Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2014 cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

ja kupilem kask nawet spoko lezy ale mysle czy go nie oddac bo nie wiem czy bede uzywal w koncu :)

ogolnie u mnie bardzo duzo rzeczy okularow pelno :) ciuchow tez raczej nikt nie rzucil sie na to. A bylem kolo 12 :)

wyczytalem o tej czolowce z biedronki wiec ruszylem na poszukiwania o dziwo znalazlem je jeszcze w biedronie i to przecenione na 15,99zl

ma ktos foto jak to zamontowac na kasku z lidla?

Dętek sporo, kurtek trochę, torebek mnóstwo, koszulek prawie brak, spodenek zostało, kasków trochę okulary wykupione i spray do czyszczenia łańcucha również. Odmówiła mi posłuszeństwa podstawka do licznika sigma, i teraz dylemat, kupować nową podstawkę czy licznik z lidla?

Apropos obecnej oferty Lidlowej, nasz test:

Kask rowerowy lidl (Crivit)

Kask jest z zeszłego roku, ale z tego co widać jest identyczny jak w tegorocznej kolekcji.

Generalnie: jak to jeden z najlepszych produktów z rowerowej oferty Lidla

Nie polecamy: rękawiczek, spodenek, plecaka rowerowego (był w zeszłorocznej ofercie)

Ja podobnie jak rok temu zestaw dla błotniaka :) tania odzież do najgorszych warunków.

- Spodenki i Koszulka funkcyjne, z tego korzystam nawet przy pracach ogrodowych, odprowadza pot na zew przez co komfortowo się czuję jak wieje wiatr a jest za ciepło żeby brubecka zakładać.

- Spodenki 3/4 z wkładką, idealne jak błoto w polach/lasach a trenować trzeba. Zeszłoroczne spodenki skończyły się z 2tyg temu, odpruła się wkładka

- Kurtka softshell, no cóż wcześniej miałem hardshella z lidla który wytrzymał 2 zimy i wytrzyma jeszcze jedną. Jeździłem przy -20 i było mi w tym gorąco. Teraz wziąłem softa, zobaczymy jak mi się teraz będzie jeździło, powinien się nadać nawet na letnie wieczorne wypady

Wkładki z lidla to padliny, rogelli jest bardziej komfortowy ale jak ktoś trenuje 4~6 razy na tydz i nie sypie mu się gotówa z kieszeni to brać nie marudzić.

Skarpet nie brałem bo zeszłoroczny zestaw jest nadal jak nowy :)

Polecam też termo bieliznę dla motocyklistów, jeździłem na przemian z ocieplanym brubeckiem i nie ma żadnej różnicy w trzymaniu ciepła. Brubeck lepiej się zakłada jak i troszkę wygodniejszy jest.

To tyle, udanych łowów :) w Tczewie po 16 jeszcze było pełno wszystkiego.

Pisałem z komórki i całość nie poszła. Na pulsometrze jesteśmy w stanie wyznaczyć strefy?

Pozdrawiam

Jeśli mnie pamięć nie myli, to w zeszłorocznym było tak, że jedną strefę dało się ustawić samemu, a dwie lub 3 były zdefiniowane na stałe.

Kupiłem spodenki, bo lepsze to niż jakieś odstające gówna. Zobaczymy. Jedynie coś ta wkładka mi nie pasuje, może przez to, że to moje pierwsze spodenki takie?

Jeśli wkładkę masz "na jajkach" a nie pod tyłkiem to normalne. Normalne dla spodenek z Lidla :) Też po kupnie spodenek z Lidla miałem wrażenie jakbym chodził z kupą w majtach i myślałem że tak ma być dopóki nie kupiłem lepszych spodenek. 

Prawda jest taka że ta ich rozmiarówka i krój jest kosmiczny. Miałem lidlowe M-ki, spodenki były ok ale wkładka była z przodu. Zmieniłem na Rogelli L - spodenki ok wkładka lekko z przodu. Ostatecznie mam Rogelli XL - spodenki pasują wkładka jest idealnie. 

Generalnie skusiłem się tylko na koszulkę ...

Wkładka w gatkach, które macałem jest co najmniej kiepska ... to nie to co dawali w 2012 ... nawet pielucha z ostatniej serii ocieplanej choć do dobrej jej daleko to i tak całkowicie inna bajka.

Rękawiczki też do mnie nie przemówiły ... 

Słowem albo ja "rowerowo dorastam" albo poziom trzyma tylko kask i reszta oferty zaczyna być zwyczajnie tylko tania.

