Gruff Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 zakupiłem wczoraj zestaw kluczy imbusowych i torx: http://fanbiedronki.pl/gazetka/2014.05.26.majsterkowicz/6472,Zestaw,narzedzi,wiertlo,klucz,imbusowy,torx zastanawiam się czy zamiana śruby imbusowej na torx przy siodełku/sztycy zmniejszy prawdopodobieństwo kradzieży tych elementów.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Złodziej może kupić w dokładnie tym samym sklepie ten sam security torx który zakupiłeś także... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruff Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 wiem, że może...ale nie o to chodzi- złodziej z zestawem imbusów to chyba bardziej prawdopodobne niż z imbusami i torxami, nie traktuję torx jako nie wiadomo jakiej ochrony przed kradzieżą, tylko myślę, że skoro "normalnie" tego typu śrubek przy rowerach nie stosuje się to czy warto sobie zamienić [pochodzi sobie złodziejaszek do siodełka z imbusikiem a tu niespodzianka-"gwiazdeczka"], czy torx da się łatwo odkręcić śrubokrętem czy czymś-wiadomo będzie mocno dokręcone, niby trzpień w środku powinien chronić przed śrubokrętem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Jak buty z lidla sie sprawuja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delarte Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 @Gruff a jak ten zestaw narzędzi? jest to warte uwagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklomza Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Jak buty z lidla sie sprawuja? dzisiaj zostano wytestowane, musiałem dokupić kolejne bloki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruff Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 hmmm....za 35zł według mnie warty, inaczej bym nie kupił- najbardziej zależało mi na imbusach, zwłaszcza nr8 do korby- nie oglądałem zestawów droższych "lepszych" ale te klucze są spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 hmmm....za 35zł według mnie warty, inaczej bym nie kupił- najbardziej zależało mi na imbusach, zwłaszcza nr8 do korby- nie oglądałem zestawów droższych "lepszych" ale te klucze są spoko To jak zależało ci na jednym kluczu to po co kupować cały zestaw?? nie lepiej kupić jeden klucz np firmy BETA która jest niezniszczalna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruff Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 najbardziej mi zależało na nr 8,ale na reszcie też, bo dotychczas miałem tylko taki gadżet wielofunkcyjny [podstawowe narzędzia razem]-innych imbusów nie miałem, teraz mam normalne klucze-długie wygodniejsze-tamto na wyprawy będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arybek Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Wprawdzie cena bez przebicia, ale wyraźnie chce zarobić na wysyłce Witam, Od dłuższego czasu czytam forum i w każdej dyskusji znajdzie się jakiś troll któremu zawsze coś nie pasuje. Najlepiej jak by wystawić przedmiot za połowę ceny i jeszcze zawieźć za darmo do domu na drugi koniec Polski. Zauważyłem, że na forum było spore zainteresowanie butami SPD z Lidla, a jak wiemy, nie są dostępne we wszystkich sklepach, a pewnie część z was ma i tak zbyt daleko do sklepu, by jechać i sprawdzać czy może akurat będą i to jeszcze z samego rana. Z tego względu zakupiłem jedną parę butów więcej i stojak i wystawiłem na allegro po cenie zakupu. Jeśli prawa rynku zdecydują o wyższej cenie, to nie będę płakał, cena wysyłki też nie jest zawyżona. Proszę Panie "Prz" poszukać cenników kurierów i powiedzieć, gdzie jest ten 'wyraźny' zarobek na wysyłce? Jak ktoś zauważył koszt dowiezienia przesyłki do kuriera, pakowania itp też jakiś jest. -- Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrju27 Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Ech, oddałem tą koszulkę. L za długa, M nawet ok( poza uciskającymi rękawami), ale ten zamek do szału mnie