grucha34 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Taa... moja miarka nie jest atestowana przez Manitou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 12 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 (edytowane) Odświeżę temat. Witam dziś takie coś przyuważyłem, jak składałem koło u siebie, nie za mało to wchodzi, nie powinno być do końca wchodzić i się opierać na widelcu. Chociaż w szosie patrzyłem i jest tak samo że po bokach na tym się opiera też mało, aż strach pomyśleć jak by pękło coś, na 3-4 gwintach jadę. Też tak macie? Wiadomo to jest 9mm, bakja jest w osiach 12 czy 15 sztywna rura inna technologia. Edytowane 12 Lipca 2017 przez kamar59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Nie ma to znaczenia w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 12 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 (edytowane) Czyli tak może być, ok. A dlaczego w tym miejscu nie ma, to w większości gwint nie jest do końca uchwytu? Edytowane 12 Lipca 2017 przez kamar59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemogg Napisano 15 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Właściwe przesunięcie osi piasty w przypadku MTB wynosi od 5 do 5,50 mm - czyli właśnie te mniej więcej 4 czy 5 gwinty, gdybyś kiedyś rozkontrował piastę ta wartość przydaje się, możesz sprawdzić suwmiarką. Zauważ że w QR 9mm dochodzi sprężynka w szybkozamykaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 25 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 (edytowane) Chyba zrobię serwis amorka mojego (R7) w sierpniu. Dla przypomnienia 16 ml w każdą goleń i 5 ml w komorę powietrzną tego samego oleju syntetycznego 5W/40 ? A dlaczego nie 10W/40 co mi to zmieni? Coś jeszcze jakieś porady? Motorex http://allegro.pl/olej-do-amortyzatora-motorex-100-ml-gestosci-i6884049662.html A te śruby co są, to jak się nazywają co przykręcone są do hamulca zacisku do dolnej goleni amortyzatora. Pytam bo widziałem że jedna ma już w środku słabe gwint żebym ją czasem nie miał problemu wykręcić i będzie mi się klucz imbusowy kręcił w środku. Chyba kupie to w sklepie pierwszym lepszym ze wkrętami itp. Tylko długość odpowiednią dostosować i tyle. Edytowane 25 Lipca 2017 przez kamar59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 7 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) Parę fotek z serwisu ostatniego. Tłumik, stary olej. Oryginalny jeszcze. Komora powietrzna pustynia była. Tu, po nalaniu nowego 15W Stary olej Edytowane 7 Sierpnia 2017 przez kamar59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 30 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 (edytowane) Pamiętacie ile oleju i jaki olej wlać w Manitou R7? Edytowane 30 Marca 2022 przez kamar59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 31 Marca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Nie, ale miło powspominać mój pierwszy powietrzny amortyzator. Jestem mówiąc uczciwie lekko w szoku, że one przetrwały do tego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 6 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2022 Jak się dba to się ma na lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) Dzisiejszy serwis olejowy R7... Stary olej i gąbki. Lekko coś schodzi powłoka na dwóch lagach, normalne to? Nie widać tego przy napompowaniu, jest to na wysokości + - gąbek? Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez kamar59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi