michalM Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Czytając wasze posty pomyślałem, że może przyjrzę sie rogom i rękawiczkom. Szukam sklepu.. niestety Podkarpacie to kraina trzeciego świata tutaj netto nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 nic straconego - w netto jest najwiekszy "burdel" z dyskontow (sorki za offtopic) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 I jak z tą nettową maszynką do łańcucha ? Chciałem kiedyś kupić FL/Bike Hand'a, ale 50 peelenów za takie coś to trochę niepoważne. Jak to wygląda tak ogólnie, bo nie wiem czy by nie warto tym zastąpić starej szczoteczki do zębów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlotnik Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Jutro w netto ma być dętka oraz msszynka do mycia łańcucha. Na detke się chyba skuszę ale zobaczymy jaka bedzie jakoś wykonania maszynki. Może też kupię. Po zakupach zdam relaxje gdyby ktoś był chętny na zakup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 widac nie kazdemu chce sie czytac caly temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Wydaje mi się jednak, że prawo to przewiduje: " Zgodnie z ustawą z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z 2000 r. Nr 22, poz. 271 z późn. zm.) Użytkownik będący Konsumentem ma prawo do odstąpienia od umowy sprzedaży bez podania przyczyn, w terminie 10 dni kalendarzowych od dnia dostarczenia towaru. Do zachowania terminu wystarczy wysłanie pisemnego oświadczenia przed upływem terminu." (...) A zacytowany przez Ciebie przepis nie dotyczy sprzedazy na odleglosc (jako szczegolnej formy sprzedazy)? Bo w przypadku stacjonarnego kupowania to chyba niekoniecznie. Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackAngel Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 A zacytowany przez Ciebie przepis nie dotyczy sprzedazy na odleglosc (jako szczegolnej formy sprzedazy)? Bo w przypadku stacjonarnego kupowania to chyba niekoniecznie. Tak właśnie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Methos Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Na miejscu czy na odległość - znaczenia to już nie ma. Masz 10 dni na zwrot towaru i tyle. Ja tak robię - nie mam z tym problemu najmniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzid3k Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Kupiłem w netto światełka, te w silikonowym opakowaniu. Walą chińszczyzną tak mocno jak się da ale latwo się je zakłada/zdejmuje więc gdy będę potrzebował założe je i będzie mnie widać Ogólnie za 10zł to całkiem wypas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Na miejscu czy na odległość - znaczenia to już nie ma. Masz 10 dni na zwrot towaru i tyle. Ja tak robię - nie mam z tym problemu najmniejszego. Poczytaj sobie o tym na stronie UOKiK " Sprzedawca nie ma obowiązku przyjąć towaru zgodnego z umową. Zależy to wyłącznie od jego dobrej woli."Tu cały tekst : http://www.uokik.gov.pl/faq_sprzedaz_konsumencka.php#faq580 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Na miejscu czy na odległość - znaczenia to już nie ma. Masz 10 dni na zwrot towaru i tyle. Ja tak robię - nie mam z tym problemu najmniejszego. A chociaż robisz zakupy w normalnym stacjonarnym sklepie?? 10 dni to termin dotyczący WYŁĄCZNIE sprzedaży elektronicznymi kanałami dystrybucji m.in. internet. Poczytaj ustawę jak kolega @tor23 radzi. Poczytaj sobie o tym na stronie UOKiK " Sprzedawca nie ma obowiązku przyjąć towaru zgodnego z umową. Zależy to wyłącznie od jego dobrej woli."Tu cały tekst : http://www.uokik.gov.pl/faq_sprzedaz_konsumencka.php#faq580 Nie sądzisz chyba, zę LIDL łamie jawnie prawo wywieszając to w każdym swoim markecie: Tak jak powiedział @tor23 - zwrot gotówki to wyłącznie dobra wola sprzedawcy. Oczywiście w wielu sklepach jet proklientowski "lepszy" regulamin sklepu. Wspomniany w wątku zabezpieczeń sieć sklepów Decathlon stosuje termin 30 dni na zwrot. Ale zeby nie wyszedł OT, to zakupiony kilka dni temu kask z LIDLA właśnie oddałem. Jest niewygodny i po wielu próbach dopasowania go stwierdzam, że nie spełniał swojego założenia, jest niestabilny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycling4live Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Dętki w rozmiarach tylko MTB? Czy do szosy też są? 700x23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlotnik Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 w rozmiarach mtb zawór presta lub av Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinDoktor Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Na miejscu czy na odległość - znaczenia to już nie ma. Masz 10 dni na zwrot towaru i tyle. Ja tak robię - nie mam z tym problemu najmniejszego. To moją wesoło z tzw. trudnym klientem Fakt faktem, że czasami sprzedawcy też nie wiedzą więcej. W tym wypadku, nieznajomość prawa nie szkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Methos Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 A chociaż robisz zakupy w normalnym stacjonarnym sklepie?? 