Skocz do zawartości

[pompka] krótka pompka do fulla .

jasinski21444

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć . Poskładałem sobie fulla i niestety się okazało że moja obecna pompka Sigma Alpha Jet jest za długa i nie mieści się zwyczajnie na rurę podsiodłową .

Poszukuję nowej pompki do 100-120zł szybko pompującej . Wentylki presta . Koniecznie z manometrem .

Napisano

Fajna jest MERIDA PM-MD009. Teleskopowa , nabija teoretycznie do 7 atmosfer , złożona ma 21 cm i solidne mocowanie , w uchwycie . Ma też manometr pokazujący , w Psi ale bardzo dokładny to on chyba nie jest.

Napisano

Co do szybkości pompowania to Ci nie mogę nic powiedzieć bo nie mam porównania , z innymi . Jak Ci bardzo zależy to jutro spuszczę powietrze i sprawdzę ile trwa pompowanie koła .

Napisano

Doskonale Cię rozumiem , bo sm miałem teleskopową atrapę , z lidla.

Ostatnio zamieniałem opony , pompowałem tą meridą i , moim zdaniem idzie to całkiem sprawnie.

Oczywiście nie namawiam bo każdy ma jakieś oczekiwania , a nie chcę Cię wepchnąć na "minę" .

Napisano

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale to ma być pompka do wożenia przy ramie? Jeśli tak to manometr bym sobie odpuścił bo w takich awaryjnych pompkach nie jest to ani specjalnie potrzebne ani dokładne.

Jeśli może być bez manometru to zdecydowanie wygrywa ta pompka:

http://www.bikeman.pl/pompka-rowerowa-reczna-topeak-race-rocket-mt-p-1424.html

Pompuje bardzo szybko, jest mała i ma wężyk - nie urwiesz zaworu.

Jak dobrze pogrzebiesz to dostaniesz ją taniej (kupowałem za około 110 zł)

Napisano

Może Crank Brothers Power Pump, tylko nie ma mocowania.

Ja mam w domu 2 pompki ale bez manometru Topeak RaceRocket HP i to samo ale MT. I jakość bdb.

Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Też mogę polecić pompkę Cranka. Poza bardzo kompaktowym rozmiarem, ma dwie możliwości pompowania - albo idzie więcej powietrza, albo po przekręceniu odpowiedniego pokrętła - pompuje mniej, ale sporo lżej, dla uzyskania wyższego ciśnienia. Niemniej jednak jej rozmiar też oznacza, że trzeba się trochę namachać.

Napisano

aha, ale lipa że tylko 1 pompowanie :D bo pomyślałem sobie o takiej na naboje czy  by było warto jak jeżdżę do pracy i w razie gdybym kapcia złapał to szybko napompować i pitstop jak w F1 :D . Ale jak na jedno pompowanie to szkoda mi kasy, bo w miare dobrze pompuje moja Topeak Racerocket MT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...