Ukryte przez mrmorty, 2 Czerwca 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 2 Czerwca 2014 - Brak powodu Polecam sklep: http://www.hurt.com.pl/ Sam robiłem tam parę razy zakupy i było wszystko ok. Akumulatorki mają oryginalne i zawsze najświeższą produkcję, można tam wybrać który rzut Eneloopów się chce. Nawet Sigmę ROX 6.0 CAD tam kupiłem. Robię reklamę bo jestem zadowolony z tego sklepu, nie pracuję jednak tam, ani nie znam nikogo kto tam pracuje. Odnośnik do komentarza
Gruff Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Testował ktoś może imbusy i torxy z biedronki? Ostatnio widziałem u znajomego i do roweru wyglądają ok, ale zastanawiam się, jak z jakością. Cena, podobno 35 zł, ale nie na 100%, bo u mnie w Biedrze już nie ma :/ zakupiłem, używałem tylko imbusów,nie mam do czego porównać [wcześniej miałem tylko rowerowy niezbędnik i w nim kilka imbusów było]-na razie jest ok- rączki wygodne. póki co nie przekręciłem żadnego klucza w śrubce [a nr8 dość mocno dokręcał korbę], rozmiary najmniejsze podatne na wygięcie w lekki pałąk [ale bez przesady] jeżeli chcesz mocno dokręcić i trzymasz za sam koniec klucza- to co ważne [element, który łączy się ze śrubką] nie odkształca się...za 35 zł nie spodziewałem się nie wiadomo czego, ale klucze dają radę i na pewno są wygodniejsze w użytkowaniu od tego "niezbędnika" co miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.