Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2014 cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupione: koszulka biało-niebieska, spodenki, koszulka termo, zestaw kluczy, czyścidło W5. Zastanawiam się na którąś z popek małych - ma ktoś? Opinia?

Koszulka b-n na zmianę - M'ka bo L'ka była hmmm długa!, spodenki - pierwsze moje takiego rodzaju - mam inne "główne", bardziej bojówkowe. Spodenki rozmiar L - nie wiem czy powinny się delikatnie "fałdzić" w okolicach pachwiny po paru ruchach - na długość sądzę, że są ok. Dolegają ładnie do ud. Zestaw kluczy - za tę cenę? Powinny dać radę. Czyścidło W5 - ogólnie wszelkie chemikalia W5 mają bdb opinię więc tutaj nie sądzę, aby było inaczej - jak użyję dam znać. wziąłem 2szt - za piątala jak za darmo. Podobny preparat kupowałem swego czasu w Kauflandzie w promo za 17zł z 25 - więc różnica jest. Zobaczymy czy będzie (lub nie) w działaniu.

Ja sie boje o XXL bo skoro na klate 130cm pasuje... to na mnie bedzie wisialo :/ (110cm) szkoda ze sam nie moge isc

Możesz poprosić żeby ktoś wziął dla Ciebie 2 rozmiary i potem 1 szt. oddasz. Jakis rozmiar powinien pasować przy 110 cm. Ja niestety muszę się obejść smakiem.

Zakupione:

-podsiodłówka + narzędzia (w takiej cenie chyba lepiej nie znajdziesz)

-spodenki (takie o)

-pompka za 30 zł (wywarła na mnie pozytywne wrażenie, napompowała oponę do 9 bar, manometr wydaje się wiarygodny, bo tyle samo bar wykazało na innym sprzęcie) 

Zakupił ktoś może tę pompke? http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-FEFDD309-06A72A56/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?action=showDetail&id=9256

Nada się na awaryjne pompowanie szosy w trasie?

Ja wczoraj z dziewczyna kupiłem po kurtce i rękawicach na rower + pompka ta za 11.99. 

Kurtki bardzo estetyczne. Mam 186cm wzrostu i L-ka pasuje idealnie. Przejechałem w niej rekreacyjnie kilka kilometrów i wydaję się być ok. Miłym dodatkiem jest taka guma przy dole która zapobiega podwijaniu. Rękawice hmmm jak ktoś napisał pewnie dłużej jak sezon nie wytrzymają ale za tę cenę uważam, że są ok. Używałem dotychczas innych bez żelowych wkładek i teraz faktycznie jest trochę wygodniej. Pompki nie używałem jeszcze, kupiłem by mieć jakąś awaryjną w domu a tej za ponad 20zł nie mam gdzie za bardzo trzymać ;)

Gość PiotrowskiGD

Zachęcony głownie ceną zakupiłem kask made by Lidl.

Odradzam, system mocowania słaby. Przymierzałem, wydawał się OK. Po przymierzeniu dokładniejszym w domu - okazuje się, że system mocowania nie dość, ze niechlujnie wykonany to słaby. Kask nie jest stabilny. Wykonanie dostateczne, ładny design ale paski to najtańsze wstążeczki. Kask nie chroni głowy w sposób dostateczny, jutro idzie do zwrotu. Pamiętajmy jednak, ze to tylko 50 pln...Nie mniej ochrona głowy nie jest dobra...

Zakup miał miejsce dzisiaj, czyli w drugim dniu obowiązywania gazetki promocyjnej LIDLA, byłem dokładnie w trzech Lidl'ach w Gdańsku. pierwszy na skrzyżowaniu Grunwaldzkiej i Kościuszki kompletnie przebrany, towar powywalany z kartonów, bałagan max. Drugi LIDL na Uphagena - podobnie - choć większy wybór i ostatni w Nowym porcie.... Zakup miał miejsce na Uphagena. Tam było kilka jeszcze w kartonach

Oto fotki.

