Skocz do zawartości

[hamulce] doradźcie jakie do DH!

CYCLEHAWK98

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

No.... Mega wylajtowany, równie dobrze to mogły być dwie tulejki bez tej badziewnej nic nie dającej poprzeczki.

Racja, te adaptery to dwie tulejki połączone minimalną ilością materiału.Jakim cudem to ma nie pęknąć?Chyba nikt nie myśli,że to felerne zaciski pękają.Oryginalny adapter shimano kosztuje 20-30 pln i na bank nie pęknie.A przynajmniej ja o czymś takim nie słyszałem.

• Mod Team

Ale kto rozsądny do Boxxera SLXa wkłada ? DO tego kiepski adapter, jak jest choć delikatna nie współosiowość to naprężenia zrobią swoje, to nie stal że sie wygnie i święto, alu pęka od razu. A każdy jak coś to byle najtaniej :P czasami sie nie da :P

• 2 tygodnie później...

Miałem taki adapter i szybko zrezygnowałem, bo stwierdziłem, że mocowanie nie jest pewne. Pod dużą tarczę na oko widać, że będą problemy, a o tym, co działo się przy skręcaniu i regulowaniu hamulca chyba już pisać nie trzeba.

Mam teraz adapter przykręcany osobnymi śrubami do widelca i hamulca, co powoduje, że mocowanie jest nadzwyczaj pewne, stabilne i proste w regulacji. Waga jest ogromna, bo to są cztery śruby i kawał aluminium, ale tarcza też pewnie z pół kilo waży.

Sama idea PM to idiotyzm entej potęgi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...