Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2014 cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio jak czekałem rano przed Lidlem po kask, to ludzie się pobili przy stoisku z pompkami. Przyjechał facet z wózkiem i załadował wszystkie. O 8:03 nie było już ani jednej. Kasków nie było w Bydgoszczy w 3h. Znajomi chcieli kupić po pracy i nie dało rady.

Myślę, że większość z tej oferty rowerowej zniknie w 2-3 minuty po 8:00 rano.

Lidl czynny jest od 7 rano :)

Napisano

Ani w Lublinie :-) Ale za to jeden ze sklepów jest mało oblegany, więc nawet dzień później mają towar.

Napisano

Ostatnio jak czekałem rano przed Lidlem po kask, to ludzie się pobili przy stoisku z pompkami. Przyjechał facet z wózkiem i załadował wszystkie. O 8:03 nie było już ani jednej. Kasków nie było w Bydgoszczy w 3h. Znajomi chcieli kupić po pracy i nie dało rady.

Myślę, że większość z tej oferty rowerowej zniknie w 2-3 minuty po 8:00 rano.

Zakładając, że mówisz o Bydgoszczy ;) Ja byłem w Lidlach w Białymstoku i Krakowie przy okazji ofert rowerowych i takie rzeczy się nie działy. Pompki to wogóle często zostawały najdłużej. Już raczej z okazji kurtek narciarskich "baby" rzuczały się na S-ki "dla córki" :)

No i ta oferta ma być niby bardziej "profesjonalna", jednak koszulka za 44zł to nie tanio z punktu widzenia typowego klienta Lidla. Ja osobiście na pewno wezmę kask, być może pompkę i maszynkę do łańcucha. Myślę też nad spodenkami, bo tanie. Niby dotychczas nie był to chwalony towar z Lidla, ale zdaje się, że akurat takich jeszcze nie było. Do wyboru jest np. to http://allegro.pl/spodenki-rowerowe-brugi-z-szelkami-wkladka-rozm-l-i4223294349.html , a tak to raczej ciężko w tej cenie kupić cokolwiek na szelkach.

Ciekaw jestem też rękawiczek, bo wydaje mi się, że takich jeszcze nie było w Lidlu. A jak widzę na Allegro sprzedawców, którzy twierdzą, że wysyłka rękawiczek pocztą kosztuje 15zł, to aż korci, żeby spróbować.

Napisano

Przyrząd do łańcucha tego typu to pomyłka po całości. Ubrudzisz się i rower niemiłosiernie a efekt koncowy słaby. Słoik litrowy (do szejkowania) + beznyna + spinka do łańcucha i masz to samo taniej i 10 razy lepiej.

Napisano

To zależy czego użyjesz do czyszczenia łańcucha z pomocą maszynki.

Jeśli benzyny, to fakt, pół roweru i 3 metry kwadratowe dookoła będą upaprane dosyć solidnie. Ale już przy użyciu odtłuszczacza w rodzaju wody z Ludwikiem jest już czysto i równie skutecznie. Jednak szczotki pomagają w dokładnym wyczyszczeniu łańcucha.

Wszystko powyższe z mojego doświadczenia.

A jeśli już o szejkowaniu mowa, to za żadne skarby świata nie polecam szklanego słoika! Przy solidnym potrząsaniu łańcuch znajdzie sobie drogę na wylot przez szklaną ściankę. O wiele lepsza jest plastikowa butelka z szeroką szyjką, jak np. przy tzw. świeżym mleku:

przykład

83855.jpg

Napisano

Cóż w takim razie ciekawe czy w Białymstoku będą te buty SPD, a jakie macie zdanie na temat tej koszulki? Co prawda jest droższa niż w ostatnim rzucie ale wygląda (przynajmniej na obrazku) lepiej.

Napisano

Gaci rowerowych jakiegokolwiek typu nie polecam w Lidlu. Mam dwie pary: letnie-krótkie i zimowe-długie. W obu mam odparzenia i tyłek spocony ponad miarę (z bielizną i bez). Najtańsze spodenki rowerowe z Decathlonu, niewiele droższe od tych lidlowych sprawują się o niebo lepiej. Koszuki rowerowe za to są znośne i kaski bardzo dobre.

Napisano

Ani w Lublinie :-) Ale za to jeden ze sklepów jest mało oblegany, więc nawet dzień później mają towar.

Yyy... który?

