Skocz do zawartości

Rower uniwersalny do 1200 zl

sloniu21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

to mój pierwszy post na tym forum chociaż mam konto od 2008 roku.

Proszę o poradę odnośnie wybrania modelu roweru.

1. cross albo MTB 29''
2. Jazda przede wszystkim po mieście (dojazdy do pracy) po dziurawym, pofałdowanym asfalcie, niektóre odcinki po dużej kostce brukowej.Rekreacyjna jazda po mieście ulicami, parku, lesie, drogami szutrowymi - ogólnie utwardzone drogi. Rzadko w terenie, ale nie żaden hardcore.
3. osprzęt mniej ważny - tylna przerzutka może być Acera, przednia Acera lub nawet jakiś tourney. Nie mam wymagań co do korby lub wkładu suportu. Przy moim jeżdżeniu chyba się nie rozsypie po 2 latach.
4. ważny dla mnie byłby widelec z działającą amortyzacją na kostce. Nie chcę się bawić, jeśli to niepotrzebne w zalewanie olejem

5. moja waga: 90 kg, wzrost 171 cm  (może dzięki jeździe trochę zrzucę ;))

6. cena do 1200 zł

Miałem kiedyś Authora Basica z amorem RST Capa T6 i ten amor w ogóle nie wybierał nierówności nawet na średnich dziurach i przy mojej wadze. Chciałbym w końcu amor, a nie imitację amora. Zamiast imitacji mogę jeździć na zwykłym stalowym widelcu.
Kolega z pracy namawia mnie na jakiegoś 29era, ja bym się skłaniał w stronę crossa. Ale niestety do 1200 zł to nie wiem co brać. Może jakaś używka, ale boję się kupować na odległość bez obejrzenia roweru na żywo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...