Mexyk Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Rękawiczki na lato. Szukając na MTBR zauważyłem, że cholernie wysokie noty mają taktyczne rękawice wojskowo-desantowo-majsterkowo-masturbawcze Mechanics. http://www.mechanix.com/the-original Czy ktoś to u nas posiada? Ponoć są bardzo wytrzymałe (bardzo, bardzo) i to nie tylko do roweru ale i do łupania drzewa, naprawy samochodu, prac przy domu. Cena 100zł nie jest jakąś wygórowaną kwotą zatem myślę, żeby nabyć parę i jeździć. Ktoś ma z nimi jakieś doświadczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 no,powiem szczerze że wygladają porządnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kfadrato Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Jeżdżę w nich od prawie roku i jestem zadowolony choc co do wytrzymalosci to nie sa juz te rękawice co kiedys. W swoich musialem w 2 miejscach poprawiac szwy bo puściły, a uzywam ich wylacznie na rower wiec raczej sie nie napracuja. Mam tez zimowe mechanixy i tez musialem raz odsylac na gwarancje. O podobnych akcjach slyszalem od znajomych i czytalem na forach. W kazdym badz razie ja dalej jestem zadowolony i pewnie jak te sie skoncza, choc na razie wygladaja po 4k dalej wygladaja jak nowe, pewnie tez kupie jakies mechanixy, no ale mi sie one poprostu podobaja. Uzywamem ich w temp od 30 do 8 stopni i dla mnie bylo to dosc komfortowe. W chinach sa juz podrobki ktore wygladaja jednakowo, jednak nie wiem jak z ich jakoscia wiec polecam jakies sprawdzone źródła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 http://www.tactical.pl/forum/index.php?topic=68164.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mexyk Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Dziękuję za podpowiedzi. Zrezygnowałem z nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ja mam Mechanix M-Pact 2 i dla mnie to są najlepsze rękwiczki jakie miałem. Używam ich jak tacham worki z ekogroszkiem do garażu Jak jeżdzę zimą na rowerze i cały rok jak biegam z giwerą po lesie. Pierwsza para wytrzymała 3lata, drugą parę mam 5m-cy i nie ma śladów użytkowania. Może te tańsze są słabsze, M-Pact 2 to są rękawiczki do cięższych prac i świetnie się sprawują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 W jakimś innym wątku na forum tactical czytałem że kiedyś Mechanixy były produkowane w Stanach, a teraz w Chinach. Może tu tkwi sedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ok jutro sprawdzę metkę. Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Nowa para Made in Vietnam, w starej metka jest nieczytelna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartkie Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Mam te rękawiczki od 3 lat. Używam ich do jazdy rowerem, narty biegowe, do przenoszenia cięższych rzeczy. Jedyne co zauważyłem to, że powierzchnia delikatnie się wyciera. Używane 4-5 razy w tygodniu. Pozytywnie jestem zadowolony. Także polecam z czystym sumieniem. Jedyne rękawiczki, na które bym się teraz zdecydował to endury z linii MTR http://endurastore.pl/rekawiczki_mtr,62,268.html bądź mechanics. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Sprawdź metkę, gdzie je wyprodukowano Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartkie Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Niestety metki uciąłem na samym początku gdyż mi przeszkadzały. Nie jestem w stanie określić gdzie zostały wyprodukowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.