Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2014 cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

Zaopatrzyłem się wczoraj w spodenki rowerowe (czerwone), na moje 183cm wzrostu i grubą dupę weszły eLki :). Przejechałem ~40km i stwierdzam, że w miarę wygodne. Wcześniej jeździłem w bokserkach z wkładką, która jest już ubita i cienka jak żyletka. Boczki prześwitują, ale klejnoty, ani rów nie są widoczne. Dokupiłem po południu czarne :).

Mierzyłem koszulkę i suwak na całej długości powoduje, że w czasie jazdy powstaje kilka balonów - bez sensu - zwrot!

Wziąłem też zestaw lampek, z myślą o czymś co pozwoli mi wrócić po "ciemaku" po nieoświetlonych ścieżkach. Po wczorajszym teście wypadła w miarę dobrze, światło mocno niebieskie, ale jak na cenę ~20zł to jest super! Mam na zbyciu tylną lampkę z tego zestawu - wymienię  na piwo Argus Lemoniadowe ;-).

Wziąłem też zestaw lampek, z myślą o czymś co pozwoli mi wrócić po "ciemaku" po nieoświetlonych ścieżkach. Po wczorajszym teście wypadła w miarę dobrze, światło mocno niebieskie, ale jak na cenę ~20zł to jest super!

A to jakiś inny zestaw? Bo w gazetce jest za 29,9 czyli ~30 zł.

Czy ktoś u kogo są jeszcze stojaki serwisowe w Lidlu mógłby kupić i przesłać np. Paczkomatem? Niestety w Krakowie już się wszędzie skończyły.

Zadzwoń na infolinię w Lidlu i powiedzą ci gdzie w najbliższym ciebie sklepie jest stojak. Wysyłka takiego monstra paczkomatem nie wyjdzie.

Śmiesznie się czyta opinie osób piszących: "Spodnie/koszulka są rewelacyjne, super wykonanie i działanie" "Jest to mój pierwszy ciuch rowerowy i jeszcze w nim nie jeździłem" :P

Ja wziąłem czarne spodnie ale popołudniu oddałem bo okazały się za małe (rozm. XL, ja mam 186cm i ważę 81kg) Czytam że na kogoś kto ma 183cm i cytat "grubą dupę" pasują L-ki. Ja się pytam - jakim cudem? 

Czytam że na kogoś kto ma 183cm i cytat "grubą dupę" pasują L-ki. Ja się pytam - jakim cudem? 

Może przesadziłem z grubym odwłokiem, pomierzyłem się dla Ciebie specjalnie i mam w dupsku 102cm, udo w najszerszym miejscu: 58 cm. Nie wiem co to za cuda, ale przeczytaj http://www.forumrowerowe.org/topic/152250-dyskonty-lidl-biedronka-aldi-etc-oferta-rowerowa-2014-cz1/page-42?do=findComment&comment=1502438 i zobaczysz, że na osobę 192cm pasuje XL. Może to wynikać z tego, że każdy człowiek ma inna budowę, albo oszukujemy Cię, żebyś się poczuł gruby :P ;-).

W tym nowym są/były? Byłem na zamknięciu tego sklepu i babka powiedziała, że nie dojechały. Była na zapleczu jeszcze potwierdzić, nawet przyniosła tą listę dostaw do Lidla (na zdjęciu kilka stron wcześniej pokazywał podobną) i twierdziła, że butów brak więc nawet tam nie byłem następnego dnia. Była miła i sympatyczna więc pewnie nie zrobiła tego celowo.

Pewnie nie celowo, może coś przeoczyła. Żona twierdzi, że były przy  Wyzwolenia, nie ma powodów mnie wprowadzać w błąd. Sam nie sprawdzałem, bo dopiero wieczorem byłem w Bydzi i wolałem pojeździć niż pobuszować w lidlu, zresztą zakładałem, że wieczorem już nic nie będzie z tych "rarytasów". Teraz się wybiorę na spacer, zobaczę czy  te stojaki jeszcze są. W Bydgoszczy one tak nie schodzą, przy poprzednich sprzedażach zawsze zostawały. Pozdr.

Czy ktoś u kogo są jeszcze stojaki serwisowe w Lidlu mógłby kupić i przesłać np. Paczkomatem? Niestety w Krakowie już się wszędzie skończyły.

O ile się orientuję to do paczkomatu ten stojak nie wejdzie. Ja ledwo amora upchałem a i tak go musiałem ścisnąć.

Wczoraj u mnie na wsi Decathlona otworzyli :) Kupiłem dwie pary ( klasa 0 oraz 3 ) okularów Arenberg po 19,99 zł i jestem jak na razie zadowolony. Dobra jakość szkieł i filtr UV. Świetnie się trzymają na mojej gębie. Bardzo wygodne, prosto leżą. Szkła zachodzą na boki więc mi wreszcie robale nie będą podczas jazdy pod okulary wpadać. Są dosyć wypukłe więc nie dostaję rzęsami do szkieł co mnie poprzednio denerwowało w przypadku każdych okularów. Dzisiaj jak nie będzie lało to przetestuję którąś parę w trakcie jazdy. Te klasy "3" mogły by mieć jeszcze polaryzację. Byłby ideał. Okulary z Lidla się kryją - już teraz mogę to śmiało napisać.

