dayus Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Witam! Dzis zakupiłem sobie pulsometr i postanowilem poczytac troche nt. treningu. Ułatwila mi to ta stronka: http://www.zst.sosnowiec.pl/mtb/poradytren...ki/treningi.htm Ułozylem sobie tez plan treningowy. Ów plan wyglada tak: WTOREK: Rozgrzewka 15min na 60-65% HRmax Interwały ekstensywne na 82-89% (beztlenowo) 6-12 powtórzeń: 3-5min na 85% odpoczynek do pulsu 65% Schłodzenie na 60-65% (też 15min) CZWARTEK: Jakaś krótka rozgrzewka... Trening ok 1-1,5h. Na 75-82% (tlenowo) 2-3x30min jazda. PIĄTEK: 2-4h jazdy (ew. wyscig/maraton) 75-82% Czy taki plan bedzie dobry? uwazam go już jako sredniozaawansowany, bo w tym roku zrobilem troche km, a wiec jakos przygotowany jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Hmmm...chyba dokładna realizacja takiego planu nie jest realna, ale powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 11 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Hehe... jak na razie pierwszy tydzień tego planu zakończony. Wprawdzie nie dokladnie tak jak jest,bo niedziele sobie rozlozylem na sobote+niedziele(2x2h) Jakos sie jezdzi, zobaczymy później... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiukoc Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Hehe Osobiście uważam że twój plan jest troszeczke bez sensu :035: Uważasz ze jestes srednio zaawansowanym kolarzem a jezdzisz 3 dni w tygodniu ? :eek: Zresztą trudno cokolwiek powiedziac jesli nic o tobie nie wiemy. Moja propozycja to jezdzic 6 dni z tygodnia (1 przerwy) w tym 1 trening interwałów i 1 wytrzymałości, reszta to zwykłe przejazdzki 1,5-3 godz 60-70% Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 No jezdze cały tydzień,a w sobote odpoczywam. Tylko dni,ktore nie sa zapisane powyzej jako trening,to sa zwykle przejazdzi, na ktorych nie trzymam pulsu,jade jak mi sie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.