Matt92 Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Witam, Być może zaśmiece temat tym pytaniem, ale czy warto dołożyć te 300 zł do kross'a level a2 ? http://www.pmbike.pl...s-level-a2-2013 Czy nie ma zbytnio różnicy pomiędzy nim a energy 1300 ? http://allegro.pl/niezawodny-kands-energy-1300vb-sh-alivio-gratis-i3891364467.html Z góry dziękuje za jakąkolwiek odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Nie ma bardzo szczególnych różnic, nie mniej jednak Level ma bardziej sportową sylwetkę i dużo lepsze ogumienie. Kands ma geometrię typowo miejską... Czyli dla tych co jeżdżą mało i głównie w mieście - a chcą mieć "górala". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 mam kands'a i złego słowa nie mogę powiedzieć i nie kupiłem go ze względu na to, że chciałem mieć górala do jazdy po mieście... Jak dla mnie rower jest wygodny nawet na dlugie trasy (moje max na nim ok 90km). Racją jest, że ogumienie pozostawia dużo do życzenia ale nie można go skreślać z tego powodu. Pamiętaj też, że jakąś część tej kwoty w krosie płacisz za sam napis "kross" więc może lepiej kupić kands'a i te 2-3stówki zainwestować w gumę i np.tak jak to bylo w moim przypadku w mostek i kierownice. ps. jeżeli mi powiesz, że np. ten kands nie wygląda sportowo to chyba wyjde z siebie i stane obok.... http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/3996-kands-mod-energy-1300/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Jaki jest sens kupować rower, by z miejsca go modyfikować? Faktem jest, że za 300 PLN spokojnie można wymienić kierę i mostek np na Satori (posiadam, godnie wygląda za dobrą cenę). Ale na opony RaRo już nie starczy (chyba)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt92 Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Kiera i mostek chyba lepsza w krossie niż ta ZOOM'owa z Kandsa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Nie chodzi o lepsza/gorsza, ale o geometrię jaką taki zadarty mostek daje. Wszystko zależy od tego jaki styl jazdy chce się uprawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek196 Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Szewka nie powtarzaj w każdym miejscu tego o napisie na ramie A w temacie: miałem Kandsa, mam A2 więc może coś wniosę do tematu Krossa wybrałem w rozmiarze 17" a Kandsa w 19" lecz jak pisze pewien użytkownik: 19" w Kandsie jest wybitnie małe jak np na podobny rozmiar w niemieckiej marce Cube Tak więc dopłaciłem trochę, ale w zamian za to mam lepszą korbę, która w Kandsie była dla mnie zbyt miękka, bardziej sportową geo ramy - to jest to czego najbardziej brakowało mi w 1300, lepsze siodło (niby błaha sprawa ale tyłek odczuwa), mnóstwo serwisów w całym kraju, amor taki sam lecz z blokadą z kierownicy no i napis 'zoom' niezbyt dobrze mi się kojarzy. Ja stojąc przy tym samym wyborze wybrałem Krossa i pogodziłem się z tym że trzeba trochę dopłacić do tego napisu (tu ukłon w stronę szewki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soviec Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Wprawdzie za Krossa już nie płacimy wiele za napis, bo osprzet jest nawet ok. Brałbym Krossa, osprzęt bardzo podobny. W krossie dostajesz od razu geometrie bardziej sportową ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.