http://www.decathlon.pl/okulary-arenberg-kat-0-id_8118518.html

http://www.decathlon.pl/arenberg-kat-3-id_8118521.html

Już się zaczęły po Lidlowe wyprzedaże na Allegro:

http://allegro.pl/zestaw-do-czyszczenia-lancuchow-crivit-plyn-olej-i4279814979.html 32,90 zł zamiast 24,99 zł

http://allegro.pl/zestaw-narzedzi-z-torebka-podsiodlowa-crivit-hit-i4281887899.html 39,99 zł zamiast 22,90 zł - były ostatnio

http://allegro.pl/kask-rowerowy-crivit-inmold-rozmiar-l-xl-cratoni-i4236627648.html 79 zł zamiast 49 zł - były ostatnio

http://allegro.pl/buty-sportowe-do-biegania-crivit-rozmiar-44-i4232318907.html 119 zł zamiast 75 zł - były niedawno

... i wiele wiele innych. Wstyd mi za tych przedsiębiorczych.

Nie wiem czy jesteś tego świadomy, ale praktycznie wszystkie rzeczy które są sprzedawane w sklepie zostały wcześniej zakupione z niższą ceną i spzrzedane tobie po wyższej. 

Wstyd ci za tych przedsiębiorczych?

Z jakiego względu?  Jeśli ktoś może na tym legalnie i uczciwie zarobić to gdzie wstyd?

Nikt ze sprzedających nie gwarantuje przecież najniższej ceny.

Bo mi osobiście bardziej jest wstyd za tych ludzi, którzy się pchają, krzyczą i przepychają w momencie kiedy tylko otworzą Lidla żeby nikt nie był przed nimi.

@Carbon

Wstyd mi za takie akcje jak ta, bo facet, który to "kupił", jak nie opchnie w ciągu 10 dni towary za cenę o 50% wyższą, to zwróci do Lidla.

Byłem świadkiem akcji w Castoramie w Bydgoszczy, gdy rezygnowali z marki Stahlson (genialne narzędzia), to wyprzedawali ich klucze po 30% ceny. Jeden facet kupił wszystkie a potem kręcił się koło stoisk z narzędziami. Ktoś podchodzi i szuka Stahlsona:

- Szuka Pan kluczy Stahlson?

- Tak, ale się chyba wyprzedały z promocji.

- Ja Panu sprzedam za niewiele więcej. Jakie Pan chce?

I idą potem na parking na wyprzedaż z bagażnika. Facet zarabia dwukrotnie na każdym kluczu. Jak nie sprzeda w ciągu 14 dni, to oddaje do sklepu i kase odzyskuje.

Cały czas uważasz, że to jest ok? Ok wg mnie jest, jak ktoś się w to bawi, bierze towar z hurtowni, odprowadza grzecznie podatek itd. Jak ktoś gra na popycie i promocji, to nie do końca jest to czyste.

Wstyd ci za tych przedsiębiorczych?

Uwielbiam gdy Polacy tłumaczą wszystko przedsiębiorczością :) To taka zaszłość z poprzedniego ustroju. Jak ktoś kogoś ocygani to jest po prostu przedsiębiorczy, jak miło i sympatycznie nie nazywać rzeczy po imieniu :)

To się nazywa przedsiębiorczość. Kto tam kogo "cygani" bo nie załapałem? W powyższym opisie jedyne co mi się nie podoba to nagabywanie ludzi pod stoiskiem. Co innego gdyby sprzedawał w swoim sklepie czy na allegro - wtedy było by ok.

Przyczepić to się prędzej można do lidla, że mają za mało towaru w dostawach.

No Panowie, w Lidlach komedia jest. Stwierdzilem, czytajac powyższego komentarze, ze cos tu jest nie tak z rozmiarowka butow w kartonach. Dzis byłem w 3 lidlach i w dwóch (!!!) buty mialy inny rozmiar niz oznaczenie na kartonie. Dorwalem jasne buty SPD w rozmiarze 45 i pasuja!:) Ktos wyżej pisał, ze 45 za duze a 44 za male, sprawdźcie raz jeszcze:)

Zmieniacie temat.

Gdyby nie było chętnych na takie kupowanie na parkingu to "sprzedawca" by tego przecież nie sprzedał.

W skomentowanym przeze mnie przypadku tj. zakup w Lidlu i sprzedaż drożej na Allegro nie ma nic takiego, że należy drwić z ludzi jakcy to sa przedsiębiorczy.

To, że są inne przypadki - wcale mnie to nie dziwi, lecz tutaj sami kupujący chcą nabyć coś taniej i kombinują.

To się nazywa przedsiębiorczość

Mhm, jasne :)

przedsiębiorczy - http://sjp.pwn.pl/slownik/2509990/przedsi%C4%99biorczy

cwaniak - http://sjp.pwn.pl/slownik/2449788/cwaniak

Czujecie tą subtelną różnicę?

Koleś z allegro to cwaniak a przedsiębiorczym może być np. kolega z Krakowa, któremu być może cwaniaki zgarnęły z wszystkich lidli krakowskich stojaki ale nie poddaje się i szuka pomocy tutaj na forum ;)

Twoim kosztem? To skoro Ty płacisz za mojego lekarza to na co mi zabierają 1/3 pensji co miesiąc? :whistling: Może na gały, którymi Tusk może haratać z kolegami? :icon_confused:

Więc nie takie proste jak słownik podaje.

To jest kolego prostsze niż Ci się wydaje ale jak pisałem wcześniej Polacy lubią nie nazywać rzeczy po imieniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...