8qy9.jpg

jmbb.jpg

uv6m.jpg

Dziś znów odwiedziłem lidla i o dziwo wszystko jeszcze było. Więc wziąłem szary kask (niestety również mam źle poprzekładane paski, tak jak PiotrowskiGD), koszulkę szarawą w rozmiarze M (niestety jest mega duża, ściągacz sięga mi, aż za pośladki) oraz spodenki 3/4 - również wg. mnie są za duże.

Dodam, że mam 174 cm.

Dziwna sprawa z tą ich rozmiarówką bo pamiętam z jesieni, że edycja dot. biegania w rozmiarze M na mnie pasowała. Ta natomiast jest nie do przyjęcia. Tak więc w najbliższym wolnym dniu udaję się z powrotem do Lidla tym razem na zwrot.

@, Przeczytałem twoją "recenzję" i postanowiłem zareagować ... bo się nie zgadzam

Piszesz że nie zapewnia ochrony ... gwarantuje ci że zapewnia ... 3 razy uratował moją czaszkę przed problemami ... za trzecim razem pękł (bo taka jego rola) i czeka na następcę ... zapewniam cię że ochronę zapewnia.

Zarzucasz kiepski "system mocowania" ... typowy system mocowania w budżetowych kaskach 2 czasem nawet 3 razy droższych.

Nie jest też niechlujnie wykonany ... mam ten kask 2 lata podczas których zrobiłem z nim około 14 tys km ... niechlujnie wykonany dawno by się rozpadł.

Kask jest niestabilny na głowie ... też tego nie zauważyłem ...

Jeżeli nie leży na twojej głowie jak należy to widzę tylko 3 wytłumaczenia ...

1 - źle wyregulowałeś paski

2 - kupiłeś niewłaściwy rozmiar

3 - kształt twojej głowy nie wpasował się w formę kasku

Jak dla mnie ma tylko 1 minus ... problem z demontażem wkładki / gąbki która okala pasek na czole ... nie da się jej zdemontować bez rozcięcia a wyprać to czasami po prostu trzeba. 

Moja obserwacja rynku mówi że jest to najlepsza oferta w tej cenie ... wiele kasków 2 x droższych nie jest warta uwagi przy Lidlowym ... no chyba że mówimy o gustach  i komuś się nie podoba ...

Ponad to jak na swoją cenę ma świetną wagę realną.

Bez lampki mój waży realnie około 255 g w całości, gdzie większość tanich kasków ma podawaną wagę samej skorupy i realnie ważą grubo ponad 300g.

W moim przekonaniu twoja ocena jest wysoce niesprawiedliwa.

Pozdrawiam

Gość PiotrowskiGD

@, Przeczytałem twoją "recenzję" i postanowiłem zareagować ... bo się nie zgadzam

Kask jest niestabilny na głowie ... też tego nie zauważyłem ...

Jeżeli nie leży na twojej głowie jak należy to widzę tylko 3 wytłumaczenia ...

1 - źle wyregulowałeś paski

2 - kupiłeś niewłaściwy rozmiar

3 - kształt twojej głowy nie wpasował się w formę kasku

Jak dla mnie ma tylko 1 minus ... problem z demontażem wkładki / gąbki która okala pasek na czole ... nie da się jej zdemontować bez rozcięcia a wyprać to czasami po prostu trzeba. 

Moja obserwacja rynku mówi że jest to najlepsza oferta w tej cenie ... wiele kasków 2 x droższych nie jest warta uwagi przy Lidlowym ... no chyba że mówimy o gustach  i komuś się nie podoba ...

ponadto jak na swoją cenę ma świetną wagę realną.

Bez lampki mój waży realnie około 255 g w całości, gdzie większość tanich kasków ma podawaną wagę samej skorupy i realnie ważą grubo ponad 300g.