doprowadza. Za to z plecaka jestem zadowolony, mi na plecach dobrze leży, a poliester ripstop to może jeden z tańszych materiałów obecnie,ale jest akceptowalnie wytrzymały. Szkoda tylko, że wentylacja przez te dwa poziome kominy będzie raczej kiepska, no i nie wiem tylko czemu dali przegródkę jak na wkład do camelbacka, a nie wstawili otworu A co do handlu to ludzie z nim niezwiązani zawsze będą wiedzieć lepiej . Znajomy kiedyś sprzedawał bilety (dwa) niepotrzebne w cenie: oryginalna+to co zapłacił za przesyłkę+odbiór osobisty albo przesyłka wg. cennika PP. To było jeszcze w czasach jak istniały aukcje prywatne, więc trzeba było udowodnić jakoś, że na koncert faktycznie chce się iść, a nie później odsprzedawać za horrendalne kwoty. Nigdy chyba wcześniej nie dostał takich jadowitych maili: były oskarżenia o cwaniactwo, oszustwa, polactwo i podobne; niektórzy domagali się darmowej wysyłki i ceny oryginalnej, straszyli prokuratorem ( ), ogólnie komedia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angie Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 W Lidlu to można było dzisiaj zginąć! https://www.youtube.com/watch?v=ptsTG_Iu3zg#t=43 Ja na Ursynowie szukałam stojaka i maszynki do łańcucha - można zapomnieć. Ale wywiad mi doniósł że w Ełku pełne zatowarowanie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzi Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Witam, Od dłuższego czasu czytam forum i w każdej dyskusji znajdzie się jakiś troll któremu zawsze coś nie pasuje. Najlepiej jak by wystawić przedmiot za połowę ceny i jeszcze zawieźć za darmo do domu na drugi koniec Polski. Zauważyłem, że na forum było spore zainteresowanie butami SPD z Lidla, a jak wiemy, nie są dostępne we wszystkich sklepach, a pewnie część z was ma i tak zbyt daleko do sklepu, by jechać i sprawdzać czy może akurat będą i to jeszcze z samego rana. Z tego względu zakupiłem jedną parę butów więcej i stojak i wystawiłem na allegro po cenie zakupu. Jeśli prawa rynku zdecydują o wyższej cenie, to nie będę płakał, cena wysyłki też nie jest zawyżona. Proszę Panie "Prz" poszukać cenników kurierów i powiedzieć, gdzie jest ten 'wyraźny' zarobek na wysyłce? Jak ktoś zauważył koszt dowiezienia przesyłki do kuriera, pakowania itp też jakiś jest. -- Pozdrawiam. Normalnym ludziom nie musisz tłumaczyć, dlaczego wysyłka kosztuje 15zł. Tu masz rację - zawsze znajdzie się ktoś nie do końca jak inni. Z drugiej strony - nie rób z siebie miłosiernego samarytanina. Jakbyś tak chciał ludziom pomóc jak piszesz, to znalazłbyś chętnych na te rzeczy na forum (kilka osób zresztą tu deklarowało kupno i wysyłkę, gdyby ktoś chciał, także w poprzednich latach). Piszesz o prawach rynku - można to nazwać i tak. Ale dla mnie kwestia akurat jest czarno-biała - jak ktoś chce pomóc, tym co nie mogli dotrzeć, pomaga. A jak ktoś chce zarobić, to wystawia aukcję na Allegro. W tym drugim nie widzę niczego złego, chodzi tylko o rozgraniczenie pewnych rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 W Lidlu to można było dzisiaj zginąć! Byłem dzisiaj w Lidlu, trupów nie zauważyłem, Crocsów też nie bo nawet nie wiedziałem co to jest i że rzucili, chyba na pustyni mieszkam Po obejrzeniu owych Crocsów w internetach stwierdzam autorytatywnie że wolę owinąć stopy kawałkiem dętki, będzie to wyglądać lepiej Za to została kupa szpeju rowerowego, włącznie z dwoma kaskami, toną skarpet i rękawiczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crux Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Ok, czas na krótką recenzję butów SPD by LIDL Nigdy nie miałem takich butów na nogach oraz oczywiście odpowiednich pedałów więc trudno mi będzie się odnieść do czegokolwiek. Napiszę w paru słowach moje wrażenia. Buty kupiłem z przebojami a więc z trudnościami związanymi z ich dostaniem w sklepie o czym pisałem wcześniej. Przezornie zamówiłem z mojego