10 dni to termin dotyczący WYŁĄCZNIE sprzedaży elektronicznymi kanałami dystrybucji m.in. internet. Poczytaj ustawę jak kolega @tor23 radzi. Nie sądzisz chyba, zę LIDL łamie jawnie prawo wywieszając to w każdym swoim markecie: Tak jak powiedział @tor23 - zwrot gotówki to wyłącznie dobra wola sprzedawcy. Oczywiście w wielu sklepach jet proklientowski "lepszy" regulamin sklepu. Wspomniany w wątku zabezpieczeń sieć sklepów Decathlon stosuje termin 30 dni na zwrot. Ale zeby nie wyszedł OT, to zakupiony kilka dni temu kask z LIDLA właśnie oddałem. Jest niewygodny i po wielu próbach dopasowania go stwierdzam, że nie spełniał swojego założenia, jest niestabilny. No fakt - ale mówię Wam poważnie - W Lidlu w moim mieście (Gniezno) dostałem takie informacje jakie przytoczyłem. Nie chcę się tu z nikim wykłucać i ubliżać. Piszę jak zostałem poinformowany i co zakupy w Lidlu nie mam problemów z wymianą/zwrotem. Nie jetsem też trudnym klientem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinDoktor Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 To, że ustawodawca nie daje konsumentowi takiego uprawnienia, to nie znaczy, że sprzedawca nie może działać poprzez własne regulacje na korzyść klienta. Sam oddałem kilka rzeczy w Lidlu i również, gdy miałem paragon nie robili żadnych problemów - baa raz nawet opakowanie nie miałem Jednak, regułą jest to, że zwrot pełnowartościowego zakupionego towaru w przypadku sprzedaży bezpośredniej, w lokalu przedsiębiorcy, uzależniony jest wyłącznie od dobrej woli sprzedawcy. W rozpatrywanym przypadku owa dobra wola Lidla istnieje, jest co prawda uzależniona ich regulaminem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzid3k Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Trochę zeszliście z tematu co? Proponował bym kontynuować rozmoe o akcesoraich z dyskontów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nedved Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Dobra myśl, powróćmy do tematu. Rada dla wszystkich: po dokonaniu zakupu zachować paragon. Dzisiaj jeździłem w kurtce rowerowej z Lidla z 2013r i potwierdzam CERATA!!! Przejechałem 10km spokojnym tempem i od środka kurtka mokra. Wszystko się skrapla. Pewnie jako przeciwdeszczówka w plecaku się przyda, ale do samej jazdy nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedkam Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 A jak z ta edycja tegoroczna? To samo czy lepsza? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Z tegoroczną bedzie tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorisvoorn Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 ktoś ma może multitool - torba z narzędziami do roweru z lidla bo jeszcze parę sztuk zostało u mnie w sklepie i nie wiem czy warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemokras Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Myślę że warto:-) torebka i narzędzia spoko:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zindo Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Ja kupiłem narzędzia bez torby. Jakościowo szału nie ma ale powinien dać radę. Mam porównanie z Sigmą PT 14. Jakościowo Sigma lepsza - od razu widać ale różnica w cenie razy 3. Zestaw z Lidla nie ma łyżek do opon a Sigma ma. Ważna rzecz: multi-tool z torbą jest inny od tego bez torby. Porównałem z kolegą i wyszło że jest różnica: ten z torba ma klucz nasadowy a ten bez torby ma imbus 8 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadiuk Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Z tegoroczną bedzie tak samo. no niekoniecznie. W ubiegły piątek ok 15st na dworze 20 km równym tempem.. i fakt kurtka wilgotna ale nie wylewało się nic z niej. Raczej sucho nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myronko Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Czy ktoś kupił rogi z netto? Dziś oglądałem je w sklepie i zauważyłem, że są złożone z dwóch części. Czy one się nie rozlecą jak np. mocniej szarpnę kierownicą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.