Skocz do zawartości

[Łożyska]Cane creek 40.

Scarper

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam poszukuję łożysk takich http://store.canecreek.com/p/bearing-41mm-black-oxide-pair?pp=8

Dałem koło do centrowania z całym rowerem, jakaś pierdoła musiała zdejmować nowo założony widelec i cos za mocno albo krzywo skręciła stery że dolne łożysko się rozsypało, powiedzieli że pokryją koszty łożysk, tylko muszę je znaleźć.

Jeszcze uszczelke a tym rozerwali http://store.canecreek.com/p/40-crownrace-41-30-steel/headsets_parts_crown-races_40-series?pp=8 nie wiem jak ale musi być nowe.
Stery były nowe, może zrobiły 1km...

Zastanawiam się po co zdejmowali widelec do centrowania koła?

Napisano

Oglądałem z lupą i halogenem 1000W. Więc na 90% nic nie przeoczyłem.

Koleś zawsze spoko robił, ale przyjął praktykanta, bo dotacje są, jak przekręciłem kierownica i zobaczylem ze chodzi z oporami to chcialem kolesiowi nogi z dupy powyrywac, jeszcze sruba od kapselka jest zgieta i top cap porysany.

Łożyska 120zł, za tyle to ja całe stery kupiłem.

Napisano

Części zamienne zawsze są droższe niż w pełnym produkcie. Ale z drugiej strony 120zł za 40 to strasznie tanio. Inna sprawa, czym się przejmujesz? Jak bardzo się schrzaniło, tak słono się płaci.

I na przyszłość jeśli już musisz coś oddać do serwisu to tylko tę niezbędną część, nie cały rower.

Napisano

Pytasz czemu rozbierali rower... np żeby zobaczyć coś co ich zainteresowało - ja czasami tak robię, choćby żeby "obadać" jakie łożyska są w takich sterach, dosyć drogich i mało popularnych.

Oczywiście jest też możliwość że chcieli zrobić coś "niecnego"...

Zamiast tych łożysk można zamontować każde inne - to typowy rozmiar sprzedawany w wielu innych sterach.

Łożyska które masz mimo ceny całości nie są super rewelacyjne.

Napisano

Zamówiłem nowe stery i łożyska od 110, na ich koszt.

Łozysko było odwrotnie włożone i się rozdzieliło na 2 części, a w środku co było ? WIANEK !!!

Dałem nowy wianek i na prasie sprasowałem ładnie i jak nowe jest łożysko.

Napisano

A co chciałeś znaleźć w środku, oczywiście, że wianek, łożyska ACB działają na takiej samej zasadzie jak "zwykłe, tyle, że są kompaktowe i lepiej uszczelnione - choć z tym uszczelnieniem to też jest różnie ...

Napisano

Myślałem że to bedzie wyglądać tak jak łożysko maszynowe normalne, takie jakie widywałem.

Jakie polecacie dobre zamienniki takich łożysk?

Dostane je w sklepie z łożyskami?

Czy taki kształt łożyska tylko cane creek produkuje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...