mbaranek Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Witam, Zakupilem niedawno rower, ktory byl wyposazony w hamulce Avid Elixir 1. Zostaly one jeszcze w sklepie wymienione na SLX M675. Tarcze pozostaly te z Avidow i o ile tyl jest OK to przod jest dziwny Powienien hamowac lepiej. Pytanie - jaka inna tarcze zalozyc? Moze SLX RT66? czy moze XT, ale jest duzo drozsza. Moze cos calkiem innego? Tarcza montowana na 6 srub, 180mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Jakie masz tarcze Avida?Jak już zmieniać na to na RT-76. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbaranek Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Musze sprawdzic, jakie to tarcze. Cos podstawowego co bylo z Elixir'em 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 jak masz $ na tarcze xt to czemu nie , b.duzo pozytywnych opinii ,a jak nie to cos tańszego slx lub jakies deore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Wymień na razie klocki na metaliczne z przodu , powinno to zwiększyć siłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbaranek Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Meatliki juz sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Ja mam tarcze po avidach i 675 zmetalizowany ... i to jest wręcz niebezpieczny hamulec ... tarcze G2Cs ? Jeżeli tak najpierw zdejmij tarcze, przeszlifuj papierem na mokro o gradacji ok 400. dotrzyj hamulec i będzie żyletka. Jak to nie pomoże ... hmm to wtedy zastanów się nad wymianą. Ale skoro tył jest ok ... to może coś faktycznie jest nie halo, zamieniałeś tarcze miejscami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbaranek Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 tarczy nie zamienialem bo tyl jest 160 przod 180 pojezdze jeszcze chwile i zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Tarcza taka czy inna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbaranek Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Witam, Tak mam taka tarcze jak na fotce od Puklus. Zrobilem kolejne kilkadziesiat kilometrow i jest coraz lepiej. Poczekam jeszcze troche z ewentualna wymiana bo widze ze hamulce sie docieraja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Na tej tarczy i hamulcu SLX masz mieć żyletki, nie ma zmiłuj, jak nie są, to wina klocków lub zabrudzonego/zatłuczonego układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbaranek Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Jest coraz lepiej Ja swoje tez waze (105kg) i do tego nowy zestaw. Ale mysle ze z czasem bedzie coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Ja na HS1 avida plus slx 675 z organikami, zatrzymuja mnie, ponad 100kg, dam rade zrobic otb 2 palcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi