Skocz do zawartości

[opony] prośba o pomoc

Powodzian90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zarejstrowałem się tutaj specjalnie ponieważ potrzebuję pomocy. W stoim rowerku miałem kiedyś oponki o bardzo specyficznym kształcie. Oponki się zużyły i je zwyczajnie wyrzuciłem zamiast zapisać ich nazwe.

post-171190-0-84405800-1390500345_thumb.png

Pytanie jest następujące. Czy orientowałby się ktoś po kształcie opony czego szukam. Oczywiście załącam poglądowy szkic. Opony były płaskie i świetnie się na nich jeździło na prostej drodze nie stawiały proktycznie żadnego oporu, zapewniał to ten wypustek na środku, a po w jechaniu do lasu, czy bardziej lużne podłoże wypustek się zagłębiał i dalej można było jechać bez obaw o wywrotke.

Proszę o pomoc bo chętnie bym je założył na nowy sezon :)

Pozdrawiam i z góry dziękuje Powodzian90

Napisano

Nie poszukuję dokładnie tych samych choć było by miło mieć je znowu. Poszukuję tych opon ze względu na ich zachowanie na równej drodze oraz świetnemu trzumaniu na szutrze. Jeżeli ktoś miałby jakieś podobne toświadczenia z chęcią bym się o tym dowiedział :)

Napisano

Znalazłem oponke podobną lecz nie tą samą h-563 MTB rozmiar to 26 ta oponka na zdjęciu jest szeroka i jednocześnie idzie tylko wąskim paskiem po jezdni czyli coś czego szukam :) a co do ceny to wiadomo wolałbym mniej ale jakbym znalazł coś naprawde fajnego to i nawet 150 za sztuke

Napisano

. Jeśli coś tańszego to fajne są Geax Street Runner.

Absolutnie ich nie polecam. O ile mają naprawdę świetną trakcję to ich wytrzymałość jest tragiczna. Moje żyły zaledwie 3 tygodnie. :down:

Ja znalazłem na asfalt oponkę uniwersalną

http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/opony-detki/opony-rowerowe-26-cali-559/p,opona-travel-contact-26-cali-559-continental,43092.html#75516030

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...