Foxi Napisano 25 Stycznia 2014 Napisano 25 Stycznia 2014 Hej, mam nową ramę i chcę zabezpieczyć ją przed otarciami lakieru od pancerzy. Wiem, że są specjalne gumki na pancerze i łatki na ramę, ale te specjalnie na rower trochę kosztują. Czy znacie jakieś zamienniki, które pomogą mi zabezpieczyć ramę przed otarciami a łatki będą się trzymały nawet w ciężkich warunkach?
benek196 Napisano 25 Stycznia 2014 Napisano 25 Stycznia 2014 ja używałem taśmy izolacyjnej czarnej bo miałem czarną ramę i spisywała się znakomicie
Mod Team adamos Napisano 25 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 25 Stycznia 2014 Łatki możesz porobić z folii ochronnej (np. 3M). Poszukaj na forum - jest kilka watków.
Centek Napisano 25 Stycznia 2014 Napisano 25 Stycznia 2014 Ja używam folii przeźroczystej o strukturze "karbon" Do kupienia w sklepach "tjuningowych" Jak chcesz to mogę wysłać Ci listem kawałek taki jak wchodzi w kopertę a łatki sobie powycinasz wg uznania.
Tomash Napisano 25 Stycznia 2014 Napisano 25 Stycznia 2014 4 sztuki osłonek na pancerze w Decathlonie kosztuje coś koło 12 zł. Trzeba je teoretycznie nauswać na pancerze, ale ja swoje przeciąłem, zakleiłem izolką i trzymają. Zdecydowanie polecam! Miałem też takie nakładki Unexa, które są już poprzecinane, ale kosztują ok. 5zł za sztukę i mają małą średnicę - na grubszy pancerz (np. Gore) nie wchodzą. Ja swoje szybko pogubiłem, a ta która się jeszcze trzyma ciągle się przesuwa. Jeśli chodzi o folię to jest teraz temat o tym "na topie":http://www.forumrowerowe.org/topic/152004-folia-ochronna-czy-oklejacie-rowery-folia-ochronna-w-innych-miejscach/ polecam przeczytać.
Foxi Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Napisano 25 Stycznia 2014 http://allegro.pl/samoprzylepna-folia-ochronna-progi-zderzaki-90x50-i3854599946.html zastanawiam się nad taką folią, może ktoś się wypowiedzieć na ten temat?
Plastyk Napisano 25 Stycznia 2014 Napisano 25 Stycznia 2014 Był sobie temathttp://www.forumrowerowe.org/topic/107908-pancerze-piluja-rame-jak-temu-zapobiegac/
rowerzysta01 Napisano 25 Stycznia 2014 Napisano 25 Stycznia 2014 osobiście użyyam naklejek BIKE - PROTECTION, szkodz tylko że nie sa przeźroczyste tylko matowe (tak jak koszulki na dokumenty)
Foxi Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Napisano 25 Stycznia 2014 Ja, też chciałem, przeźroczyste. Mam niebieską ramę i nie chciałbym żeby się to mocno odznaczało.
DominikM Napisano 27 Stycznia 2014 Napisano 27 Stycznia 2014 Mam taką folią (na progi) oklejonego białego speca - bardzo dobrze się spisuje.
rowerzysta01 Napisano 27 Stycznia 2014 Napisano 27 Stycznia 2014 @Foxi na stronie o której wspominałem pojawiła się seria foli przeźroczystych: crystal
s2power Napisano 4 Lutego 2014 Napisano 4 Lutego 2014 Wejdz do jakiejs agencji reklamowej. Na pewno maja pelno scinek folii, z ktorych wyklejaja reklamy. Nie powinno byc problemu z doborem koloru a nawet gdyby to zawsze mozesz sprobowac przezroczystej folii.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.