ulubionego sklepu tj. Centrum Rowerowe pedały PD-M520 aby odebrać je jeżeli uda mi się kupić buty. Pedały oraz buty założyłem wczoraj (wolę nie wspominać trudności związanych z odkręcaniem dotychczasowych pedałów, które miałem przecież ledwo 4 tygodnie!). Bloki w butach na początek ustawiłem dokładnie na środku, ale przed krótką przejażdżką zabrałem ze sobą imbus na drogę. Po 3km zmieniłem lekko ustawienie bloków a po kolejnych 3km zmieniłem je ponownie i tak są do teraz. Niestety to był koniec tego dnia na rowerze gdyż wypadało z żoną pojechać na jej zakupy Byłem umówiony ze znajomymi w innej dzielnicy Bydgoszczy (22km dalej) więc miałem czas na ewentualne poprawki w ustawieniach czegokolwiek. Wystartowałem przed 8 rano i po ok. 10km stwierdziłem, że coś tu jest nie tak, nogi mnie bolą, brak kondycji i w ogólne coś jest do d.... Podniosłem siodełko ze 2-3 cm do góry. Po kilku km znowu podniosłem siodełko 2-3cm do góry i od tej pory jest wszystko w porządku zarówno z ustawieniami bloków jak i całą resztą. To tyle z ustawień i rzeczy, których do końca nie przewidziałem. Jak się jeździ w SPD? No cóż, lekko inaczej. Na równej drodze bez podjazdów raczej tak samo. Jeżeli jednak mamy jakiś podjazd, noooo proszę Państwa, różnica jest diametralna! Czułem się jak bym miał jakiś dodatkowy motorek, jak jakaś mała rakietka! Kto jest z Bydgoszczy to wie, że na Osowej Górze w kierunku Wojnowa jest pewna nieprzyjemna górka. Wcześniej wlokłem się pod nią ze 12km/h a dziś? Z palcem w uchu 18km/h To samo jeżeli chciałem sprawdzić prędkość maksymalną. 50km/h? Żaden problem i tą prędkość dało się utrzymać. Po przejechaniu dziś 82km jestem bardzo zadowolony z zakupu. Buty bardzo wygodne, nic nie uciska, nie uwiera. Rozmiar 45 idealny dla mnie jak inne buty które noszę. Trzy rzepy zapewniają całkowitą stabilizację stopy, nic nie lata i trzyma się bardzo pewnie. Dzisiejsza trasa to w większości DDR asfaltowy, kostka, był szuter, bruk, ścieżka leśna jak i suchy pasek itp. Czy muszę dodawać jak się sprawują opony crossowe 1,60 na suchym piasku? No, nie za dobrze. I właśnie na tym suchym piasku zaliczyłem dziś dwie gleby, było kupa śmiechu, ale nic sobie nie obiłem. Suchy piach w lesie ma to do siebie, że jest miękki Z dużą ostrożnością jeździłem dziś w ruchu miejskim, obawiałem się trochę stawania lub sytuacji gdy ktoś mi zajedzie drogę czy choćby zmieni się światło i będę musiał się nagle zatrzymać. Tu jeszcze trochę jazdy przede mną zanim będę instynktownie wiedział co zrobić w jakiej sytuacji. To na pewno jednak kwestia czasu i doświadczenia. Na tą chwilę zdecydowanie zostawiam w rowerze nowe zakupy i polecam wszystkim niezdecydowanym. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Dziś przetestowałem stojak w ramach czyszczenia roweru.... mamuniu, jeszcze nigdy tak potworna czynność jak szorowanie napędu i całego roweru nie sprawiła mi tyle przyjemności Stojak jest po prostu rewelacyjnym narzędziem i pomocą o ile ktoś ma miejsce na tego typu urządzenie. Miód. Po dokręceniu wszystkich możliwych śrubek stojak jest stabilny jak skała ale co ważniejsze rower na nim zamocowany również. W moim rowerze linki hamulca oraz przerzutek poprowadzone są górą i miałem obawy, że po złapaniu roweru za górną rurę linki będą obcierać ramę ale nic z tego, łapa jest tak wyprofilowana, że wszystkie trzy linki chowają się we wgłębieniu i są izolowane od ramy. Pycha Jedne z najlepiej wydanych ~100 zł ever Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 W Lidlu to można było dzisiaj zginąć! HEHE, żonka dzisiaj udała się do Lidla po te crocsy dla dzieciaków. Dokładnie o godz 7.08 rano była tylko kolejka do kasy i ......dziura w miejscu gdzie były te kapciole hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lomeltor Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Dziś przetestowałem stojak w ramach czyszczenia