jasinski21444 Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Cześć . Poskładałem sobie fulla i niestety się okazało że moja obecna pompka Sigma Alpha Jet jest za długa i nie mieści się zwyczajnie na rurę podsiodłową . Poszukuję nowej pompki do 100-120zł szybko pompującej . Wentylki presta . Koniecznie z manometrem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebol Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Fajna jest MERIDA PM-MD009. Teleskopowa , nabija teoretycznie do 7 atmosfer , złożona ma 21 cm i solidne mocowanie , w uchwycie . Ma też manometr pokazujący , w Psi ale bardzo dokładny to on chyba nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Miałem tą meride tylko że bez teleskopu i jednym słowem zaje*ać się idzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebol Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Co do szybkości pompowania to Ci nie mogę nic powiedzieć bo nie mam porównania , z innymi . Jak Ci bardzo zależy to jutro spuszczę powietrze i sprawdzę ile trwa pompowanie koła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Nawet nie o to mi się rozchodzi lecz o to że pompowanie koła meridą bez teleskopu porównywalne było z pompowaniem koła pompką do amortyzatorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebol Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Doskonale Cię rozumiem , bo sm miałem teleskopową atrapę , z lidla. Ostatnio zamieniałem opony , pompowałem tą meridą i , moim zdaniem idzie to całkiem sprawnie. Oczywiście nie namawiam bo każdy ma jakieś oczekiwania , a nie chcę Cię wepchnąć na "minę" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale to ma być pompka do wożenia przy ramie? Jeśli tak to manometr bym sobie odpuścił bo w takich awaryjnych pompkach nie jest to ani specjalnie potrzebne ani dokładne. Jeśli może być bez manometru to zdecydowanie wygrywa ta pompka: http://www.bikeman.pl/pompka-rowerowa-reczna-topeak-race-rocket-mt-p-1424.html Pompuje bardzo szybko, jest mała i ma wężyk - nie urwiesz zaworu. Jak dobrze pogrzebiesz to dostaniesz ją taniej (kupowałem za około 110 zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Może Crank Brothers Power Pump, tylko nie ma mocowania. Ja mam w domu 2 pompki ale bez manometru Topeak RaceRocket HP i to samo ale MT. I jakość bdb. Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Też mogę polecić pompkę Cranka. Poza bardzo kompaktowym rozmiarem, ma dwie możliwości pompowania - albo idzie więcej powietrza, albo po przekręceniu odpowiedniego pokrętła - pompuje mniej, ale sporo lżej, dla uzyskania wyższego ciśnienia. Niemniej jednak jej rozmiar też oznacza, że trzeba się trochę namachać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 może pompka na naboje?Ona jest krótka Tu masz linka do przykładowej: http://www.karbonowy.pl/pompki/88-pompka-na-naboje-sks-airchamp-pro.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Tak z ciekawości to na długo taki nabój wystarczy ? Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Na 1 oponę i to też tylko ten większy i przy założeniu, że nie wymagasz więcej niż 2,5atm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 aha, ale lipa że tylko 1 pompowanie bo pomyślałem sobie o takiej na naboje czy by było warto jak jeżdżę do pracy i w razie gdybym kapcia złapał to szybko napompować i pitstop jak w F1 . Ale jak na jedno pompowanie to szkoda mi kasy, bo w miare dobrze pompuje moja Topeak Racerocket MT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.