Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2014 cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o tych lampach rowerowych z 3 diodami led? Chciałbym zakupić przednią i tylnią, w sumie dla bezpieczeństwa głównie. Nie jeżdze nocami ale czasami wiadomo, się podróż przedłuża i chciałbym być widoczny dla kierowców. Do tego chyba wystarczy co?

Podoba mi się ta pompka 10zł tansza jak podobna w lidlu, oraz te pedały MTB które by mogły zastąpić moje beznadziejne plastikowe ;)

Za 7 zł nie masz co się zastanawiać. Ja ostatnio kupiłem za 13 http://allegro2.sklepsportowy.pl/rowery_2012/lampy_przod_tyl_bat_561_galaxy/lampa_tyl.jpg taką lampę myślałem że będzie słaba, ale wokoło jest czerwona poświata. Do celów widoczności lampy z Netto jak najbardziej. Jak będziesz je oglądał do weź baterie sprawdź jak świecą. Druga sprawa za 7 zł co tutaj dużo mówić grosze, a dają własne światło to spokojnie będziesz widoczny.  

@DIYaudioPawelS

Człowiek ma do wyboru komplet lampek za 7 zł do sporadycznego użycia, a Ty mu proponujesz lampę tylną za 7 razy wyższą cenę (45-50 zł) :icon_confused:  

Kilka dni temu w tym wątku poruszony był temat czeskich gazetek lidlowych i załączonych do nich map/tras rowerowych. Sprawdzone przez mojego brata w dwóch Lidlach po czeskiej stronie: gazetki są, mapek niet :whistling: W odróżnieniu od wersji on-line. Pozdrawiam.

Dzisiejsze Netto: godzina 7:50, ludzi brak, towar w pełnym asortymencie.

Wziąłem:

- rękawiczki (wyglądają lepiej niż lidlowe, robi je Outhorn - ta sama firma co kurtki i jakieś takie plecaki pseudooutdoorowe robi; nie ufam do końca, ale zobaczymy. Przynajmniej nic się nie pruje, choć mam zastrzeżenia do samej gąbki/pianki)

- chwyty kierownicy za 3,99. Są dwa rodzaje: piankowe i gumowe. Wziąłem piankowe, bo za te gumowe nie dałbym nawet złotówki. Za 4zł nie mam żadnych oczekiwań, mogą mnie zaskoczyć jedynie na plus.

- rogi za 16zł bodajże. No, tutaj może być hit. Wyglądają porządnie, są, jak mi się wydaje, aluminiowe. Dobrze mi się je chwyta, choć to może być kwestia indywidualnych preferencji.

Miłego dnia!

W poprzednich ofertach rozmiarówka była w miarę normalna - chociaż wiadomo że różni producenci mają różną rozmiarówke. Ja na co dzień noszę 42 ale lidlowe były nieco za ciasne, wziąłem nieco za duże 43 ale da się chodzić bez problemu. Żeby były o 16 to musisz mieć mało obłożonego Lidla albo trafić na kolory które ludziom nie spasują. 

Rozmiarówka lidla w tym asortymencie jest tragiczna.. Kupowałem już kilka różnych ciuchów w lidlu i ogólnie było wszystko w miarę dopasowane. Wczoraj kupiłem koszulkę biało-niebieską w rozmiarze M i się przejechałem.. Jest o wiele za duża. Powinnien być jeszcze niższy rozmiar.

Jeśli ktoś wyższej postury ode mnie (ja mam 171cm wzrostu) chciałby jeszcze nabyć, to z przyjemnością odsprzedam, a ja poszukam czegoś normalnego gdzie indziej... Bez paragonu raczej nie da się zwrócić?

W ulotce z Netto jest oferta rowerowa. Moim zdaniem warto kupić dętki Kenda za 6,99zł

Byłem dziś w netto. Na ulotce faktycznie jest dętka firmy Kenda. W rzeczywistości jest to dętka "noname". Bez żadnej firmy itp. Porównywałem z ulotką i jest to ewidentnie coś innego.

Jeśli ktoś wyższej postury ode mnie (ja mam 171cm wzrostu) chciałby jeszcze nabyć, to z przyjemnością odsprzedam, a ja poszukam czegoś normalnego gdzie indziej... Bez paragonu raczej nie da się zwrócić?

Ja ostatnio oddawałem rozmiarówkę M ale miałem paragon. Może wydruk z karty jeśli płaciłeś takową.

Ja kupiłem dętke bo za 7 zł to nie aż takie pieniądze a zawsze się przyda. :) Patrzyłem ogólnie na inny towar, m. in rękawiczki, ale nie są to jakieś super rękawiczki więc ich nie brałem. Pompka za 20zł nożna też nie była jakas swietna. W końcu to tylko market jakby nie patrzec :) 

Oglądał ktoś maszynkę do czyszczenia łańcucha w Netto? Nie mogę sam podejść a nie wiem czy moją kobitę warto po to wysyłać?

