Frycu963 Napisano 24 Stycznia 2014 Napisano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Witam jedno pytanie nie umiem znaleźć odpowiedzi w Google Chodzi o to że dałem jakiś czas temu amortyzator do serwisu wszystko dobrze ale regulacja tłumienia była zbyt powolna więc przekręciłem zawór i .... zaworek do połowy wpadł do środka jak naciska na amortyzator tak ze 1,5-2,5 cm to ten zaworek się cały pokazuje nie umiem go przykręcić a gdy puszczam lub gdy naciskam na amor to słychać takie stuknięcia od tego zaworka co robić ? Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Frycu963 Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 24 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 24 Stycznia 2014 Zakładam,że chodzi Ci o pokrętło tłumienia powrotu ( Rebound)? IMO masz poluzowaną śrubę dolną trzpienia powrotu. Małym śrubokrętem krzyżakowym odkręć pokrętło, zdejmij je, następnie imbusem 8 mm spróbuj dokręcić śrubę kręcąc przeciwnie do ruchu wskazówek zegara. Cytuj
Frycu963 Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Napisano 24 Stycznia 2014 a spuścić przy tym powietrze bo te pobrętło kręci się razem z tą śrubką ,a odkręcam tę śrubkę w przeciwną stronę zegara ? Cytuj
afly Napisano 24 Stycznia 2014 Napisano 24 Stycznia 2014 Nie musisz spuszczac powietrza,Tutaj filmik, abyś miał pewnośc w którą stronę kręcic. Podstawowy serwis Firsta uważam że byłbyś w stanie sam zrobic, widac to po filmie - ingerencja serwisu według mnie nie jest konieczna. Cytuj
Frycu963 Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Napisano 24 Stycznia 2014 Wielkie dzięki za pomoc poszedłem od razu do warsztatu i tak zrobiłem wszystko jest ok Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi