Piehursson Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Dobra nie chcę już ciągnąc wątku ale skoro już zostałem nazwany cwaniakiem to proszę napisz mi na jakiej podstawie wysnułeś taki wniosek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 @aremk @Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Chyba te forum: http://www.polszczyzna.fora.pl/ bardziej się nadaje do tego typu dyskusji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grosser Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 @crux @Grosser Na Osowej Górze dziś rano były dwa stojaki. Pewnie dostawili z magazynu. Dzięki Rambolbambol byłem sprawdziłem w lidlu na Skarżyńskiego i tym nowym, w pierwszym jest koszulka M jakby ktoś szukał, kasków niet, za to jest obuwie marchewkowe 45, w nowym na Wyzwolenia są buty spd o warzywnym kolorze rozmiary 42-43-44. Stojaki wszędzie są w ilości większej niż jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaroll Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Śmiesznie się czyta opinie osób piszących: "Spodnie/koszulka są rewelacyjne, super wykonanie i działanie" "Jest to mój pierwszy ciuch rowerowy i jeszcze w nim nie jeździłem" Ja wziąłem czarne spodnie ale popołudniu oddałem bo okazały się za małe (rozm. XL, ja mam 186cm i ważę 81kg) Czytam że na kogoś kto ma 183cm i cytat "grubą dupę" pasują L-ki. Ja się pytam - jakim cudem? Jesteś pewien że masz na metce na spodenkach XL? Może tylko opakowanie jest po XL, a ktoś wepchnął do środka np. M-kę - takie pozamieniane rzeczy się zdarzają. Sam kupiłem spodenki XL i są na mnie ok. Mam dokładnie 186cm wzrostu tylko ważę prawie 40kg więcej niż Ty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johhnny Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Mogłoby być nawet kurierem o ile by się zmieścił ten stojak w standardowej paczce, którą można nadać przez np. sendit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Właśnie wróciłem z rowerowania w ciuchach z lidla. Z koszulki jestem bardzo zadowolony. Dobrze leży, jest obcisłam tam gdzie trzeba i jak trzeba. Czytałem o estetach (estetą warto być), którym przeszkadzał/przeszkadza zamek, który podczas jazdy tworzy fałdy i wybrzuszenia. Faktycznie takie zjawisko występuje, u mnie pojawia się jedna fałda ale kompletnie mi to nie przeszkadza. Podoba mi się także materiał, który jest cienki i przewiewny, na wysokie temperatury w sam raz. Przejrzałem szwy i nie mam specjalnych zastrzeżeń. Myślę, że z koszulki będzie pociecha. Teraz czas na spodenki. Mogę je porównać z równie budżetowymi spodenkami B'twina (Decathlon) http://www.decathlon.pl/kolarki-300-czarno-niebieskie-id_8297826.html Jak wspomniałem wcześniej podoba mi się cienki materiał, z którego są wykonane. Lekko prześwitujące białe panele mi nie przeszkadzają choć muszę przyznać, że ogólnie jakość materiału jest gorsza niż w spodenkach B'twin, obawiam się, że gatki Crivita bardzo szybko skończą swój żywot. Jakość wykończenia niestety pozostawia wiele do życzenia, kolejny słaby punkt - tutaj znowu lepsze okazują się B'twiny. Tasiemki na końcu nogawek mające zapobiegać ich podciąganiu w ogóle nie spełniają swojej funkcji w związku z tym w trakcie jazdy nogawki podjeżdżają do góry przez co cały nadmiar materiału zbiera się w pachwinach i jest mało fajnie - B'twiny wygrywają. Ale jest jeden plus, mimo iż wkładka jest źle wszyta (jak to zawsze w Crivitach bywa) to jednak jest znacznie wygodniejsza niż ten produkt pampersopodobny w spodenkach B'twin. Naprawdę nieźle tłumi drgania, pytanie jak długo pozostanie tak mięsista. Konkludując. Koszulka z Lidla jest naprawdę warta zakupu za te 44 zł, najlepsza lidlowska jaką mam. Jeśli chodzi o spodenki to nie są warte tych pieniędzy. Mają zdecydowanie więcej wad niż zalet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scoobel Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Właśnie dzwoniłem i w Krakowie już w żadnym sklepie nie ma. Możecie podać wymiary kartonu i przybliżoną wagę. Pisalem juz o tym wczesniej ale prosze :-) Wymiary kartonu to 119,5 cm dlugoc, 16,5 cm szerokoc i 11,5 cm wysokosc. Moja waga pokazala 7,8 kilograma. Ogolnie jest przystosowany do udzwigu rowerow do 30 kg. Po zakupie nalezy podokrecac wsystkie srubki bo bez tego rower troche "lata" przy kreceniu korba. Jakosc tego stojaka wzgledem ceny jest rewelacyjna, naprawde polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Witam. Wróciłem przed chwilą z krótkiego, trzykilometrowego sprintu. Niestety, panujące