W moim przekonaniu twoja ocena jest wysoce niesprawiedliwa.

Pozdrawiam

Cóż, możliwe ze masz rację. jak wcześniej pisałem towar już mocno przebrany pozostał. Sam kask sprawia fajne wrażenie wizualne.

Może po za tym, ze jest zwyczajnie nieciekawy kolorystycznie, ale to zawsze można niewielkim kosztem zmienić, np. taśmami koloryzującymi itp

Kask niestety na mojej głowie rozmiaru średniego nie jest zbyt stabilny, wiele prób zmiany ustawień mocowania taśm - nie poprawił ostatecznie stabilności kasku na głowie. Możliwe, ze diabeł tkwi w małym szczególe - otóż właśnie zauważyłem, że jedna z taśm jest źle przyszyta i być może problem dotyczy wyłącznie tego egzemplarza.

W dniu jutrzejszym dokonam wymiany i ostatecznie podejmę decyzję. Bo cena rzeczywiście jak za darmo....

Zakupilim w sumie:

2 x kask

2 x koszulka

2 x rękawiczki

2 x skarpetki (tylko dla mnie :P - rozmiar "kajak mniejszy")

Szukałem też preparatów W5, ale nie było :( - może nie dowieźli?

Cóż - może jeszcze gdzieś znajdu (w co wątpiu).

Mam identyczny kask. Dopasowanie to kwestia indywidualna. Niedopasowanie to może zła regulacja, kształt głowy. Kumple też jeżdżą w tych kaskach i raczej sobie chwalą. Fakt, że na każdym z nas prezentują się inaczej. Obecna cena jest atrakcyjna. Ja dwa lata temu płaciłem chyba dychę więcej. W maju lub sierpniu pewnie pojawią się ponownie. Drugi rzut może być bez światełka tylnego i cena dużo wyższa. W tamtym roku chyba z 80 dych.

A orientuje się ktoś czy ten licznik coś warty? Bo się zastanawiam czy go nie kupić. Miałem brać sigme 12.12 ale ten jest tańszy o wiele i się zastanawiam.

Kumpel kupił kiedyś licznik w lidlu. Inaczej wyglądał, był kwadratowy. Mimo ilości funkcji to moim zdaniem nie warto w niego inwestować. Złe mocowanie do kierownicy, brak taśmy klejącej, tylko na opaski "elektryczne". W słońcu słobo czytelny. Po większym deszczu wysiadł.

Kupiłem wczoraj pompkę tą dużą nożna z Lidla, jak na razie daje radę :D Niestety rękawiczki to raczej nie są super jakości, dziwnie się marszczą po zapięciu, rozmiarów jest wiele, ja kupiłem 9 bo jedyna pasowała na moją niezbyt dużą rękę.

Testowałem wczoraj bluzę softshell.

Godziny treningu 16:20~17:40 słonecznie

Temp +7 ale spadło do +5

Teren leśny, interwał

Pod bluzą miałem brubecka ocieplanego.

Na pierwszych 2km było mi chłodno ale przyjemnie, potem już do końca bardzo ciepło ale nie za ciepło.

Oddychalność raczej nie istnieje z tym że, ja mam wysoką potliwość, bluza zatrzymała mnóstwo potu. Nie była to przejażdżka tylko dość mocna walka ze wzniesieniami, także możliwe, że osoby które nie kręcą jak by miały ADHD będą bardzo zadowolone.

Ogólnie może być za te pieniądze.

Z przodu jest mała kieszonka która może posłużyć jako wentylacja ale przy +5 nie ryzykowałem zdrowiem :)

BTW poniżej +5 to albo dodajemy mikro-polar pod spód albo inna kurtka.

@,

Nic nie trzeba ciąć.

Rizpinasz boki za uszami i wysuwasz plastik z gąbka w dół jestcwcisniety na choinki w styropian ;)

Powodzenia z eksperymentowaniem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...