krawiec91 Napisano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Mój kumpel ma taka przerzutkę w rowerze: Shimano Tourney i chce ja wymienić na coś lepszego np. acerę czy alivio. Na zdjęciach widać, że mają one inne mocowanie na haku, tourney ma jeszcze jakąś dodatkową śrubkę. Czy do jego ramy można założyć acerę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Jesli przy ramie jest hak na przerzutke (taki z gwintem o duzej srednicy) to bedzie mogl zalozyc, ale niekoniecznie musi byc jesli rama byla przystosowana do mocowania przerzutki z hakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 3 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 A są jakies przejściówki z mocowania przerzutki na osi do mocowania przerzutki na hak?? Czy trzeba wymienić całą ramę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Miałem turenya ale on byl montowany na hak (ten tutaj jest z hakiem) Możliwe że są dwa rodzaje tourneyów. Obadaj czy na pewno przerzutka twojego kolegi ma takie mocowanie jak to w aukcji którą podałeś czy może bardziej takie: http://www.allegro.pl/item107135618_super_...najtaniej_.html Zauważ że "twoja" ma miejsce w które trzeba wsadzić śrubę (oś koła) i dokręcić, natomiast ta z "mojej" aukcji ma mocowanie z dodatkową śrubą na imbus którą dokręca się do specjalnego haka na ramie (czasem ten hak jest częścią stałą ramy, czasem jest wymienny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabath21 Napisano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Jesli chcialbys zalozyć lepsza przerzutke do rowerku to są dostepne w sklepach haki wymienne mocowane do osi koła, cena około 2 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 4 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Właśnie o to mi sabath21 chodziło. Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.