Nikomu nie powiem, sam najwyżej pooblegam :-)

Napisano
A jeśli już o szejkowaniu mowa, to za żadne skarby świata nie polecam szklanego słoika! Przy solidnym potrząsaniu łańcuch znajdzie sobie drogę na wylot przez szklaną ściankę. O wiele lepsza jest plastikowa butelka z szeroką szyjką, jak np. przy tzw. świeżym mleku:

Zgadza się, mi tak łańcuch "uciekł" przez dno słoika :D

Od tej pory używam plastikowej butelki po herbacie mrożonej 0,5l (też ma szeroką szyjkę)

BTW: ciekawe, jak długi masz łańcuch, że potrzebna jest butelka 1l ;)

Cóż w takim razie ciekawe czy w Białymstoku będą te buty SPD, a jakie macie zdanie na temat tej koszulki? Co prawda jest droższa niż w ostatnim rzucie ale wygląda (przynajmniej na obrazku) lepiej.

Obawiam się że Lidl zmodyfikował asortyment oferty rowerowej w ostatnich dniach (na drukowanej wersji gazetki już nie zdążyli poprawić) i butów SPD w ogóle nie będzie.

Napisano

Ciuchy i buty wyglądają "pro"  :thumbsup: Dla panów jeżdżących w lidlowych ciuchach na szosówkach w sam raz (widuję takich sporo).

Ja zobaczę jak skarpetki, czy coś lepsze niż te z poprzedniego tegorocznego rzutu. 

Szkoda że nie ma butów takich jak dawno temu w ofercie - wyglądało to jak "turystyczne" buty SPD. Akurat szukam czegoś taniego i z twardą podeszwą na platformy, byłyby w sam raz. 

Napisano

Najtańsze spodenki rowerowe z Decathlonu, niewiele droższe od tych lidlowych sprawują się o niebo lepiej.

Cóż nie koniecznie muszę się zgodzić, mam te najtańsze z decathlonu i prawda nic w nich się nie odparza ale za to wkładka jest źle umiejscowiona i jeżdżąc siedziałem na połową tyłka na końcu wkładki a resztą na siodełku (mierzyłem różne rozmiary i we wszystkich było tak samo). Teraz wyprułem wkładkę i mam spodenki do biegania  :laugh:

Napisano

Przyrząd do łańcucha tego typu to pomyłka po całości. Ubrudzisz się i rower niemiłosiernie a efekt koncowy słaby. Słoik litrowy (do szejkowania) + beznyna + spinka do łańcucha i masz to samo taniej i 10 razy lepiej.

Akurat jak szejkować łańcuch nie trzeba mi tłumaczyć i na pewno nie robi się tego w słoiku.

Po prostu ostatnio przerzuciłem się na Squirt Lube i mimo wszystko nie ufam samej szmacie. A producent tego "smaru" nie zaleca szejkowania, a każe łańcuch jedynie wycierać. Maszynka + woda z mydłem jednak bardziej budzą zaufanie.

Napisano

BTW: ciekawe, jak długi masz łańcuch, że potrzebna jest butelka 1l ;)

Taki aby prawie wyprostował przerzutkę przy 53:26 ;) Po prostu mam duże spożycie mleka w takich butelkach, więc nie ma potrzeby szukać czegoś innego.

Ciuchy i buty wyglądają "pro"  :thumbsup: Dla panów jeżdżących w lidlowych ciuchach na szosówkach w sam raz (widuję takich sporo).

No to masz spore szanse zobaczyć mnie w takiej konfiguracji, nawet z racji lokalizacji. Wolę tak niż przebierać się w Omega Pharma Quickstep czy Movistar i udawać profi-super-ultra-zawodowca. A przede wszystkim, lidlówki tańsze a i tak lepsze niż ordynarna bawełna, która nasiąka i nie odparowuje.

Napisano

Panowie, trzeba być na otwarciu żeby coś kupić z takiej promocji?

Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ja zdecyduję się na "zestaw" spodenki + koszulka, wyjdzie około 100 zł, a orientujecie się może, czy jest to strój bardzo obcisły? Tak jak noszą profesjonaliści, czy może trochę luźniejszy? Nie chciałbym bardzo obcisłego, a noszę XL, więc rozmiar wyżej odpada. :)

Napisano

Co do butów SPD to coraz bardziej prawdopodobne jest że nie będzie ich w ofercie. Dzisiaj podskoczyłem po drodze do lidla w Sanoku i tam w gazetce nie ma butów  :down:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...