Ja miałem ją zamiar kupić bo po nią poszedłem  ale jednak zrezygnowałem. Ale może pójdę drugi raz i ją wezmę, zastanawiam się nad nią. W końcu 20 zł tylko na nią więc się opłaca. NIe miałem wcześniej takiej więc nie wiem ile będzie działać ale może trochę wytrzyma.

Bez szans - paragon to podstawa do reklamacji/zwrotu itp.

Zwrot towaru to nie reklamacja. Reklamacja dotyczy produktów niezgodnych z umową, potocznie nazywanych wadliwymi, a zwrot – towarów pełnowartościowych i zgodnych z umową. Prawo nie przewiduje obowiązku przyjmowania zwrotów i wszystko zależy wyłącznie dobrej woli sprzedawcy. Dlatego w tym przypadku sprzedający, dając z własnej woli taką możliwość konsumentowi, ma również prawo uzależniać przyjęcie zwrotu od okazania paragonu i spełnienia innych warunków (np. opakowania czy metki bez uszkodzeń).

W przypadku reklamacji, najczęstszym błędem po stronie sprzedawców jest interpretowanie paragonu jako jedynego dowodu na to, że doszło do zakupu towaru, a przecież konsument może np. przedstawić świadka czy też wyciąg z banku, bądź wydruk z terminala obsługującego karty płatnicze.

Wydaje mi się jednak, że prawo to przewiduje: "

Zgodnie z ustawą z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z 2000 r. Nr 22, poz. 271 z późn. zm.) Użytkownik będący Konsumentem ma prawo do odstąpienia od umowy sprzedaży bez podania przyczyn, w terminie 10 dni kalendarzowych od dnia dostarczenia towaru. Do zachowania terminu wystarczy wysłanie pisemnego oświadczenia przed upływem terminu."

Swoją drogą - ja pisałem z swojego doświadczenia, gdzie każdorazowo wymagany był tzw dowód zakupu (faktura/paragon). Nigdy też - prawdę mówiąc nie ptróbowałem posłuzyć sie inną formą potwierdzenia zakupu, więc kto wie - może wydruk z konta by uznali.

Gość PiotrowskiGD

Lidl przyjmuje pez problemu w terminie 7 dni. po tym czasie może Ci przyjąć...według "widzimisie" pani kierownik.

Ale...zawsze możesz pogadać. Przecież te ich marki sprzedawane są tylko u nich. więc to tylko kwestia argumentów z panią kierownik i twojej siły przebicia.

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 17 Marca 2014 - Brak powodu
Ukryte przez mrmorty, 17 Marca 2014 - Brak powodu

Ja cie q..a nie pie...e dajesz przepis wyssany z palca i starasz sie go podczepic pod kupno w Lidlu ...

Ta cała twoja ustawa tyczy się umów zawieranych poza lokalem przedsiębiorcy i na odległość ... a z tego co pamiętam Lidl wysyłkowo nie sprzedaje 

Pozdro

Dzisiejsze Netto: godzina 7:50, ludzi brak, towar w pełnym asortymencie.

Wziąłem:

- rękawiczki (wyglądają lepiej niż lidlowe, robi je Outhorn - ta sama firma co kurtki i jakieś takie plecaki pseudooutdoorowe robi; nie ufam do końca, ale zobaczymy. Przynajmniej nic się nie pruje, choć mam zastrzeżenia do samej gąbki/pianki)

- chwyty kierownicy za 3,99. Są dwa rodzaje: piankowe i gumowe. Wziąłem piankowe, bo za te gumowe nie dałbym nawet złotówki. Za 4zł nie mam żadnych oczekiwań, mogą mnie zaskoczyć jedynie na plus.

- rogi za 16zł bodajże. No, tutaj może być hit. Wyglądają porządnie, są, jak mi się wydaje, aluminiowe. Dobrze mi się je chwyta, choć to może być kwestia indywidualnych preferencji.

Miłego dnia!

Potwierdzam, zakupiłem dziecku rękawiczki (za tą cene naprawdę nie są złe) , rogi na kierownice (wykonanie dobre i powinny długo mu posłużyć) oraz lampki przód i tył na baterie CR2032, bardzo "mocno" mrugają a o to chodzi przy rowerze dla dziecka aby był dobrze widoczny.

Oglądałem maszynkę do czyszczenia łańcucha - osobiście nie używam takich ułatwień ;) ale wykonanie wygląda na tragiczne i jest strasznie mała, nie wiem czy to ma znaczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...