aktualnie warunki atmosferyczne nie pozwoliły na więcej. Mam koszulkę M i spodenki L. Tyłek powoli dawał o sobie znać, końcówki spodenek uwierały mnie na udach. To normalne? Dotychczas jeździłem w zwykłych szortach, więc nie mam porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Ktoś z kolegów już się karnął w tych butach lidlowskich? Jak wrażenia? Kupiłem je jako moje pierwsze spd i chciałbym mieć jakiś punkt odniesienia dzięki opinii od "starych wyjadaczy" Co myślicie o okularach? Też kupiłem, ale... No właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 30 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Tyłek powoli dawał o sobie znać, końcówki spodenek uwierały mnie na udach. To normalne? Dotychczas jeździłem w zwykłych szortach, więc nie mam porównania. Nie, to nie jest normalne. Mam to samo w spodenkach Lidla z "silikonową" końcówką nogawek - nie dość że uwierają to kiedyś miałem od nich zaczerwienioną i podrażnioną skórę. W lepszych podobnego problemu nigdy nie stwierdzono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 końcówki spodenek uwierały mnie na udach. ja mam spodnie L i nie uwierają mnie te tasiemki. Prawdopodobnie masz za małe gatki i są za ciasne. Te tasiemki w crivitach nie są silikonowe tylko zwykłe materiałowe i do tego zbyt elastyczne. Trudno mi sobie zatem wyobrazić sytuację, że uciskają udo przy dobrze dobranym rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek05 Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Też proszę kogoś o opinię jak się sprawują te buty SPD z lidla, bo są jeszcze, ogladałem je ale uważam, że będą za ciepłe na lato/mało przewiewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 mam w domu oba rozmiary kaskow moze jutro uda sie zrobic fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeronimo1 Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Z obecnego rzutu kupilem rekawiczki. Moimzdaniem są świetne. W porownaniu do tych, co byly poprzednio to są znacznie lepsze. Gruba warstwa zelu, fajny patent do zdejmowania... Mam porownanie, bo te poprzednie sa na wyprzedazy po 9,90 w Lidlu Jelenia Góra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 zrobilem zdjecia... po zgraniu ich na kompa natychmiast usunalem! poczekam az modelka wroci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Potwierdzam, dzisiaj jechałem w tych rękawiczkach... bardzo fajne. Tylko przypominam, że bodajże w lewej jest naklejka, którą trzeba odkleić Okulary świetne, ta gąbeczka na oprawkach w ogóle bajka. Uszy mi przewiało, ale w oczy cieplutko, nie ma "przeciągu" jak w tamtych z zeszłego roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adithetank Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 bardzo fajne te wkładki do butów na rower , wrzuciłem je do adidas response trial 20 i jestem bardzo zadowolony z efektów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 napisano dziś 00:12 - Potwierdzam, dzisiaj jechałem w tych rękawiczkach Nie chcę się czepiać ale wychodzi na to że jeździłeś 12 minut O tej godzinie się śpi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklomza Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 http://allegro.pl/nowe-buty-spd-rozmiar-43-rowerowe-szosa-crivit-i4290864858.html jak by ktoś potrzebował a w sklepie nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adammik Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 http://allegro.pl/nowe-buty-spd-rozmiar-43-rowerowe-szosa-crivit-i4290864858.html jak by ktoś potrzebował a w sklepie nie było Koszt przesyłki Kurier 15 zł Paczkomat 15 zł to mnie rozbraja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Czemu Cię to rozbraja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Wprawdzie cena bez przebicia, ale wyraźnie chce zarobić na wysyłce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Nie bardzo rozumiem "zarobić na przesyłce" koledzy. Czas pakowania, folia, taśmy, dojazd na pocztę/paczkomat etc... 15 zł to bardzo tanio jak na wysyłkę towaru inPostem czy kurierem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 A propos jeszcze spodenek z Lidla. Po wczorajszej przejażdżce pełnej zawodu dziś oddałem spodenki potrzebującym a sam pojechałem do Decathlonu kupić coś fajniejszego. Co prawda wydałem na nowe portki dwa razy więcej niż na lidlowe ale jakość wykonania, materiał i wkładka są co najmniej o dwie, trzy klasy lepsze. Koszulkę lidlową sobie zostawiłem o pod nią dobrałem porcięta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.