Skocz do zawartości

[Ochrona ramy] Przed otarciami pancerze.

Foxi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, mam nową ramę i chcę zabezpieczyć ją  przed otarciami lakieru od pancerzy. Wiem, że są specjalne gumki na pancerze i łatki na ramę, ale te specjalnie na rower trochę kosztują. Czy znacie jakieś zamienniki, które pomogą mi zabezpieczyć ramę przed otarciami a łatki będą się trzymały nawet w ciężkich warunkach?

Napisano

Ja używam folii przeźroczystej o strukturze "karbon" :) Do kupienia w sklepach "tjuningowych" :)

Jak chcesz to mogę wysłać Ci listem kawałek taki jak wchodzi w kopertę a łatki sobie powycinasz wg uznania.

Napisano

4 sztuki osłonek na pancerze w Decathlonie kosztuje coś koło 12 zł. Trzeba je teoretycznie nauswać na pancerze, ale ja swoje przeciąłem, zakleiłem izolką i trzymają. Zdecydowanie polecam! Miałem też takie nakładki Unexa, które są już poprzecinane, ale kosztują ok. 5zł za sztukę i mają małą średnicę - na grubszy pancerz (np. Gore) nie wchodzą. Ja swoje szybko pogubiłem, a ta która się jeszcze trzyma ciągle się przesuwa.

Jeśli chodzi o folię to jest teraz temat o tym "na topie":
http://www.forumrowerowe.org/topic/152004-folia-ochronna-czy-oklejacie-rowery-folia-ochronna-w-innych-miejscach/

polecam przeczytać.

Napisano

Wejdz do jakiejs agencji reklamowej. Na pewno maja pelno scinek folii, z ktorych wyklejaja reklamy. Nie powinno byc problemu z doborem koloru a nawet gdyby to zawsze mozesz sprobowac przezroczystej folii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...