BikerLight Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 @@rzezniol Skorupa owego kasku to na 100% Cratoni Zethos, skądinąd kask ów nie jest już produkowany ale pełno zdjęć w internetach, można sobie porównać. Moim zdaniem Lidlowskie wcielenie jest warte zakupu, lepszego nakrycia głowy ze styropianu się za tę cenę nie kupi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Nie neguję tego że kaski lidlowe to chyba najlepsza oferta rynkową w stosunku cena/jakość . Sam jeździłem w lidlowym z lampką ... uratował mi tyłek ... tfu głowę ... Generalnie nie umiałem się doczekać tej oferty ... Stary kask był pęknięty i skusilem się na firmowke na wyprzedaży. Gdyby pokazały się wcześniej zapewne bym go kupił. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisuuu Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Hej, czy w tych butach SPD mozna jezdzic na normalnych pedałach ?? tzn zapewne maja sztywna podeszwe co wiadomo jest potrzebne i pomocne do jazdy na rowerze. I czy mozna w nich normalnie chodzic na krotkie wycieczki pieszo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chochol Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Jesli chodzi o te buty, mam podobne, nie da sie normalnie w nich chodzic na piesze wycieczki, mozna podbiegac/podchodzic pod gore, ale spacer nie. Co do jazdy w "normalnych" pedalach, tez nie polecam, noga sie bedzie zeslizgiwac, nie wiem jak przy noskach beda sie zachowywac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kams Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Zgadza się. Lepiej zainwestuj w pedały spd, bałbym się jeździć w takich butach na normalnych pedałach. Wysłane za pomocą Tapatalk i SwiftKey. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Te okulary, warto? Poprzednie były 2x tańsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Poprzednie to chyba były dla biegaczy: badziew, bardzo szybko pękł zaucznik. Kilka lat temu kupiłem okulary w Lidlu dla rowerzystów i służyły mi przez 3 sezony, niestety bodajże w ub. roku zgubiłem je. Jeśli to będą takie same, to biorę w ciemno. 3 pary wymiennych szkieł i całkiem solidny "stelaż". Moim zdaniem-warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Ma ktoś te okulary z lidla? Nadają się do czegoś? ja mam. opisywalem to wczesniej. za te pieniadze odpusc pomaranczowe szkla jeszcze sa OK ale mocniejsze szkla ukrywaja duzo detali na drodze i raczej malo bezpieczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaroll Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Pytanie do kogoś kto widział gazetkę - czy w tym rzucie będzie bielizna termoaktywna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K4JT3K Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Bielizny nie będzie, natomiast będzie koszulka i spodenki funkcyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Co to są "spodenki funkcyjne" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 odprowadzajace pot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 18 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 czyli na koszulkę kompresyjną, taką jaka pojawiła się w Czechach, to nie ma co liczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszpk Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Ten stojak z Lidla wygląda uderzająco podobnie do tego co go nabyłem w Niemieckim super markecie za 23€ w 2011 roku. Jedyna różnica to niebieskie elementy zamiast czerwonych. http://www.forumrowerowe.org/topic/97400-stojak-rowerowy-streetcoach-kbs-pro-148/ Można sobie poczytać i pooglądać. Z wad mogę dodać : Zacisk ma przelot na linki tylko na spodzie ( ok godziny 6). Jeżeli wieszam rower za górę dużego trójkąta, linki które lecą bokiem są blokowane przez zacisk. Rozwiązaniem jest dorobienie dodatkowych szczelin w zdejmowanych plastikowych nasadkach. Sam uchwyt jest za słabo spasowany z rurą poziomą. Nawet przy mocnym dokręceniu (zbyt mocnym w moim przypadku) gdy złapię rower za sztycę pod siodełkiem, uchwyt przekręca się a rower pochyla do przodu. Co ciekawe rura posiada już wywiercone otwory wystarczy przewiercić plastik w uchwycie i włożyć tam śrubę żeby wszystko ładnie zablokować. Stojak używam już kolejny rok, jest stabilny i nigdy nie było przypadku żeby rower w nim się przewrócił czy w jakiś sposób musiał bym go podtrzymywać ręką. Jak na razie nic się nie rozpadło. Nie jest to na pewno jakiś sprzęt pro ale po małych modyfikacjach i przy czterech rowerach w moim domu ułatwia mi bardzo życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konop90 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 A co sądzicie o tych butach( nie mówię o spd bo te mam zamiar sobie kupić) czy nadadzą się do biegania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 To raczej nie są buty do biegania. Jak chcesz buty do biegania tanie a całkiem dobre to idź do Decathln i kup Kalenji Ekiden50. Cena to chyba 60zł i mają bardzo dobre opinie w środowisku biegaczy jak na buty za taką cenę. Na pewno lepsze dużo niż te z lidla z serii przeznaczonej dla biegaczy właśnie, nie takie jak te z powyższej oferty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konop90 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Ok dzięki za odpowiedź. A jeszcze mam pytanie czy do tych butów spd z lidla będą pasowały każde bloki? (To mają być moje pierwsze spd więc wolę się upewnić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 To raczej nie są buty do biegania. Jak chcesz buty do biegania tanie a całkiem dobre to idź do Decathln i kup Kalenji Ekiden50. Cena to chyba 60zł i mają bardzo dobre opinie w środowisku biegaczy jak na buty za taką cenę. Na pewno lepsze dużo niż te z lidla z serii przeznaczonej dla biegaczy właśnie, nie takie jak te z powyższej oferty. Potwierdzam. Miałem Kalenji Kapteren 50. Używane 2 lata całorocznie bez przerwy na rowerze i do biegania. Zachowywały swój fason przez cały ten czas. Żaden nike czy Adidas nie wytrzymał u mnie tak długo. Po 2 latach poszły na reklamację z powodu serwanego 1 oczka od sznurowadła. Dostałem po 2 dniach bon na tę samą kwotę za jaką kupiłem buty z Decathlonu. Kupiłem Kalenji Discover i będę je katował pewnie 2 kolejne lata. Nie wiem czy uda mi się je zajeździć w ten czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Ok dzięki za odpowiedź. A jeszcze mam pytanie czy do tych butów spd z lidla będą pasowały każde bloki? (To mają być moje pierwsze spd więc wolę się upewnić) SPD to zarejestrowany znak towarowy należący do Shimano. Kupując bloki oznaczone nazwą SPD ze znakiem potwierdzającym prawa do znaku czyli ®, nie ważne jakiej firmy, możesz mieć pewność, że będą pasowały do tych butów, które również mają w opisie podaną kompatybilność z "SPD ®". Tak samo sytuacja będzie się miała z pedałami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Już żałowałem, że kupiłem Shimano M088 ale jak patrzę na te SPD z Lidla to widzę dwie wady: brak rozmiarów 46+ i siatka na nosie buta. W sumie obie te wady deklasują ten but jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 I brak klamry, a jest ona i szybka, skuteczna oraz wygodna. Kiedy te buty pojawiły się w ofercie irlandzkiej, przytaczanej tutaj w temacie, wtedy zaświeciły mi się oczy, bo akurat byłem na etapie kupna butów pod SPD. Chciałem wymigać się minimalnymi kosztami. Ale nie chciało mi się czekać na zmiłowanie polskiego Lidla i też kupiłem M088. I nie żałuję. Mimo wszystko obejrzę lidlowe przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak88 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Gazetka jest dostępna online na stronie Lidla: http://gazetka.lidl.pl/7dce0abe-6329-4d8e-a9ab-42774118e907/ Jest o tyle śmieszniej, że tam nie ma butów SPD. Może się okazać, że one trafią tylko do wybranych sklepów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Często tak jest. W wersji elektronicznej są dwa rodzaje gazetek na stronie: - "sklepowe" czyli identyczne do tych, które można sobie ze stojaka przy kasie wziąć, - "domowe" czyli takie jakie można znaleźć w skrzynkach pocztowych. One często się różnią szczegółami. W tym przypadku butami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczi1000 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Jest gdzieś do kupienia taki oto bagażnik: ? Wygląda fajnie, da się go szybko zamontować i zdjąć na sztycy, kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Ostatnio jak czekałem rano przed Lidlem po kask, to ludzie się pobili przy stoisku z pompkami. Przyjechał facet z wózkiem i załadował wszystkie. O 8:03 nie było już ani jednej. Kasków nie było w Bydgoszczy w 3h. Znajomi chcieli kupić po pracy i nie dało rady. Myślę, że większość z tej oferty rowerowej zniknie w 2-3 minuty po 8:00 rano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.