Shootee Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Tak poczytałem na kilku anglojęzycznych forach o tych butach, i wszędzie jedna kwestia się powtarza "great fun and quality for the cheapest price". Więc wychodzi na to że warto zaryzykować Ale boli mnie to że u nas wszystko jak zwykle wychodzi drożej, angielscy flegmatycy mieli je najpierw po 15 funciaków a potem po 9 . Ale jako że to jest lidl to nawet na testy można brać, nawet jak po roku coś się zepsuło i to widać że z mojej winy to zwrot pieniędzy albo wymiana, więc i z tym nie powinno być kłopotu jak rzep się rozpadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Co sądzicie o jakości spodenek z lidla? Są wytrzymałe, mają wkładkę i pieluchę są wygodne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Wystarczyło poczytać ten temat co kilka stron jest o nich i od lat są do bani zwłaszcza wkładka. Nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Hmm.. zaryzykuję i kupię ten komplet jednak, nie jestem profesjonalnym kolarzem, wystarczy mi takie coś chyba do rekreacyjngo xc ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Tylko, że ta rekreacja w ciuchach Lidla może się przerodzić w golgotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Aż tragicznie chyba nie jest, Lidl nie tworzy własnego szitu, tylko sprowadza towar od Crivit z Niemiec i tanio sprzedaje, a że z Niemiec, to gwarancja, że dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Kup dygodne majtki z wkładkąnp wezuwio i do tego jakiekolwiek spodemki czy szorty. Będzie tanio a o niebo lepiej Koszulki sa ok sam mam 2 komplety (trzeba tylko brać mniejszy rozmiar ) natomiast spodemki zgodnie wszyscy posiadacze okreslają jako mające tragiczną wkładkę.Ja nie lubie lycry i trykotów więc mam to :http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/bokserki_meryl_skinlife_czarne1.html+ szorty 3/4 i jest super.Wolał bym ehdurę humvwe ale akurat nie dysponowałem 2-3 stówkami na szorty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Aż tak złe te kolarki z Lidla? Cóż, pozostaje mi zajrzeć do Decathlona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Te z decatlkona nie są jakieś mega, ale niby znacznie lepsze.Ze spodentami jest jeden problem - przyzwoita wkładka ksoztuje i nie ma się za kilka dyszek kupić sensownych spodenek bo znaczny procent ceny to sama wkładka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 A ktokolwiek kupił te z lidla? I jakie ma wrażenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krychood Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Mam pytanie odnośnie stojaka - czy jest bardzo ciężki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donn Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Ja mam spodenki z lidla, ale takie co wygladaja jak bielizna termoaktywna z wkładka. Nie mam powodów do narzekania, natomiast mam spodenki czarne z Biedry i tam wkładka kompeletnie nie jest dopasowana do ciała mimo że jest (moim zdaniem) w odpowiednim mniejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Ze spodentami jest jeden problem - przyzwoita wkładka ksoztuje i nie ma się za kilka dyszek kupić sensownych spodenek bo znaczny procent ceny to sama wkładka. Jakieś 2$ u chińczyka Na pozostałą cenę składa się marka i narzuty pośredników. Lidl kupuje dużo u słabo znanego producenta więc mogą z ceną poszaleć w dół. Prawdziwym problemem jest pokraczna rozmiarówka i kroje. Mam pytanie odnośnie stojaka - czy jest bardzo ciężki? Jeden z użytkowników podaje wagę ok 7 kg http://www.blogmtb.pl/2012/07/stojak-serwisowy-z-lidla-zdjecia-i.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Trzeba też zwrócić uwagę, że koszulki/spodenek z nadchodzącej oferty jeszcze nigdy w Lidlu nie było. W tym kontekście to trochę totolotek: może się okazać, że "chińczyk" się przyłożył (zwłaszcza dał lepszą wkładkę i prawidłowo ją wszył - bo na to były największe narzekania w poprzednich modelach gaci). Pozostaje pomacać na żywo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Sensowna wkładka nei kszotuje 2$. Najtansza wyładka wytrzyma 2-3 tygodnie i spłaszcza się. Wtedy tak naprawdę spodenki można by wyrzucic.Mam tego weziuwio 2 sezon i wygląda wkładka prawie jak nowa.Co jak co ale mieć poobcierane i bolące siedzenie dla zaoszczędzenai kilku dyszek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Wiesz ile kosztuje wkładka u chińskiego producenta, gdzie ludzie pracują po 16 h dziennie za pieniądze, po które w upalny dzień nie chciałoby Ci się schylić? Biorąc pod uwagę wiele doniesień o faktycznych kosztach produkcji ubrań i sprzętu elektronicznego w Chinach nadal obstawiam 2$ za samą wkładkę. No niech stracę, 4$ ale to już rozrzutność. Ty odnosisz się do ceny sklepowej, gdzie producent musi zarobić, transport swoje dorzuca, państwo VAT doklei, hurtownik zarobi i na koniec sklep doda coś od siebie. Fakt, wtedy to już nie 2$ a 33$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 CoolMax to CoolMax wg mnie, ale ja się nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 W tym kontekście to trochę totolotek: może się okazać, że "chińczyk" się przyłożył (zwłaszcza dał lepszą wkładkę i prawidłowo ją wszył - bo na to były największe narzekania w poprzednich modelach gaci) Patrząc na gazetkę i gacie z szelkami model czerwony ma wkładkę wszytą nieprawidłowo, model czarny "na oko" wygląda OK. Pytanie oczywiście co to za wkładka, jeśli to samo co w długich gaciach zimowych to jest to łagodnie mówiąc nieporozumienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Pokaż mi jakieć chińskie gacie z wkładką taką jak w tych markowych la fonte czy wyżej?Nie ten kształt, materiały grubość.Dało by się kupić to samo tylko bez narzutu na markę to sam bym kupił.Rok temu się rozglądałem i nie natrafiłem na nic pewnego w dobrej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Nadal nie rozumiesz problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Trochę poza tematem, ale czy coś takiego jest już warte uwagi http://allegro.pl/md-347-komplet-rowerowy-giant-rozm-2xl-i4185549494.html czy nadal na poziomie tego z lidla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donn Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 nie wiem czy to coś będzie miało wspólnego z Giant skoro z Hong Kongu idzie i widać po komentarzach że możesz dostać towar już po sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scoobel Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Mam pytanie odnośnie stojaka - czy jest bardzo ciężki?Stojak nie jest bardzo ciezki ale wystarczajaco zeby nie przewrocil sie z rowerem :-) dobrze zapakowany w podluzny karton. Ogolnie swietnie sie sprawuje, serwisuje na nim nasze rowery( moj, zony i corki) polecam zakup stojaka:-)Jesli chcesz wieczorem moge Ci podac wymiary kartonu i wage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krychood Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Jak nie będzie to problemem to Cię o to proszę scoobel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scoobel Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Spoko, wieczorkiem napisze:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.