Pozdro

Odmówiła mi posłuszeństwa podstawka do licznika sigma, i teraz dylemat, kupować nową podstawkę czy licznik z lidla?

Oczywiście że nową podstawkę. W Decathlonie są po ok 35 zł a jakościowo są jakby leprze niż fabryczne. Wiem, bo sam ostatnio nabyłem.

Ja się zastanawiam nad kupnem zarówno tej dużej pompki jak i tej małej, z wężykiem. W tej chwili używam takiej małej z Gianta 5-letniej i już uszczelka jest tak zjechana z jednej strony, że trzeba pod mocnym kątem pompować...

Natomiast również mam pytanie o te smary i preparat w sprayu do czyszczenia łańcucha, warto? jeśli tak to który, ten olej silikonowy czy smar W5?

I czy były u Was dętki Presto?

Ja zakupiłem dzisiaj spodenki 3/4 dla żony + dętki i licznik.
Dętki jak dętki, za tą cenę wydają mi się bardzo OK.

Spodenki kupiliśmy ponieważ żona żadnych nie ma, a szkoda mi kasy żeby dla niej wyrzucić więcej pieniędzy gdy jeździ ze mną tylko okazyjnie po kilkanaście kilometrów. Poza tym ja w moich zeszłorocznych z Lidla zrobiłem około 2000km i komfort w stosunku do spodenek 'cywilnych' jest nieporównywalny.

Licznik już zamontowany na rowerze żony i jestem mile zaskoczony. Nie jestem w stanie wypowiedzieć się na temat trwałości, ale w porównaniu do mojej Sigmy 1200, ma naprawdę kilka użytecznych funkcji więcej (duży plus za podświetlenie). Z drugiej strony, ciężko 'chodzą' przyciski, jest sporo większy i mniej estetyczny niż mój licznik. W mojej opinii dla mojej kobiety w sam raz :)

Jako podsumowanie, według mnie dla początkujących amatorów-rowerzystów jak ja, oferta z Lidla jest super rozwiązaniem, gdzie nie wydając tysięcy zł możemy się zaopatrzyć w ubrania i sprzęt do jazdy na cały rok, a potem (tak jak ja to robię w obecnej chwili) wymieniać to na towary markowe, i nie żałować po pól roku, że jednak nie chce mi się pedałować, a za spodnie 300zł dałem.

P.S. Nie wiem czy mam rację, ponieważ doświadczenie mam marne, ale obecny soft z Lidla wydaje mi się mniej 'ceratowy' niż ten z ostatniej kolekcji jesiennej.

Pozdrawiam

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 10 Marca 2014 - Brak powodu
Ukryte przez mrmorty, 10 Marca 2014 - Brak powodu

Jeśli wkładkę masz "na jajkach" a nie pod tyłkiem to normalne. Normalne dla spodenek z Lidla :) Też po kupnie spodenek z Lidla miałem wrażenie jakbym chodził z kupą w majtach i myślałem że tak ma być dopóki nie kupiłem lepszych spodenek. 

Prawda jest taka że ta ich rozmiarówka i krój jest kosmiczny. Miałem lidlowe M-ki, spodenki były ok ale wkładka była z przodu. Zmieniłem na Rogelli L - spodenki ok wkładka lekko z przodu. Ostatecznie mam Rogelli XL - spodenki pasują wkładka jest idealnie.

Mam od fiuta przez dol az do wylotu z odbytu i tyle. Z tyłu się zgina i jakoś dziwnie to wychodzi. Po prostu widać, że ją mam, a nie tak jak chyba powinno wyglądać. Pewnie przez złą wymiarówke.

Co jak co, zostawie. Do lasu, w cieżki teren się sprzyda.

Oglądałem kask i mnie nie powalił, wolę dołożyć nawet drugie tyle i być bardziej pewny, jak dla mnie tak waznego sprzętu. Zakupiłem okulary z ciemnymi szkłami(tylko takie zostały, bez uszkodzeń). Do tego rękawiczki i dętki. Rękawiczki nie powalają jakością, ale mam nadzijeje że do jesieni wytzrymają! Co do dętek, to ktoś wię co z ich rozmiarem, przypuszczam, że są one 1.5-2.15? 

Jak byłem po 17 w Gdańsku lidl był przebrany, same resztki. Nie kupiłem odtłuszczacza do łańcucha, ale i tak nie narzekam. Miałem chrapkę na odzież termiczną, ale również nic nie zostało. Może później będzie lepiej, albo zakupy w decathlonie. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...