Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2014 cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

Tak poczytałem na kilku anglojęzycznych forach o tych butach, i wszędzie jedna kwestia się powtarza "great fun and quality for the cheapest price". Więc wychodzi na to że warto zaryzykować :D Ale boli mnie to że u nas wszystko jak zwykle wychodzi drożej, angielscy flegmatycy mieli je najpierw po 15 funciaków a potem po 9 -_- . Ale jako że to jest lidl to nawet na testy można brać, nawet jak po roku coś się zepsuło i to widać że z mojej winy to zwrot pieniędzy albo wymiana, więc i z tym nie powinno być kłopotu jak rzep się rozpadnie.

Kup dygodne majtki z wkładkąnp wezuwio i do tego jakiekolwiek spodemki czy szorty. Będzie tanio a o niebo lepiej ;)

Koszulki sa ok sam mam 2 komplety (trzeba tylko brać mniejszy rozmiar ) natomiast spodemki zgodnie wszyscy posiadacze okreslają jako mające tragiczną wkładkę.

Ja nie lubie lycry i trykotów więc mam to :

http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/bokserki_meryl_skinlife_czarne1.html

+ szorty 3/4 i jest super.

Wolał bym ehdurę humvwe ale akurat nie dysponowałem 2-3 stówkami na szorty ;)

Ja mam spodenki z lidla, ale takie co wygladaja jak bielizna termoaktywna z wkładka. Nie mam powodów do narzekania, natomiast mam spodenki czarne z Biedry i tam wkładka kompeletnie nie jest dopasowana do ciała mimo że jest (moim zdaniem) w odpowiednim mniejscu.

Ze spodentami jest jeden problem - przyzwoita wkładka ksoztuje i nie ma się za kilka dyszek kupić sensownych spodenek bo znaczny procent ceny to sama wkładka.

Jakieś 2$ u chińczyka :) Na pozostałą cenę składa się marka i narzuty pośredników. Lidl kupuje dużo u słabo znanego producenta więc mogą z ceną poszaleć w dół. Prawdziwym problemem jest pokraczna rozmiarówka i kroje.

Mam pytanie odnośnie stojaka - czy jest bardzo ciężki? 

Jeden z użytkowników podaje wagę ok 7 kg

http://www.blogmtb.pl/2012/07/stojak-serwisowy-z-lidla-zdjecia-i.html

Trzeba też zwrócić uwagę, że koszulki/spodenek z nadchodzącej oferty jeszcze nigdy w Lidlu nie było. W tym kontekście to trochę totolotek: może się okazać, że "chińczyk" się przyłożył (zwłaszcza dał lepszą wkładkę i prawidłowo ją wszył - bo na to były największe narzekania w poprzednich modelach gaci). Pozostaje pomacać na żywo...

Sensowna wkładka nei kszotuje 2$. Najtansza wyładka wytrzyma 2-3 tygodnie i spłaszcza się. Wtedy tak naprawdę spodenki można by wyrzucic.

Mam tego weziuwio 2 sezon i wygląda wkładka prawie jak nowa.

Co jak co ale mieć poobcierane i bolące siedzenie dla zaoszczędzenai kilku dyszek?

Wiesz ile kosztuje wkładka u chińskiego producenta, gdzie ludzie pracują po 16 h dziennie za pieniądze, po które w upalny dzień nie chciałoby Ci się schylić?

Biorąc pod uwagę wiele doniesień o faktycznych kosztach produkcji ubrań i sprzętu elektronicznego w Chinach nadal obstawiam 2$ za samą wkładkę. No niech stracę, 4$ ale to już rozrzutność.

Ty odnosisz się do ceny sklepowej, gdzie producent musi zarobić, transport swoje dorzuca, państwo VAT doklei, hurtownik zarobi i na koniec sklep doda coś od siebie. Fakt, wtedy to już nie 2$ a 33$.

W tym kontekście to trochę totolotek: może się okazać, że "chińczyk" się przyłożył (zwłaszcza dał lepszą wkładkę i prawidłowo ją wszył - bo na to były największe narzekania w poprzednich modelach gaci)

Patrząc na gazetkę i gacie z szelkami model czerwony ma wkładkę wszytą nieprawidłowo, model czarny "na oko" wygląda OK. Pytanie oczywiście co to za wkładka, jeśli to samo co w długich gaciach zimowych to jest to łagodnie mówiąc nieporozumienie.

Pokaż mi jakieć chińskie gacie z wkładką taką jak w tych markowych la fonte czy wyżej?

Nie ten kształt, materiały grubość.
Dało by się kupić to samo tylko bez narzutu na markę to sam bym kupił.
Rok temu się rozglądałem i nie natrafiłem na nic pewnego w dobrej cenie.

Mam pytanie odnośnie stojaka - czy jest bardzo ciężki?

Stojak nie jest bardzo ciezki ale wystarczajaco zeby nie przewrocil sie z rowerem :-) dobrze zapakowany w podluzny karton. Ogolnie swietnie sie sprawuje, serwisuje na nim nasze rowery( moj, zony i corki) polecam zakup stojaka:-)

Jesli chcesz wieczorem moge Ci podac wymiary kartonu i wage.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...