roweru.... mamuniu, jeszcze nigdy tak potworna czynność jak szorowanie napędu i całego roweru nie sprawiła mi tyle przyjemności Stojak jest po prostu rewelacyjnym narzędziem i pomocą o ile ktoś ma miejsce na tego typu urządzenie. Miód. Po dokręceniu wszystkich możliwych śrubek stojak jest stabilny jak skała ale co ważniejsze rower na nim zamocowany również. W moim rowerze linki hamulca oraz przerzutek poprowadzone są górą i miałem obawy, że po złapaniu roweru za górną rurę linki będą obcierać ramę ale nic z tego, łapa jest tak wyprofilowana, że wszystkie trzy linki chowają się we wgłębieniu i są izolowane od ramy. Pycha Jedne z najlepiej wydanych ~100 zł ever Wystarczy obrócić chwytak o 90 stopni i możesz złapać za sztycę. Inaczej możesz kiedyś niechcący złapać za linkę i nici z regulacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Witam, Od dłuższego czasu czytam forum i w każdej dyskusji znajdzie się jakiś troll któremu zawsze coś nie pasuje. Najlepiej jak by wystawić przedmiot za połowę ceny i jeszcze zawieźć za darmo do domu na drugi koniec Polski. Zauważyłem, że na forum było spore zainteresowanie butami SPD z Lidla, a jak wiemy, nie są dostępne we wszystkich sklepach, a pewnie część z was ma i tak zbyt daleko do sklepu, by jechać i sprawdzać czy może akurat będą i to jeszcze z samego rana. Z tego względu zakupiłem jedną parę butów więcej i stojak i wystawiłem na allegro po cenie zakupu. Jeśli prawa rynku zdecydują o wyższej cenie, to nie będę płakał, cena wysyłki też nie jest zawyżona. Proszę Panie "Prz" poszukać cenników kurierów i powiedzieć, gdzie jest ten 'wyraźny' zarobek na wysyłce? Jak ktoś zauważył koszt dowiezienia przesyłki do kuriera, pakowania itp też jakiś jest. -- Pozdrawiam. Nie wiem, czy to Twoja aukcja, czy tylko poczułeś się urażony moim postem, ale zwróc uwagę na emotikon na jego końcu. Nie użyłem nigdy jakichś obraźliwych określeń, jakie już padały pod adresem "przedsiębiorczych" sprzedających np. stojaki po 200 zł na allegro. Co do samych kosztów wysyłki, to jednak wydaje mi się, że paczkomaty są tańsze od kuriera, stąd moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Wystarczy obrócić chwytak o 90 stopni i możesz złapać za sztycę. Inaczej możesz kiedyś niechcący złapać za linkę i nici z regulacji Hameryki nie odkryłeś Za sztycę też łapałem ale wolałem za górną rurę i tak właśnie będę łapał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Przemyśl, lidl przy Nomi na zasaniu, godzina 15 stan, 2 stojaki, wziąłem jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filkry22 Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Mam takie pytanko. Rok temu kupiłem w lidlu pompkę. Miała ona gwarancję na 2 lata. Pękł mi wężyk przy samym zacisku do wentyla. Przyjmą mi ją na gwarancję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruff Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 jak masz dowód zakupu to się przejdź i sprawdź , jak będziesz bardzo przekonywujący [bulwers] to prawdopodobnie dadzą i od ręki... o ile to ta sama pompka co teraz była Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 W Lidlu to można było dzisiaj zginąć! https://www.youtube.com/watch?v=ptsTG_Iu3zg#t=43 Ja na Ursynowie szukałam stojaka i maszynki do łańcucha - można zapomnieć. Ale wywiad mi doniósł że w Ełku pełne zatowarowanie ;-) Typ wczoraj wrzucił film z dzisiaj? Zauważyliście że ci "ludzie" łagodnieją, jak już złapią zdobycz Po za tym pewnie większość na chleb nie ma, ale na kapcie za 75 zł jest walka do krwi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 koszalin, godz 20, lidl na ul. monte cassion butow 4 pary w roznych rozmiarach (same pomaranczowe) 3 stojaki serwisowe kilka lampek sporo koszulek i spodenek pelno pompek i drobnicy jedynie kaskow nie widzialem kupilem zestaw lampek dla siostrzenca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.