Frycu963 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Witam jedno pytanie nie umiem znaleźć odpowiedzi w Google Chodzi o to że dałem jakiś czas temu amortyzator do serwisu wszystko dobrze ale regulacja tłumienia była zbyt powolna więc przekręciłem zawór i .... zaworek do połowy wpadł do środka jak naciska na amortyzator tak ze 1,5-2,5 cm to ten zaworek się cały pokazuje nie umiem go przykręcić a gdy puszczam lub gdy naciskam na amor to słychać takie stuknięcia od tego zaworka co robić ? Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Frycu963 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 24 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Zakładam,że chodzi Ci o pokrętło tłumienia powrotu ( Rebound)? IMO masz poluzowaną śrubę dolną trzpienia powrotu. Małym śrubokrętem krzyżakowym odkręć pokrętło, zdejmij je, następnie imbusem 8 mm spróbuj dokręcić śrubę kręcąc przeciwnie do ruchu wskazówek zegara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frycu963 Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 a spuścić przy tym powietrze bo te pobrętło kręci się razem z tą śrubką ,a odkręcam tę śrubkę w przeciwną stronę zegara ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Nie musisz spuszczac powietrza,Tutaj filmik, abyś miał pewnośc w którą stronę kręcic. Podstawowy serwis Firsta uważam że byłbyś w stanie sam zrobic, widac to po filmie - ingerencja serwisu według mnie nie jest konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frycu963 Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Wielkie dzięki za pomoc poszedłem od razu do warsztatu i tak zrobiłem wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi