Mod Team mrmorty Napisano 19 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 elou w Olsztynie w jednym ze sklepów Lidl jest sporo pulsometrów - chyba nie poszły. Gdyby ktoś był zainteresowany, to mogę komuś pomóc przy zakupie. Info na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filkry22 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Czy ktoś kupił rogi z netto? Dziś oglądałem je w sklepie i zauważyłem, że są złożone z dwóch części. Czy one się nie rozlecą jak np. mocniej szarpnę kierownicą? Mam od 3 dni. Jak za ta cene to wedlug mnie nie ma sie czego przyczepic. Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Też mam. Jak z 3 części?? 2 aluminiowe rogi z zaciskami na imbus + zaślepki na boki... Swoją drogą, oprócz aluminiowej pompki za niecałe 8 zł to chyba najlepszy zakup z tej oferty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myronko Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Chodziło mi o to, że czarna część rogu i nazwijmy ją "srebrna" są wykonane z oddzielnych kawałków amelinium i złączone (mam wątpliwość co do tego złączenia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
render Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 z ostatniej oferty netto polecam zakup pompki za 7,99zł naprawdę porządna pompka za grosze solidne jak na made in china wykonanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wnoto Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 multi-tool z torbą jest inny od tego bez torby. Porównałem z kolegą i wyszło że jest różnica: ten z torba ma klucz nasadowy a ten bez torby ma imbus 8 mm. [ A jest różnica w jakości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zindo Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 multi-tool z torbą jest inny od tego bez torby. Porównałem z kolegą i wyszło że jest różnica: ten z torba ma klucz nasadowy a ten bez torby ma imbus 8 mm. [ A jest różnica w jakości ? Na moje jakość jest taka sama. To była chyba jedyna różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Kupiłem w Lidlu klucz dynanometryczny - 79,99. Zakres 28-210 Nm, przyda się przy rowerze i przy samochodzie. Dokładności nie mogę ocenić, bo nie mam innego takiego narzędzia, mogę się tylko opierać na danych z pudełka - ±4%. Długi - 45 cm, z grzechotką, ciężki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 @@Kekacz, Za wysoki zakres jak na rower ... Generalnie dokręcisz nim tylko kasetę i chyba miski suportu. Za to idealnie się nada na dokręcanie kół w samochodzie Jak już go masz możesz policzyć ile razy zazębia się ( klika) na 1 obrót ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Ja nawet nie mam w rowerze innych rzeczy po za kasetą i suportem, do których mógłbym to użyć Reszta to mikre imbusy. Wychodzą 24 kliknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Co sądzicie o tych lidlowych latarkach z diodą 5W? Kupiłem jedną sztukę, nawet nieźle świeci w domu.Zamontowana na rowerze. Muszę teraz poczekać do zmierzchu...Chodzi o tę za 44,99 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foq Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Czy ktoś wie, kiedy w lidlu oferowane są długie luźne spodnie rowerowe ? Widze tego trochę na allegro, ale od 2 lat nie mogę trafić na ofertę w sklepie. W ogóle śmieszne jest to, że w marcu sprzedają już tylko krótkie spodenki jakby długie już były zbędne do zimy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Witajcie. Jak ktoś kupił, i testował w terenie, latarkę z tego rzutu to niech napisze parę słów czy warto ją brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 21 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Ja nawet nie mam w rowerze innych rzeczy po za kasetą i suportem, do których mógłbym to użyć Reszta to mikre imbusy. Wychodzą 24 kliknięcia. No ale właśnie do dokręcania tych imbusów przydał by się klucz z odpowiednim zakresem. Teraz to są zalecenia siły dokręcenia praktycznie każdej śruby w rowerze. kasetę i miski suportu akurat można kręcić spokojnie "na czuja", bo tam ciężko by było przesadzić i zerwać gwint. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Ja mam klasyczną szosę cro-mo, liczba miejsc do przykręcania kluczem dynamometrycznym ogranicza się do 1-2, pozostałe miejsca są na klucze płaskie a do mniej ważnych 10 imbusów wystarczy wyczucie w rękach nabyte przy serwisowaniu sobie jeszcze w podstawówce Jubilata 2. Klucz przetestowany na kołach samochodowych wczoraj. Nie rozpadł się, grzechotka nadal działa. Długie ramię przyda się przy kasecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Przesadzacie chyba z tym kluczem ... to nie głowica w samochodzie że jak sie źle dokręci to sie może skrzywić ... jak sie ma carbponowe elementy to jeszcze jeszcze ale w tradycyjnym rowerze moment w Nm zastępuje sie jednostkami "z wyczuciem" mnie ta jednostka nigdy nie zawiodła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 21 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Ja tak samo od zawsze używam "czuja w łapie" i wszystko jest ok. Ale pamiętam, jak jeszcze miałem korbę Hussefelta, jakie cyrki były z suportem, Howitzerem. Miski miały być, wg. instrukcji, przykręcona na określoną siłę, bo jak za mocno, to łożyska za mocno ściśnięte i się raz dwa zużywały (nowy suport ponad 100pln), a jak za lekko to się ramiona luzowały i jak się dłużej z tym pojeździło to się wielowypust wyrabiał. I ludzie pisali że jak dawali te suporty na gwarę to często nie uznawali "bo miski za mocno skręcone były". Ale na szczęście pozbyłem się tego złomu, teraz mam HTII i jestem happy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Ja tak troche z innej beczki... Mam pytanie co do butów z lidl'a tych do biegania (ofera chyba z przed 2 tygodni) nie wiecie czy można gdzieś je jeszcze dostać albo czy będzie jeszcze jeden rzut towaru w okolicach maja/czerwca? Byłbym bardzo wdzięczny ps. jbc chodzi mi o damskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Ostatnie pary jeszcze są po sklepach, moja żona wczoraj kupiła sobie te fioletowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greger Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Ja tak troche z innej beczki... Mam pytanie co do butów z lidl'a tych do biegania (ofera chyba z przed 2 tygodni) nie wiecie czy można gdzieś je jeszcze dostać albo czy będzie jeszcze jeden rzut towaru w okolicach maja/czerwca? Na pewno będzie rzut około czerwca. W ciągu roku jest parę rzutów ubrań i butów do biegania nie tylko crivita. W tamtym roku były też markowe, chyba nike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
render Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Praktycznie sezon na bieganie i rower się rozkręca tak że odzież i buty będą do kupienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 oki dzieki za info mama od dziewczyny kypila sobie tw buty z crivita i sie bardzo dobrze spisuja i dziewczyna zaczela mi jeczec ze czemu jej nie powiedzialem zeby kupila.... z reszta wiadomo jak z dziewczynami :> zawsze wina faceta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 24 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 odezwij się do mnie w priv - w olsztynie widziałem kilka par. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Niestety ale muszę dać negatywną opinie o skarpetkach rowerowych. Dzisiaj po raz pierwszy je ubrałem, przejechałem 50km, ściągam w domu but patrze i co widzę? dziurę na dużym palcu :/ Kurcze, to skarpetki za 10zł jakby nie było, chodze często w takich za 3zł i dziury się nie robią, a tu taki bubel :/ Edit; Znalazłem drugą dziurę :/ Trzeba będzie zacerować bo się w ogóle rozleci ten sh*t. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yurek55 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 i co widzę? dziurę na dużym palcu :/ Ale skarpetki całe, tylko palec duży ma dziurę, więc o co chodzi?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.