Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2014 cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ktoś chce, mogę odsprzedać niepotrzebne mi okulary (nieużywane, jeszcze nawet w pudełku), takie jak są w obecnej ofercie za 40zł (czyli 3 pary szkieł, futerał, woreczek, ściereczka do wycierania). Kupiłem w ofercie zimowej, używam innych, a te leżą bez sensu w szufladzie. Cena to 30zł + wysyłka lub ewentualne odbiór w Krakowie.

Chodzi o ten model: http://fanlidla.pl/gazetka/2014.05.29.rower/16783,Okulary,sportowe  , tylko kolor to antracyt mat (ja bym go nazwał grafitowym).

Wczoraj, a w zasadzie dzisiaj w nocy przetestowałem zestaw lampek oraz rękawiczki. Rzecz jasna rzeczy z obecnej oferty Lidla.
Co do rękawiczek- są bardzo wygodne. Ręce nie bolą, ma się pewny chwyt. Ogólnie polecam. Tylko zastanawiam się, czy tylko mi się tak szybko 'zmechaciły'? Po jednej trasie i to w zasadzie nie takiej długiej, bowiem trasa miała nieco ponad 80km.

Lampki bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. Myślałem, że będzie tandeta i nie oświetli mi nawet 1m przed kołami. Ale zaskoczyła mnie ilość światła. Jadąc poboczem lampka oświetla pobocze oraz lewy i prawy pas drogi. Jadąc trochę przez las, również mega zaskoczenie. Lampka oświetla na szerokość całą drogę. Lampki mogę śmiało polecić. Jedyne, co mi nie pasuje, to to, iż w tylnej lampce nie ma trybu migającego. Baterie dodawane do zestawu wytrzymały 7 godzin ciągłego świecenia (w przypadku przedniej lampki w słabszym trybie).

a czy ktoś czyścił już łańcuch maszynką?

Czyściłem, ale ten płyn dodawany w zestawie to jakaś lipa. Później wziąłem na warsztat Ludwik+woda i poszło znacznie lepiej. Łańcuch wyczyszczony, może nie na połysk, ale syf wypłukał się.

A jak sprawdza się olejek do łańcucha dodawany do zestawu? 

kupilem rekawiczki, cos mi rece zdretwialy po przejazdzce :) byly jeszcze buty w wiekszosci pomaranczowe

Ten kolor już się chyba więcej nie pojawi :) Następnego dnia po "premierze" tych butów, odwiedziłem 3 lidle i na ok. 12 par widziałem jedynie 2 pary białych. Białe wyglądają zdecydowanie lepiej.

Dzisiaj przetestowałem koszulkę - 20 km jazdy. Koszulka bardzo wygodna, kieszenie są b.przydatne i nic z nich nie wylatuje, ogromna różnica po "przesiadce" z bawełnianych koszulek, już się tak nie pocę, a przewiewność jest lepsza. Polecam :)

jutro dokupie drugi zestaw lampek - uchwyt na kierownice idealnie pasuje na moja 32mm rure! (bez zadnej gumy)

od dawna nie moglem kupic tak duzego uchwytu!

przerobie sobie a reszte komus oddam ;)

bylem dzisiaj w tesco z 10-letnim siostrzencem kupic mu dzwonek. patrze ze sa tanie kaski. cena na polce 38zl to wybralem mu odpowiedni i idziemy do kasy... przy kasie cena kasku wzrosla do 55zl :/

a za ta cene ten kask to juz tandeta!

ale wazne zeby mlody nauczyl sie go nosic i zeby mial kask na egzamin na karte rowerowa ;)

A propos jeszcze spodenek z Lidla. Po wczorajszej przejażdżce pełnej zawodu dziś oddałem spodenki potrzebującym a sam pojechałem do Decathlonu kupić coś fajniejszego. Co prawda wydałem na nowe portki dwa razy więcej niż na lidlowe ale jakość wykonania, materiał i wkładka są co najmniej o dwie, trzy klasy lepsze. Koszulkę lidlową sobie zostawiłem o pod nią dobrałem porcięta :)

możesz napisać które spodnki zakupiłeś z decathlonu?

Przeczytałem wczoraj parę ostatnich postów tego wątku i nie wytrzymałem narastającego ciśnienia. Udawszy się wieczorem do jedynego Lidla w moim mieście nabyłem drogą kupna stojak serwisowy, Udało mi się rzutem na taśmę wyszarpnąć przedostatnią sztukę :icon_cool:  Nie ukrywam, że o tej desperackiej decyzji zadecydowały pochlebne opinie forumowiczów :thanks:  Myślę, że nie będę żałował, w tygodniu będzie okazja przetestować. 

Ten kolor już się chyba więcej nie pojawi :) Następnego dnia po "premierze" tych butów, odwiedziłem 3 lidle i na ok. 12 par widziałem jedynie 2 pary białych. Białe wyglądają zdecydowanie lepiej.

Ja widziałem tylko pomarańczowe... i zastanawiam się czy mimo wszystko nie wziąć.

W cenie 99PLN to chyba nie mają żadnej konkurencji...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...